Linda Stuhaug

Annonse

9. september 2016

Sylta rødbeter – uten sukker!

Sylta rødbeter – uten sukker!
Hei godtfolk!
Har du prøvd å lage sylta rødbeter sjølv? Det er latterlig enkelt, krever få ingredienser og lages på 1-2-3. Det er for dumt å kjøpe no når sesongen for beter er i gang, dei norske grønnsakene må utnyttes på alle områder det er mulig 🙂
Og du! Ikkje tenk at rødbeter kun er godt som tilbehør på brødskiva. Klassikere er vell leverpostei og kvitost? Syltede rødbeter kan du bruke som tilbehør til ulike kjøtt- og fiskeretter, i salaten og i wraps!
Syltede rødbeter, 1 glass 1 dl eddik – vanlig 7% 3 dl vatn 1 dl sukrin+ (evt. anna søtning tilsvarande 2 dl sukker) 4-5 rødbeter, skrelt og delt i skiver
Slik gjer du: Kok opp eddik, sukrin+ og vatn. Legg rødbeter i skiver i laken og la dei småkoke på svak varme til rødbetene er møre. Avkjøl og hell over i eit tett glass, oppbevar i kjøleskap.
For ekstra smak kan du gjerne piffe opp laken med for eksempel lauberblad, sennepsfrø, frisk ingefær eller heil pepper.
Sesongens beter er så masse meir enn berre rødbeter. Polkabeter, kvitbeter og gulbeter er fleire fargerike varianter av denne næringsrike grønnsaken. Dei kan brukes til sylting, ha i supper og salater, koking, ovnsbaking. Min favoritt er å ovnsbake betene med litt maldonsalt og urter, og bruke det som tilbehør til middagen, eller lage tynne, sprø chips. En fest for både ganen og augene!
Fleire oppskrifter med sesongens beter kommer!

Hei godtfolk!

Har du prøvd å lage sylta rødbeter sjølv? Det er latterlig enkelt, krever få ingredienser og lages på 1-2-3. Det er for dumt å kjøpe no når sesongen for beter er i gang, dei norske grønnsakene må utnyttes på alle områder det er mulig 🙂

Og du! Ikkje tenk at rødbeter kun er godt som tilbehør på brødskiva. Klassikere er vell leverpostei og kvitost? Syltede rødbeter kan du bruke som tilbehør til ulike kjøtt- og fiskeretter, i salaten og i wraps!


Syltede rødbeter, 1 glass
1 dl eddik – vanlig 7%
3 dl vatn
1 dl sukrin+ (evt. anna søtning tilsvarande 2 dl sukker)
4-5 rødbeter, skrelt og delt i skiver

Slik gjer du:
Kok opp eddik, sukrin+ og vatn. Legg rødbeter i skiver i laken og la dei småkoke på svak varme til rødbetene er møre. Avkjøl og hell over i eit tett glass, oppbevar i kjøleskap.

For ekstra smak kan du gjerne piffe opp laken med for eksempel lauberblad, sennepsfrø, frisk ingefær eller heil pepper.


Sesongens beter er så masse meir enn berre rødbeter. Polkabeter, kvitbeter og gulbeter er fleire fargerike varianter av denne næringsrike grønnsaken. Dei kan brukes til sylting, ha i supper og salater, koking, ovnsbaking. Min favoritt er å ovnsbake betene med litt maldonsalt og urter, og bruke det som tilbehør til middagen, eller lage tynne, sprø chips. En fest for både ganen og augene!



Fleire oppskrifter med sesongens beter kommer!


Annonse

6 Kommentarer

E

Ellen

4. oktober 2020

Da kan jeg ta opp «konkurransen» med diverse produsenter av Sylta rødbeter for mine ble de beste jeg har smakt Kjempegod oppskrift når en skal bruke noe annet enn sukker som søtstoff. I morra blir det samme prosessen med agurk Takk for gode oppskrifter.

Linda Stuhaug

4. oktober 2020

Så hyggelig å lese at oppskrifta falt i smak, Ellen 😀

S

Solveig Lehn

10. august 2023

Den oppskriften var veldig bra, men jeg vil gjerne ha en god oppskrift på hvordan man sylte squash?

Linda Stuhaug

11. august 2023

Det har eg aldr gjort før😃

J

Jonas

8. mai 2022

Jeg er så lei at det «må» være sukker og søtning i alt. Nylig laget jeg syltet rødbet av kun eddik og salt. Kjempe godt. Rødbeten har jo mye søtning naturlig. Hva er poenge å ødelegge noe Sunt for å gjøre det usunt. Når det smaker like godt!

Linda Stuhaug

9. mai 2022

Men du velger jo sjølv kva oppskrifter du vil følge og lage. Er du lei av det så får du følge andre oppskrifter då :)

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg