Sukkerfri, saftig kake med blåbær og bringebær

Innholder annonselenker

God lille-lørdag!

Er du som meg og fyller opp fryseren med norske bær når det er sesong? Det er heilt stappfullt og eg har sikra meg norske bær heilt til neste sommer. I hovedsak blir det brukt til smoothie, til å lage syltetøy, varme bær som topping på grøt/yoghurt, desserter og bakst. Denne saftige og smakfulle kaka eg deler med dere idag lagde eg i sommer med ferske bær, men du kan heilt fint bruke fryste bær også.

Sukkerfri, proteinrik, kan lages glutenfri og kaloriredusert. Kaka kan du fint fryse ned, men den holder seg fersk i minst 2-3 dager i kjøleskap:

IMG_2065


Kake med blåbær og bringebær 
4 egg
60 g sukrin+
100 g sukrin gold
250 g kesam
80 g havremel*
80 g speltmel*
2 ts bakepulver
1 ts ekte vaniljepulver, kan sløyfes
200-300 blåbær og bringebær (ferske eller fryste)

Slik gjer du: 
Sett ovnen på 175 grader. Rør sammen alle ingrediensene til kakerøra utenom bær. Juster med litt vatn, ca. 0,5-1 dl om nødvendig for å få en fyldig kakerøre.

Hell halve røra i en smurt, rund form på 24-26 cm i diameter eller liten langpanne. Dryss over blåbær og bringebær, hell over resten av kakerøra og ha over resten av bærene på toppen.

Steik midt i ovnen i ca. 30-40 minutter, eller til kaka akkurat er gjennomstekt og har fått en gyllen overflate. Sjekk underveis! Avkjøl.

IMG_2074


Tips og alternativer*
Istedenfor havremel og speltmel kan du bruke anna tørrvare. Anbefaler å kombinere to forskjellige. Vær obs på at meltyper har ulike bakeegenskaper, spørr gjerne om du lurer, så du sikrer deg eit bra resultat 🙂

Du kan og bruke anna søtning tilsvarande 210 g sukker, men eg anbefaler ikkje vanlig sukrin.

IMG_2069


Det blir meir og meir vanlig å finne sukkererstatninger på dagligvarebutikken, som sukrinvariantene eg har brukt idag. Eg linker som vanlig til sponsoren min x-life, som har det meste man trenger til sukkerfri baking, utenom dei heilt vanlige ingrediensene man finner på butikken. Det er enkelt å lage sunnere alternativ til søtt – det håper eg at eg klarer å formidle gjennom bloggen 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

20 kommentarer

  1. Ser kjempegod ut:-)) Kan man bytte ut kesam med noe melkefett?

    1. Tja. Eg pleier å bruke most banan eller søtpotetmos når eg lager melkefri kaker, som erstatning for kesam. Du kan og bruke kokoskrem (den stive delen av kokosmelka som skiller seg når den står kaldt). Banan og søtpotet gir jo fra seg en del smak, men er veldig godt det og 🙂

  2. Mente melkefritt;-)

    1. Fort gjort å skrive feil 😉

      1. Hadde ikke tid til å vente på svar;) Brukte kokoskrem og det funket kjempefintFrisk og god kake

  3. Såg veldig god ut! Men hva kan du bytte ut speltmel med? Har cøliaki og kan derfor ikke spise det 🙂

    1. Hei! Lyst bokhvetemel er den glutenfri meltypen eg liker best, men du kan og bruke en kombinasjon mellom rismel/kokosmel/mandelmel eller lignande 🙂

  4. Kristine

    Elsker oppskriftene dine, du har så mye fresht:) hvis du skulle plukket ut en av de søte oppskriftene, hvilken er din absolutte favoritt?:)

    1. Tusen takk Kristine! Dette er eit heilt umulig spørsmål altså. Går ikkje å velge berre en 😉 Visst du spesifiserer litt meir, så kan det hende eg klarer å svare litt bedre… snacks, dessert, kake, muffins…? 🙂

      1. Kristine

        Beste kaken?
        Beste muffinsene?
        Beste dessert?
        Og beste «godteri»? 😀

      2. Hugs at vi alle er veldig forskjellige 🙂
        Beste kaka må vere snickerskake. Den faller i smak hos ALLE som prøver. Muffins må vere søtpotetmuffins eller eplemuffins med innbakt vaniljekrem, eller når eg lager gulrotkaka mi i muffinsformer. Dessert må vere min luftige sjokolademousse med vaniljesaus, eller en av mine ulike panna cotta oppskrifter. «Godteri» er det aller vanskligaste å velge, og her må eg rett og slett sei både browniescookies, snickers sjokoladen, vaniljefudge med maldonsals, sjokoladefudge med salte nøtter, smil sjokoladen og heilt sikkert mange fleire 🙂

        Umulig å velge berre en!

  5. Kristine

    Tusen tusen takk for svar Linda da skal jeg definitivt prøve en del av det

    1. Berre hyggelig, Kristine 🙂

  6. Henriette

    Bakte denne til søndagsmiddag i går – kjempegod!! Takk for nok en herlig oppskrift Linda 🙂 utrolig enkel å lage! Tok jo 10 min å smelle sammen. Jeg brukte bare sukrin gold – 160 gram (ikke så glad i sukrin+), det funket helt fint. Saftig og god med søt smak fra bærene 🙂

    1. Hei Henriette! Så hyggelig oppskrifta falt i smak hos deg 🙂 Veldig kjekt å dele når eg får slike tilbakemeldinger <3
      Heilt super å lage – som du skriver tar det ikkje meir enn 10 minutter før den skal i ovnen. Nesten like raskt som ferdigmiks 😉

      God kveld til deg!

  7. Benedicte

    Hei! Semper har en glutenfri lys melblanding (tror det er maismel, rismel + en til). Tror du den blir fin å bruke i stedet for de nevnte meltypene du foreslår?

    1. Hei! Ja, det trur eg skal gå heilt fint 🙂

  8. Hei!
    Kan jeg bruke mager kesam i denne oppskriften? 🙂

    1. Hei! Mager kesam tåler ikkje like godt oppvarming og resultatet blir fort tørt. Så eg anbefaler å bruke origninalkesam med litt høgare fettinnhold altså 🙂