Linda Stuhaug

Annonse

6. september 2016

Baconsurra svin med krema brokkolisalat

Baconsurra svin med krema brokkolisalat
Hei!
Brokkolisalat er blitt en gjenganger her på bloggen, det er en populær oppskrift blant mange av dere. Den er laga i litt forskjellige varianter med ulikt tilbehør, og idag serverer eg den med baconsurra svin. En kjapp, enkel og veldig smakfull kvardagsmiddag!
Server gjerne med ekstra søtpotet/potet/ris om det er ønskelig. Denne kombinasjonen er veldig god med ovnsbakte søtpotetskiver/ søtpotetstaver, så det kan absolutt anbefales 🙂
Baconsurra svin: 800 g indre/ytrefilêt av svin 6-8 skiver bacon litt salt & pepper
Brokkolisalat: 2 store brokkoli 1 rødløk 2 beger, 600 g kesam eller lettrømme 4 ss eplecidereddik 2 ss sukrin+ 70 g rosiner 50 g pinjekjerner (kan sløyfes) 150 g bacon (evt. spekeskinke)
Slik gjer du:  1. Gni filêten inn med salt og pepper, surr bacon rundt rundt og legg i en ildfast form med steiketermometer i den tjukkaste delen. Steik på 180 grader til den kjernetemperaturen du ønsker: lett rosa kjerne: 68-70 grader. Gjennomstekt: 76 grader. Har du ikkje steiketermomenter er ca. 20 minutt i ovnen passelig, men sjekk underveis!
2. Lag brokkolisalaten. Skjær bacon i små terninger og sprøsteik i ei varm steikepanne. Kutt brokkoli i små buketter og hakk rødløken. Strø over rosiner og pinjekjerner.
3. I en egen bolle visper du sammen kesam/ lettrømme og smaker til med eplecidereddik og sukrin+. Vend dressingen inn i brokkoliblandinga. Ha brokkolisalaten over i ei skål og topp med sprøstekt bacon før servering.
Om du synes det blir for masse bacon kan du fint droppe bacon i brokkolisalaten. Det er minst like god uten!
God middag! Ellers er kvardagen godt i gang i Oslo. Som mange av dere veit studerer eg Samfunnsernæring på Høgskulen i Oslo og Akershus, og det har våre en del spørsmål angående studiet heilt sida eg har starta. Eg kan godt skrive eit innlegg om studiet om det er ønskelig av dere – så gi meg gjerne en tilbakemelding på det 🙂

Hei!

Brokkolisalat er blitt en gjenganger her på bloggen, det er en populær oppskrift blant mange av dere. Den er laga i litt forskjellige varianter med ulikt tilbehør, og idag serverer eg den med baconsurra svin. En kjapp, enkel og veldig smakfull kvardagsmiddag!

Server gjerne med ekstra søtpotet/potet/ris om det er ønskelig. Denne kombinasjonen er veldig god med ovnsbakte søtpotetskiver/ søtpotetstaver, så det kan absolutt anbefales 🙂


Baconsurra svin:
800 g indre/ytrefilêt av svin
6-8 skiver bacon
litt salt & pepper

Brokkolisalat:
2 store brokkoli
1 rødløk
2 beger, 600 g kesam eller lettrømme
4 ss eplecidereddik
2 ss sukrin+
70 g rosiner
50 g pinjekjerner (kan sløyfes)
150 g bacon (evt. spekeskinke)


Slik gjer du: 
1. Gni filêten inn med salt og pepper, surr bacon rundt rundt og legg i en ildfast form med steiketermometer i den tjukkaste delen. Steik på 180 grader til den kjernetemperaturen du ønsker: lett rosa kjerne: 68-70 grader.
Gjennomstekt: 76 grader. Har du ikkje steiketermomenter er ca. 20 minutt i ovnen passelig, men sjekk underveis!

2. Lag brokkolisalaten. Skjær bacon i små terninger og sprøsteik i ei varm steikepanne. Kutt brokkoli i små buketter og hakk rødløken. Strø over rosiner og pinjekjerner.

3. I en egen bolle visper du sammen kesam/ lettrømme og smaker til med eplecidereddik og sukrin+. Vend dressingen inn i brokkoliblandinga. Ha brokkolisalaten over i ei skål og topp med sprøstekt bacon før servering.


Om du synes det blir for masse bacon kan du fint droppe bacon i brokkolisalaten. Det er minst like god uten!


God middag!

Ellers er kvardagen godt i gang i Oslo. Som mange av dere veit studerer eg Samfunnsernæring på Høgskulen i Oslo og Akershus, og det har våre en del spørsmål angående studiet heilt sida eg har starta. Eg kan godt skrive eit innlegg om studiet om det er ønskelig av dere – så gi meg gjerne en tilbakemelding på det 🙂

Annonse

2 Kommentarer

E

Ellen Fredheim

17. februar 2020

Skal prøve den.men skal man ikke brune fileten først? Mvh Ellen

Linda Stuhaug

17. februar 2020

Nei, du må ikkje gjere det 😉

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg