Linda Stuhaug

Annonse

29. august 2016

Indisk linsegryte

Indisk linsegryte
God mandag!
I går hadde eg besøk av ei venninne som er vegetarianer. Vi skulle lage middag sammen, og eg bad ho komme opp med eit godt forslag. Eg var ikkje vanskelig å be når indiske smaker kom på menyen, og resultatet blei indisk linsegryte som ho hadde med oppskrift på. Makan til masse smak og nyttig næring for kroppen, dette var supergodt! Dette blir ikkje siste gangen eg lager, og heldigvis knipsa eg bilder så eg kunne dele oppskrifta med dere. Gryta er ikkje berre vegetarisk, men også vegansk, glutenfri og melkefri – uten at du skal la deg skremme av det, for her savner man virkelig ingenting:
Indisk linsegryte, 2-3 porsjoner 1 løk, hakka 2 fedd kvitløk, finhakka 1/2 chili, finhakka 3 ts garam masala 2 ts spisskummen 1 ts gurkemeie 2 bokser hakkede tomater 1 boks kokosmelk 1 dl vatn 2 gulerøtter, i terninger 175 g linser, avrent og skylt godt salt og pepper smør/olje
Slik gjer du: Fres løk, kvitløk og chili i litt smør eller olje til løken er blank. Tilsett krydderet og fres 2-3 minutter til. Ha i hakkede tomater, kokosmelk, vatn, gulerøtter og linser. La det småkoke 20 minutter.
Smak til med salt, pepper og evt. ekstra krydder. Juster med ekstra vatn om nødvendig for riktig konsistens. Server med dampa brokkoli og gjerne naanbrød.
Forslag til anna tilbehør kan vere kokt ris, en frisk salat eller berre spise gryta som den er!
Varier gjerne linsene med bønner og/eller kikerter og putt oppi grønnsaksrester som begynner å miste piffen – det meste passer i ei gryte, og det er lite som kan gå feil.
Velbekomme 🙂

God mandag!

I går hadde eg besøk av ei venninne som er vegetarianer. Vi skulle lage middag sammen, og eg bad ho komme opp med eit godt forslag. Eg var ikkje vanskelig å be når indiske smaker kom på menyen, og resultatet blei indisk linsegryte som ho hadde med oppskrift på. Makan til masse smak og nyttig næring for kroppen, dette var supergodt! Dette blir ikkje siste gangen eg lager, og heldigvis knipsa eg bilder så eg kunne dele oppskrifta med dere. Gryta er ikkje berre vegetarisk, men også vegansk, glutenfri og melkefri – uten at du skal la deg skremme av det, for her savner man virkelig ingenting:

Indisk linsegryte, 2-3 porsjoner
1 løk, hakka
2 fedd kvitløk, finhakka
1/2 chili, finhakka
3 ts garam masala
2 ts spisskummen
1 ts gurkemeie
2 bokser hakkede tomater
1 boks kokosmelk
1 dl vatn
2 gulerøtter, i terninger
175 g linser, avrent og skylt godt
salt og pepper
smør/olje

Slik gjer du:
Fres løk, kvitløk og chili i litt smør eller olje til løken er blank. Tilsett krydderet og fres 2-3 minutter til. Ha i hakkede tomater, kokosmelk, vatn, gulerøtter og linser. La det småkoke 20 minutter.

Smak til med salt, pepper og evt. ekstra krydder. Juster med ekstra vatn om nødvendig for riktig konsistens. Server med dampa brokkoli og gjerne naanbrød.

Forslag til anna tilbehør kan vere kokt ris, en frisk salat eller berre spise gryta som den er!


Varier gjerne linsene med bønner og/eller kikerter og putt oppi grønnsaksrester som begynner å miste piffen – det meste passer i ei gryte, og det er lite som kan gå feil.

Velbekomme 🙂

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg