Annonse
30. august 2016
Wok med heimelaga sursøt saus – uten sukker
Hei!
Kjenner du til alle skjulte sukkerbombene som finnes i kvardagkostholdet? Det er mange som er bevisste på det, men langt fra alle. Sukker er en skjult ingrediens i mange matvarer man ikkje tenker over er sukker i. Woksaus er en typisk slik matvare, som for eksempel sursøt saus. Det beste er å lage sausen sjølv, så veit man i det minste kva man får i seg, og kan justere ingrediensene til det litt sunnare valget.
Dagens oppskrift er nettopp wok med heimelaga sursøt saus, heilt uten sukker. Det er både raskt og enkelt å lage, og passer perfekt i kombinasjon med kylling eller svin og massevis av næringsrike, sprø grønnsaker:
Wok med sursøt saus, 4 porsjoner
800 g kyllingfilêt eller strimla svinekjøtt
1/2 rød chili og 2 fedd kvitløk, finhakka
1 brokkoli
2 gulerøtter
1 rødløk
1 pk sukkerter
2 bokser ananas (juicen bruker du i sausen)
1 boks minimais
1 paprika
litt olje
Slik gjer du:
Start med å lage sursøt saus, denne kan småkoke fram til woken er ferdig. Oppskrift finner du under bildet.
Steik kylling/svin med chili og kvitløk litt olje 2-3 omganger til kjøttet er gjennomstekt, sett til side. Fres deretter grønnsakene i passelige biter, start med dei som treng lengst tid i panna. Eg starta med gulerøtter og brokkoli, deretter hadde eg oppi paprika og løk, til slutt sukkererter, minimais og ananas.
Ha kylling/svin tilbake i wokpanna og la alt bli gjennomvarmt. Vend inn sursøt saus rett før servering, eller ha sausen på sida så alle kan forsyne seg (eventuelt en kombinasjon). Server gjerne med ris/nudler om det er ønskelig. Nyt!
Sursøt saus
3 ss sukrin+ (eller anna søtning tilsvarande 6 ss sukker)
4 ss soyasaus
4 ss eddik
3 ss tomatpurê
ananasjuice fra 2 bokser ananas
3 dl hønse/grønnsaksbuljong
2 ss maissenna
Slik gjer du:
Ha alle ingrediensene utenom maisenna i en liten kjele og kok opp. La sausen småkoke 5-10 minutter. Rør maisenna ut i 0,5 dl kaldt vatn og tilsett i en tynn stråle mens sausen koker til passelig konsistens. Bland inn i woken før servering, eller ha sausen på sida så alle kan forsyne seg med sjølv.
Oppskrifta på sursøt saus kan du bruke på andre typer middager enn wok. Ha den som en egen saus til ulike middager med kylling, svin eller fisk.
Sunt, godt og enkelt – kvardagsmiddag på sitt beste!
Håper du er inspirert 🙂
Fortell meg gjerne i kommentarfeltet kva som er din favoritt woksaus, så kan eg komme med fleire smakfulle og sunnere oppskrifter etterkvart!
Annonse
17 Kommentarer
Rita
9. mai 2021
Linda Stuhaug
10. mai 2021
Ingvild Haram
22. juni 2021
Linda Stuhaug
22. juni 2021
Ida
6. februar 2020
Linda Stuhaug
7. februar 2020
Maria
26. oktober 2022
Linda Stuhaug
27. oktober 2022
Nina A
14. mars 2022
Linda Stuhaug
14. mars 2022
Hanne
23. april 2018
Linda Stuhaug
23. april 2018
Tonje Alice Christensen
11. august 2020
Kamilla
6. mars 2022
Linda Stuhaug
6. mars 2022
Merete
7. mars 2022
Linda Stuhaug
8. mars 2022
SKRIV EN KOMMENTAR