Sukkerfri sjokoladekake med innbakt sjokoladeglasur

Innholder annonselenker

God morgen!

Idag vil eg dele en tidligere favoritt hos dere, ei oppskrift som blei veldig populær på kort tid. Sjokoladekake (eller brownies som eg før kalte den) med innbakt sjokoladeglasur. Supersaftig, enkel og veldig god, uten tilsatt sukker.

Ved å bake inn glasuren slipper man unna en del kliss. Kaka er fin å fryse og perfekt å ta med på tur eller som litt ekstra kos i lunsjboksen:

1713031-7-1408393274583


Sukkerfri sjokoladekake med innbakt sjokoladeglasur 
2 egg
25 g sukrin+
50 g sukrin gold*
30 g kakao
130 g kesam
30 g havremel*
25 g speltmel evt. mandelmel/kokosmel
en klype salt
1 ts ekte vaniljepulver, evt. frø fra 1 vaniljestang

Glasur
100 g philadelphia naturell
10-15 g kakao
30-40 g sukrinmelis
en klype salt

1713031-7-1408393325934

Slik gjer du:
Miks sammen ingrediensene til kakerøra så den blir jevn og klumpfri. Juster evt. med litt vatn/melk om røra er veldig fyldig. Hell røra i smurt kakeform, eg bruke hjerteform som tilsvarer rund form på 20-22 cm i diameter – den passer også firkanta form som er 14×18 cm.

Bland sammen ingrediensene til sjokoladeglasuren, smak til så du får den søt og kraftig nok. Eg hadde glasuren i en sprøytepose, men du kan også bruke ei skei til å fordele klatter tett rundt om i kakerøra. Trykk litt nedi så sjokoladeglasuren blir innbakt. Steik midt i ovnen, 180 grader i 12-15 minutter.

1713031-7-1408393367671


Nyt eit kakestykke eller tre med god samvittighet 🙂 Kaka blir relativt liten, du kan fint doble oppskrifta og bruke større form.

Til slutt vil eg igjen tipse dere om eit supertilbud hos sponsoren min x-life du ikkje vil gå glipp av! Få 25% rabatt på alle kle og sko: 

1472733862


Tilbudet gjelder kun i helga, og du må bruke rabattkoden 25SEP i kassen.

X-life har fått inn utrulig mange høstnyheter av sko og kle i alle kategorier for både han og henne, så her er det perfekt å gjere noken nye kupp…  Eg har samla tre av mine favorittkombinasjoner: 

collage1


T-skjorte // tights // sko

collage2

Jakke // topp // tights

collagess
S

ko // genser // shorts

Klikk deg innpå heimesida her for å sjå resten av uvalget. God handel og god lørdag 🙂

16 kommentarer

 1. Ranveig

  Denne skal jeg bake til uken, gleder meg 🙂 Har det noe å si hvilken meltype man bruker med tanke på karbohydrater? Er det mindre karb i mandel/kokosmel kontra spelt/havre?

  1. Så bra!
   Ja, ulike meltyper har ulikt innhold av karbohydrater, mandel- og kokosmel har minimalt med karbohydrat. Men du kan ikkje kun bruke desse, da blir resultatet veldig tørt 😉

 2. Karoline Killi Hovland

  Dette ser supert ut! Er det mulig å bare bruke sukrin gold i oppskriften?

  1. Hei! Eg anbefaler aldri vanlig sukrin, resultate vil ikkje bli det samme. I glasuen må du bruke en pulverisert variant for at den skal løyse seg opp også 🙂

 3. Ørjan Augedal

  Hei. Det står to asterisker i ingredientslista; en etter ’50 g sukrin sold’ og en etter ’30 g havremel’. Hva peker disse på? 🙂

  1. Hei!
   Desse pleier eg å ha i ingredienslista når eg har eit eget avsnitt under oppskrifta med alternative ingredienser. Eg skjønner ikkje kvifor det avsnittet ikkje er med her, men det betyr altså at du kan bruke anna søtning tilsvarane 50 g sukrin god, og anna tørrvare tilsvarande 30 g havremel 🙂

 4. Prøvde denne idag, veldig god! Er ofte innom og ser på oppskrifter, du er til stor inspirasjon.

  1. Så kjekt du likte kaka! Takk for det, Karina, setter eg pris på å lese 🙂

 5. Hei!
  Kaken ble ganske god, men syns likevel den fikk en sånn bitter/beisk smak. Har du forslag for å unngå dette? Brukte Havremel og Kokosmel, og mager Kesam, om det har noe å si. Takk for mange supre oppskrifter!!:)

  1. Før det første: ikkje bruk mager kesam i bakst. Du må ha litt fettinnhold for at resultatet skal bli saftig 😉 Men det er nok ikkje derfor den fikk bitter ettersmak. Du skulle nok kanskje hatt den litt søtare? Det vil jo variere litt etter kva type kakao man bruker. Lagde du kaka med sukrin+ og sukrin gold? 🙂

 6. Denne kaka er helt nydelig! Laget den i familiebursdag, av hensyn til to diabetikere. Men det var denne kaka som ble først spist opp; alle likte den veldig godt 🙂
  Skal definitivt lages igjen og igjen..

  1. Så hyggelig tilbakemelding, Elin 😀 kjekt kaka falt i smak hos alle mann!

 7. Kan man bytte ut kesam med lettrømme? Var bare det jeg hadde i kjøleskapet i dag!

  1. Ja, det går bra 😀

   1. Tusen takk for raskt svar, nå står kaken i ovnen 🙂 Doblet oppskriften og steker den i en 24 cm-form. Skal ha den på farsdagen på søndag, og tenker å fryse den hel. Hvor lang tid før servering tror du jeg må ta den opp?

   2. Så bra! Eg ville tatt den opp lørdags kveld, evt. søndags morgon visst den skal etast på ettermiddag/ kveld 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *