Linda Stuhaug

Annonse

Maiskrem

Maiskrem
God tirsdag!
En ny dag, en ny oppskrift. Har dere laga maiskrem før? Dette smakte eg for første gang på grillbuffêt i sommer, og har tenkt på det sidan. Makan til deilig tilbehør skal man leite lenge etter, dette var skikkelig godt! Det beste er at det krever i hovedsak berre to ingredienser og 10 minutter, så er maiskremen ferdig. Krema, fyldig og smakfull – dette må dere prøve 🙂
Så, kva bruker man maiskrem til? Det er perfekt som tilbehør til både kvit og rød fisk, kylling, svin, biff, hamburger, taco, tapasbordet eller grillmaten. Det passer virkelig til alt!
Maiskrem, tilbehør til 4 personer 2 bokser mais 1,5 dl matfløte* salt og pepper
Ha maiskornenene i en liten kjele sammen med matfløte. Kok opp på svak varme og la det småkoke ca. 5 minutter. Mos med en stavmikser til en jevn maiskrem og smak til med salt og pepper. Nytes varm.
Tips og alternativer* – fløte kan byttes ut med heilmelk for en lettere variant, eller kremfløte for en fyldigere variant. – bruk laktosefri fløte for laktosefri maiskrem, og soyafløte, alternativ melk eller kokosmelk for melkefri maiskrem.
Heilt sikker på at du liker dette om du liker mais. En slager hos barna tipper eg også at det er 🙂
Har du prøvd maiskrem før? Kva brukte du det til? Kom gjerne med fleire tips!

God tirsdag!

En ny dag, en ny oppskrift. Har dere laga maiskrem før? Dette smakte eg for første gang på grillbuffêt i sommer, og har tenkt på det sidan. Makan til deilig tilbehør skal man leite lenge etter, dette var skikkelig godt! Det beste er at det krever i hovedsak berre to ingredienser og 10 minutter, så er maiskremen ferdig. Krema, fyldig og smakfull – dette må dere prøve 🙂


Så, kva bruker man maiskrem til?
Det er perfekt som tilbehør til både kvit og rød fisk, kylling, svin, biff, hamburger, taco, tapasbordet eller grillmaten. Det passer virkelig til alt!

Maiskrem, tilbehør til 4 personer
2 bokser mais
1,5 dl matfløte*
salt og pepper

Ha maiskornenene i en liten kjele sammen med matfløte. Kok opp på svak varme og la det småkoke ca. 5 minutter. Mos med en stavmikser til en jevn maiskrem og smak til med salt og pepper. Nytes varm.


Tips og alternativer*
– fløte kan byttes ut med heilmelk for en lettere variant, eller kremfløte for en fyldigere variant.
– bruk laktosefri fløte for laktosefri maiskrem, og soyafløte, alternativ melk eller kokosmelk for melkefri maiskrem.


Heilt sikker på at du liker dette om du liker mais. En slager hos barna tipper eg også at det er 🙂

Har du prøvd maiskrem før? Kva brukte du det til? Kom gjerne med fleire tips!

Annonse

14 Kommentarer

A

Anita Timonen

27. juni 2021

Hei! Er den holdbar lenge,opp til en uke?

Linda Stuhaug

27. juni 2021

Hei! Det veit eg ikkje. Den står seg vertfall fint noken dager, uteover det må du stole på sansane dine 🙂

L

Lisa Paulsen

4. juni 2022

Prøv med litt muskatnøtt oppi! Da blir den helt perfekt.

Linda Stuhaug

5. juni 2022

Takk for tips! Skal prøve🥰

A

Aud Lene

6. juni 2022

Oh yes! Dette er så digg, men jeg har også bakt hvitløk oppi🤩❤️ Og jeg lærte egentlig å bruke fersk mais, men har ofte brukt den på boks👍

Linda Stuhaug

7. juni 2022

Ja, fersk mais er nok absolutt det beste! Men ikkje like enkelt å få tak i🤣 Skal prøve med kvitløk også😍

B

Birgitte

3. juni 2022

Elskar maiskrem! Her koker eg mais i søet, slår det ut, og smeltar meierismør i, og med litt kvernsalt over. Neste gong skal eg gjere den noko lettare med matfløte😃 Bruker det til grillmat, biff og baconsurra kylling og søtpotetfries.

Linda Stuhaug

5. juni 2022

Spennande! Er nok mange måter å lage dette på😃

S

Silja

4. juni 2022

Den kan brukes i form i ovnen; karbonadedeig først, deretter maiskrem så hjemmelaget potetmos på toppen (krydre m paprika) og stek i ovnen. Serveres m salat 👍🏻 En ovnsrett jeg lærte i Canada på 90-tallet :)

Linda Stuhaug

5. juni 2022

Oi spennande! Det høyres veldig godt ut🤩

E

Erik

31. mai 2020

Etter at jeg prøvde denne her, så har denne blitt en fast følgesvenn sammen med biff middagene mine. Nydelig.

Linda Stuhaug

1. juni 2020

Fantastisk! Så kjekt å lese 😀

A

Anniken Hansen

16. mai 2022

Kan man lage denne dagen før?

Linda Stuhaug

16. mai 2022

Det går heilt sikkert fint😊

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg