Linda Stuhaug

Annonse

24. august 2016

Laks i form med grønnsaker og fløyte

Laks i form med grønnsaker og fløyte
Hei!
Kvardagen er i gang og middagane skal på bordet etter en lang dag på jobb. Da er det heilt topp med såkalte kvardagsmiddager som både er raske, enkle, næringsrike og mettande. Laks i form med grønnsaker og fløte er en slik middag, den er så simpel, men samtidig veldig god. Muligheten for varisjon i grønnsakene og smakstilsetning er stor, så her er det i bunn og grunn berre å bruke det du liker og har tilgjengelig!
Laks i form med grønnsaker og fløyte, 3 porsjoner 500-600 g laksefilêt 1 brokkoli 1 rødløk 1/2 purreløk 3 gulerøtter 3-4 dl matfløte salt og pepper
Tilbehør: Kokt ris eller søtpotetmos anbefales
Slik gjer du: Sett ovnen på 180 grader. Kutt grønnsakene i små biter og ha over i en ildfast form. Dryss over litt salt og pepper og hell over matfløten. Ønsker du ekstra smak kan du f.eks tilsette litt finhakka kvitløk og chili.
PS! Det er heilt uproblematisk å få gjennomstekte grønnsaker på ca. 20 minutt i ovnen dersom bitane er små (med noko variasjon i og med at ovner er ulike). Men, for å vere på den sikre sida: steik gjerne grønnsakene litt først før du tar på laksen.
Skjær laksefilêtene i to og ha over grønnsakene. Steik midt i ovnen ca. 15-20 minutter, ELLER til laksen gjennomstekt og grønnsakene har lett tyggemotstand. I mellomtida lager du det tilbehøret du ønsker. Kok ris etter anvisning på pakken eller lag søtpotetmos: her kan du enten koke biter av søtpotet og deretter mose med stavmikser, ellers kan du bake søtpotetbiter i mikrobølgeovnen og deretter mose med stavmikser. Sistnevnte tar ikkje meir enn 10 minutter.
Nyt er smakfullt og næringsrikt måltid!
Eg hadde over eit dryss parmesanost før servering, og hadde revet parmesan også som tilbehør.
Til middag idag kanskje? 🙂

Hei!

Kvardagen er i gang og middagane skal på bordet etter en lang dag på jobb. Da er det heilt topp med såkalte kvardagsmiddager som både er raske, enkle, næringsrike og mettande. Laks i form med grønnsaker og fløte er en slik middag, den er så simpel, men samtidig veldig god. Muligheten for varisjon i grønnsakene og smakstilsetning er stor, så her er det i bunn og grunn berre å bruke det du liker og har tilgjengelig!

Laks i form med grønnsaker og fløyte, 3 porsjoner
500-600 g laksefilêt
1 brokkoli
1 rødløk
1/2 purreløk
3 gulerøtter
3-4 dl matfløte
salt og pepper

Tilbehør:
Kokt ris eller søtpotetmos anbefales

Slik gjer du:
Sett ovnen på 180 grader. Kutt grønnsakene i små biter og ha over i en ildfast form. Dryss over litt salt og pepper og hell over matfløten. Ønsker du ekstra smak kan du f.eks tilsette litt finhakka kvitløk og chili.

PS! Det er heilt uproblematisk å få gjennomstekte grønnsaker på ca. 20 minutt i ovnen dersom bitane er små (med noko variasjon i og med at ovner er ulike). Men, for å vere på den sikre sida: steik gjerne grønnsakene litt først før du tar på laksen.

Skjær laksefilêtene i to og ha over grønnsakene. Steik midt i ovnen ca. 15-20 minutter, ELLER til laksen gjennomstekt og grønnsakene har lett tyggemotstand. I mellomtida lager du det tilbehøret du ønsker. Kok ris etter anvisning på pakken eller lag søtpotetmos: her kan du enten koke biter av søtpotet og deretter mose med stavmikser, ellers kan du bake søtpotetbiter i mikrobølgeovnen og deretter mose med stavmikser. Sistnevnte tar ikkje meir enn 10 minutter.

Nyt er smakfullt og næringsrikt måltid!

Eg hadde over eit dryss parmesanost før servering, og hadde revet parmesan også som tilbehør.



Til middag idag kanskje? 🙂

Annonse

35 Kommentarer

M

Monica Aarsland

16. september 2020

Nydelig måltid! Heile familien på to store og tre små vart godt nøgde med maten, -som mor hadde passe lenge i ovnen Serverte med stekte potetskiver, nam nam! Takk for tips til gode og lettvinte middagar, Linda

Linda Stuhaug

17. september 2020

Fantastisk! Kjekt det smakte, Monica 😀

18. mars 2022

Ja denne lakseretten var kjempegod.Serverte med ris til.👍

Linda Stuhaug

19. mars 2022

Så bra 🤩

S

SH

5. november 2018

Føyer meg inn i rekken i at denne steketiden er minimal om en ikke vil ha rå grønnsaker til laksen !

Linda Stuhaug

6. november 2018

Som sagt før: DE MÅ JUSTERE STEIKETIDA LITT SJØLV! Det står faktisk i innlegget «ELLER til laksen gjennomstekt og grønnsakene har lett tyggemotstand.» Så det er ikkje verre enn å justere steiketida deretter 😉

E

Evelyn

14. mars 2019

Fantastisk middagsrett! En fryd for smaksløkene. Jeg erstattet noe av fløten med vikingmelk (hadde noe rester etter jeg lagde den fantastiske snickerskaken din)! Du er så flink! Stå på!

Linda Stuhaug

15. mars 2019

Herlig, Evelyn 😀 Det er veldig kjekt å lese! Håper eg kan fortsette å inspirere mykje framover <3

M

Mona Kristine

25. august 2019

Hei folkens! Legg laks og gr.saker utover i formen. Ikke oppaa hverandre! Da blir det som ligger under mindre stekt!

M

Mathilde

12. august 2021

Herlig oppskrift! Forslag til sunnere alternativer enn fløte? Har laktoseinntoleranse også

Linda Stuhaug

12. august 2021

Kan bruke lett matfløyte, men den er vell ikkje laktosefri.. 🙂

R

Rita

9. april 2022

Jeg er ikke den som elsker å lage mat, men tenkte jeg skal la meg inspirere og prøve å lage nye oppskrifter 😀 Når du skriver olje, hvilken olje bruker du? Når jeg står i butikken, blir jeg fort forvirret av hvilken jeg kan bruke til hva og kommer tomhendt hjem….

Linda Stuhaug

9. april 2022

Så bra! Eg bruker rapsolje til steiking :) Den er nøytral på smak!

V

Victoria

23. oktober 2019

Alle lignende oppskrifter på matprat sier stek grønnsakene først i 40 min, deretter legg på laksen i 15 min. Du bør endre oppskriften så flere slipper denne frustrasjonen. Oppskriften din kommer opp når man googler, selv om det er gammelt innlegg.

Linda Stuhaug

24. oktober 2019

Selfølgelig må man steike grønnsakene først dersom man bruker STORE biter, eller heile grønnsaker. Hadde du kutta grønnsakene i SMÅ biter og steikt i 55 minutt, så hadde det ikkje vore noko anna enn grønnsaksmos i den formen 😉

J

Jenny

25. oktober 2020

Du må være dummere enn et brød. Prøv deg frem og bruk hodet ditt, vanskeligere er det ikke.

V

Victoria

23. oktober 2019

Grønnsakene er ikke i nærheten av å være ferdig på 20 min, mens laksen er klar. Grønnsakene krevde minst 40 min i ovnen. Dette ble ikke bra.

Linda Stuhaug

24. oktober 2019

Det står at du skal kutte grønnsakene i små biter. Du har ikkje kutta grønnsakene for store då? Det er heilt uprobelmatisk å få grønnsakene til lett tyggemotstand på 20 minutter i ovnen, visst dei er kutta små.

29. mars 2022

Hei, takk for svar! For en fantastisk oppskrift! Middagen var rett og slett nydelig👌, det var kjempe godt, dette er en ny middagsfavoritt som kommer til å bli laget masse fremover! Tusen takk for at du lager og deler så knall gode oppskrifter, jeg er fast leser og gleder meg alltid til å teste oppskriftene dine!❤️❤️😉

Linda Stuhaug

31. mars 2022

Så hyggelig tilbakemelding å få, tusen takk❤️

K

Karin Brennholm

15. februar 2022

Dette er første gang jeg har lest kommentarfeltet ditt Linda. Generelt er det sjelden jeg leser kommentarfelt og jeg må si jeg er smått sjokkert. Vel, jeg vil bare si at denne middagen er strålende! Hver gang jeg er hjemme med mine gamle foreldre spør de om jeg kan lage slik laks i form. Og det er din oppskrift som er inspirasjonen min og så bruker jeg de grønnsakene som finnes i kjøleskapet. Stå på videre! Jeg synes du er veldig flink!

Linda Stuhaug

16. februar 2022

Takk Karin! Denne oppskrifta her er tydligvis mange som ikje har fått heilt til, det skal seiast at dette er ein av veldig få oppskrifter der kommentarfeltet er sånn, hehe 🙂 Kjekt oppskrifta smaker hos dåkke vertfall!

V

Vibeke.Landmark@lyse.net

12. november 2020

Middag

L

Linn

17. januar 2023

Prøvde denne til middag i går. Helt nydelig var det! Det blir absolutt en fiskemiddag vi kommer til å ha flere ganger. Tusen takk for fantastisk god oppskrift!

Linda Stuhaug

18. januar 2023

Så kjekt å lese Linn🤩

L

Lisa Marie

27. mars 2022

Hei, går det å bytte fløten med noe annet? Liker ikke så godt fløte. Jeg pleier å ha rømme til, men kan jeg steke lasken og grønnsakene i noe annet?

Linda Stuhaug

28. mars 2022

Du kan bruke creme fraiche for eksempel :)

L

Lisa Marie

28. mars 2022

Ok, så går creme fraichen inni ovnen? Da kan jeg vel bruke vanlig rømme….

Linda Stuhaug

29. mars 2022

Creme fraiche egner seg bedre til oppvarming enn rømme :)

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg