Baconsurra svin med krema brokkolisalat

Hei!

Brokkolisalat er blitt en gjenganger her på bloggen, det er en populær oppskrift blant mange av dere. Den er laga i litt forskjellige varianter med ulikt tilbehør, og idag serverer eg den med baconsurra svin. En kjapp, enkel og veldig smakfull kvardagsmiddag!

Server gjerne med ekstra søtpotet/potet/ris om det er ønskelig. Denne kombinasjonen er veldig god med ovnsbakte søtpotetskiver/ søtpotetstaver, så det kan absolutt anbefales 🙂

IMG_2292

Baconsurra svin:
800 g indre/ytrefilêt av svin
6-8 skiver bacon
litt salt & pepper

Brokkolisalat: 
2 store brokkoli
1 rødløk
2 beger, 600 g kesam eller lettrømme
4 ss eplecidereddik
2 ss sukrin+
70 g rosiner
50 g pinjekjerner (kan sløyfes)
150 g bacon (evt. spekeskinke)

IMG_2299


Slik gjer du: 
1. Gni filêten inn med salt og pepper, surr bacon rundt rundt og legg i en ildfast form med steiketermometer i den tjukkaste delen. Steik på 180 grader til den kjernetemperaturen du ønsker: lett rosa kjerne: 68-70 grader.
Gjennomstekt: 76 grader. Har du ikkje steiketermomenter er ca. 20 minutt i ovnen passelig, men sjekk underveis!

2. Lag brokkolisalaten. Skjær bacon i små terninger og sprøsteik i ei varm steikepanne. Kutt brokkoli i små buketter og hakk rødløken. Strø over rosiner og pinjekjerner.

3. I en egen bolle visper du sammen kesam/ lettrømme og smaker til med eplecidereddik og sukrin+. Vend dressingen inn i brokkoliblandinga. Ha brokkolisalaten over i ei skål og topp med sprøstekt bacon før servering.

IMG_2273

Om du synes det blir for masse bacon kan du fint droppe bacon i brokkolisalaten. Det er minst like god uten!

IMG_2295


God middag!

Ellers er kvardagen godt i gang i Oslo. Som mange av dere veit studerer eg Samfunnsernæring på Høgskulen i Oslo og Akershus, og det har våre en del spørsmål angående studiet heilt sida eg har starta. Eg kan godt skrive eit innlegg om studiet om det er ønskelig av dere – så gi meg gjerne en tilbakemelding på det 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

8 kommentarer

 1. Tusen takk Linda. Jrg skal juggu meg prøve dine oppskrifter, og det var en god ide å komme frem med matoppskrifter. Jeg skal følge opp med oppskrifter.

  1. Så hyggelig, John 🙂 Håper eg kan inspirere deg med oppskriftene mine!

 2. beate93

  Vet du om at kjøttkonsum er den en enslig største utslipper av CO2? Ta sosialt ansvar og se cowspiracy.

  1. Kva er dette for en slags kommentar? Eg veit veldig godt at å spise mykje kjøtt ikkje er miljøvennlig, men det gjer eg heller ikkje. Har fleire kjøttfri dager i veka og oppfordrer og leserene mine til det samme, og deler kjøttfri oppskrift på mandager her på bloggen.

 3. Therese

  Skal brokkolin være rå eller kokt?

  1. Rå. Ellers hadde eg skrevet at du skulle koke brokkolien 🙂

 4. Ellen Fredheim

  Skal prøve den.men skal man ikke brune fileten først?
  Mvh Ellen

  1. Nei, du må ikkje gjere det 😉