Det evige kalorispørsmålet

Det er eit spørsmål som går igjen og igjen her på bloggen. Det evige kalorispørsmålet. Kor mange kalorier er det i eit kakestykke? Er dette en kaloririk oppskrift? Kor mange kalorier kan man spise daglig uten å gå opp i vekt? Er det mange kalorier i en middagsporsjon? Kan du begynne å regne ut kalorier i oppskriftene dine? Nei, eg kan ikkje det. 

Kalorispørsmål dukker opp i kommentarfeltet både på bloggen, facebook sida mi, instagram og mail fleire ganger i veka. Eg skal fortelle deg kvifor svaret mitt alltid blir det samme – eg rekner ikkje på kalorer, og kommer ikkje til å begynne med det (igjen). 

IMG_5908-001


Dere som har fulgt meg sidan oppstart i 2013 kjenner til en del av bakgrunnen min. Som 16 åring la eg totalt om livsstilen min. Eg var lat, overvektig og brydde meg ikkje om kva eg putta i munnen. Etter mange forsøk med prøving og feiling på å gå ned i vekt, bestemte eg meg for at denne gangen skulle eg klare det. Fra å starte i det forsiktige med små endringer i kostholdet, litt meir fysisk aktivitet og meir kunnskap om trening og mat, bevegde det seg over til å bli en overdriven besettelse for sunn mat og trening. Kvardagen min gjekk ut på å trene dobbeltøkter, vege og rekne kalorier på maten min og lese artikler om mat, trening og vektnedgang.

Når eit nytt måltid skulle på bordet var det fram med matvaretabellen, vekt, penn og papir. Maten skulle vegast til den minste detalj, førast korrekt opp i dagens behov og deretter spisast med dårlig samvittighet. Kunne eg unngått dei fire mandlene? Spiste eg litt for masse no? Kan eg egentlig unne meg kveldsmat i kveld?

IMG_6116

Eg unnskyldte meg unna venninnekvelder, familiemiddager og sosiale sammenkomster i frykt for å bli servert mat, for å ikkje ha kontroll på mitt eget inntak. I løpet av relativt kort tid gjekk eg ned 30 kilo og blei veldig tynn.

Det tok litt tid, men etterkvart skjønte eg at eg hadde gått langt over streken. Eg innsåg at synet mitt på kropp, mat og trening var totalt forvrengt. Etter denne epoken i livet mitt tok det meg fleire år å komme ovenpå igjen. Og det verste var ikkje å trene mindre eller gå litt opp i vekt igjen. Det verste var å gi slipp på å regne kalorier.

Idag er eg 22 år og har livserfaring eg ikkje ønsker å vere foruten. Eg lærte så utrulig masse av denne livsstilsendringa og ikkje minst perioden i ettertid. Å gå fra overvektig til undervektig, og deretter normalvektig med en balansert livsstil har våre en krevande og lang prosess, men resultatet har blitt min største lidenskap som er sunn mat, helse, trening og kosthold.

Eg starta denne bloggen for å dele sunn matglede med andre matglade. Bidra til at fleire kan lage sunne, enkle matretter fra bunnen av. Dele lidenskapen min. Gi matinspirasjon, tips og råd for en sunnere kvardag. Inspirere og motivere til en sunn livsstil man kan leve med over tid. Kalorier er verken matglede, helse eller livsstil.

IMG_5897


Heile poenget mitt med denne teksten er at eg ikkje ønsker å bidra til eit økt kalorifokus. Skal eg sitte å rekne kalorier på alle oppskriftene mine og skrive det i innleggene mine som når ut til tusenvis daglig, så risikerer eg at dette blir tolka feil av personer der ute. Om eg mister en eller femti lesere på dette, så får det heller være. Det er ikkje verdt å bidra indirekte til at kanskje to personer havner i samme situasjon som eg sjølv har våre i. Ikkje at eg meiner at det vil gå så langt for alle, men det er alltid en risiko.

Dette innlegget blei masse lengre og meir personlig enn eg tenkte det skulle vere, men sånn går det når man blir revet med… Eg vil avslutte med å sei at dette er mitt syn på dette med å telle kalorier, meiner du noko anna er det heilt greit. Kaloriregning under kortsiktige mål forstår eg og er en nødvendighet, for eksempel i forhold til en konkurranse. Det hender jo at eg skriver kaloriinnhold i en oppskrift, kanskje for å sammenligne med ekte vare, og du skal ikkje sjå bort ifra at det dukker opp en sjelden gang innimellom. Det er berre det evige kalorispørsmålet eg ønsker å forklare, og oppfordre til å legge kaloritelling på hylla om du er ute etter en sunn og balansert livsstil.

collage


Spis masse proteiner, frukt og grønt i alle regnbuens farger, fett fra sunne kilder, langsomme karbohydrater og forbehold sukkerholdige varer til helga. Lag maten din sjølv, spis deg passelig mett og finn eit måltidsmønster som passer deg. Mat er en enorm stor del av livet ditt, la det ikkje vere stress og dårlig samvittighet, men glede og nytelse 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

72 kommentarer

 1. Hei! Eg har aldri lagt igjen kommentarer før sjølv om eg har fulgt deg i nokken år, men nå følte eg det var på tide å gje deg ein stor klapp og hurra for et flott innlegg! Bloggen din er heilt fantastisk sånn som den er 🙂

  1. Så hyggelig å lese Nina – tusen takk 🙂 Klem!

 2. Din matblogg er min største inspirasjon, med kreativitet og gode råvarer, samt et stort hensyn til gluten- og melkefritt! Ble overrasket nå da jeg ikke før har innsett at du er så ung som 22 år gammel. For noen dager siden nominerte jeg deg til årets matblogg på godt.no, fordi denne bloggen har gjort meg til en mye bedre hjemmekokk.

  Jeg har vært igjennom omtrent samme prosess som deg. Var veldig stillesittende i tenårene og hadde en del ekstra kilo gjennom barndom og ungdom, før jeg gikk opp veldig mye. Da jeg la om livsstilen etter å ha funnet ut om mine matintoleranser, fikk jeg en stor gnist for trening og nytt kosthold. For meg gikk historien omtrent akkurat som din, etter å ha gått ned 30 kg, satt jeg med salaten min til lunsj og hadde dårlig samvittighet for noen champignonger marinert i olje. Alt måtte planlegges og kontrolleres ned til minste detalj. Unngikk sosiale sammenkomster, telte kalorier og makro opp og ned, og uten å skjønne hvorfor stagnerte styrketrening og energi helt, sammen med at jeg var overtrent og besatt. Da lå kaloriinntaket i ukedagene på 1100-1300 kcal…
  Har vært en lang prosess å snu hode og innstilling, og strever fortsatt med det.
  Derfor støtter jeg deg 100% i dette, og håper så inderlig at andre også kan forstå det!

  1. Wow! At min matblogg er din største inspirasjon gav meg faktisk frysninger på kroppen. Og så hyggelig at du har nominert meg til årets matblogg, det setter eg pris på <3 Kan høres ut som vi har ganske lik historie ja. At treninga stagnerte "når eg var så flink med maten" var jo uforståelig i denne perioden. Å snu hode og innstilling er en krevande prosess, men virkelig verdt det når man er i mål. Tusen takk for støtte og hyggelige ord, klem til deg!

 3. Aina Orø Graven

  Fantastisk! Har selv gått gjennom en lang prosess med vektnedgang og var selv svært opphengt i kalorier. I dag kan jeg ikke bry meg mindre. I det lange løp handler det om helse og ikke kalorier. Syns du fremmer et veldig viktig poeng i dette innlegget (og alle andre innlegg du har forsåvidt).

  Elsker bloggen din og har fulgt deg i mange år nå. Tusen takk for alle oppskrifter du gir ut – de blir flittig brukt her i heimen og flere er jevne gjengangere. Det har skjedd flere ganger at kjæresten min har bedt meg sende deg en takk – han har også blitt stor fan av deg ettersom jeg har brukt oppskriftene dine 🙂 Håper du fortsetter å inspirere i mange år framover!

  1. Tusen takk for din kommentar, Aina! Utrulig kjekt å lese at du har fulght meg gjennom fleire år, og at oppskriftene mine også faller i smak hos kjæresten din 🙂 Planen min er å opprettholde bloggen og satse fullt for meg sjølv når eg er ferdig med bachelor i Samfunnsernæring, så eg vil forhåpentligvis fortsette i årevis framover!

 4. Veldig bra og viktig skrevet. Har selv vært i samme situasjon i en kort periode og det er veldig viktig at fokuset er på sunn mat, ikke minst mulig kalorier 🙂

  1. Takk, Silje 🙂 Kalorier er ingen indikator på om maten er sunn og næringsrik eller ikkje, og det er fort å tenke når man skal regne på det man spiser…

 5. Utrolig flott og ærlig skrevet! Er så fint å se hvor langt du har kommet. Tror nok det er mange som kjenner seg igjen i det du skriver, inkludert meg selv. Har aldri vært overvektig, men hatt en liten periode i livet hvor alt dreide seg om å telle kalorier, og hvor jeg til slutt fikk dårlig samvittighet for alt jeg stappet i munnen. Jeg følger ikke mange blogger, men din leser jeg stadig. Du gir meg masse inspirasjon til å lage god mat. Tusen takk❤️

  1. Tusen takk for hyggelige ord, det setter eg pris på! Det er en glede å inspirere til sunn og god mat <3 klem til deg!

 6. Halleluja og amen! Har selv vært – og kan fortsatt av og til være, der du beskriver – og det er verken et liv rom for impulsivitet, overskudd eller særlig stor livsglede. Gjennom innlegget ditt håper jeg flere også kan forstå at telling av kalorier (for de aller fleste) ikke er nøkkelen til de nevnte tingene. TAKK, Linda for den matgleden du deler, og fokuset på variert, næringsrik og NOK mat.

  1. Så bra å lese at du har jobba deg ut av det. Selfølgelig kan det fortsatt være der av og til, alle har dårlige dager/tider, samme gjelder meg. Håper innlegget kan nå ut til dei som er i ferd med å vri nøkkelen feil vei, for dei fleste veit ikkje kor det kan føre. Takk for dine ord, Silje 🙂

 7. Takk for et godt og viktig innlegg! Jeg har selv vært på kaloritelling-kjøret i flere år, og jeg VET hvor lett det er å bli fanatisk og hvor vanskelig det er å komme seg ut av det igjen. Jeg var skikkelig langt nede, humørsyk og tynn, og jeg unner ingen å ha det slik. Jeg sliter ennå med overspising (som var litt av grunnen til at jeg begynte å telle kalorier), men jeg jobber meg sakte men sikkert mot et normalt kosthold og en bedre hverdag. Så, kudos til deg for at du står på ditt! Og takk for alle inspirerende oppskrifter du legger ut! 🙂

  1. Hei Hege!
   Det er nettopp det som er problemet. Det er så lett å bli fanatisk, og det er utrulig vanskelig å komme seg ut av det igjen. Ønsker deg lykke til vidare med å jobbe deg mot eit normalt kosthold og bedre kvardag. En dag løsner det, og då skal eg love deg at det var verdt det 🙂 Håper eg kan fortsette å inspirere deg med oppskrkifter – det gledes! Klem!

 8. Utrolig bra skrevet frøken 🙂 veldig viktig alt du skrev!

  1. Tsusen takk, Anna 🙂

 9. Jeg har slitt med et veldig anstrengt forhold til mat i flere år nå, noe som førte til at jeg gikk ned 10kg og fikk en fettprosent som var farlig lav.. Kroppen sliter fortsatt med vekttapet, og selv om jeg har gått opp noen kilo vet jeg at jeg fortsatt ser på kalorier som noe utrolig skummelt.. Etter jeg leste dette innlegget gikk jeg rett inn på mobilen og slettet lifesum, og denne gangen er det for godt! Livet handler om så mye mer! Tusen takk for kjempefint innlegg 🙂

  1. Fantastisk, Sofie! Når du har sletta appen er du nok eit steg nærmare balansen. Kroppen skal man trossalt bære med seg for resten av livet, det er verdt å behandle den riktig. Takk for dine ord 🙂
   Klem!

 10. Christina

  Helt enig Linda! Fokus bør heller være på sunn og næringsrik mat enn at alt skal handle om kalorier…
  Jeg har lest bloggen din daglig en stund nå, og synes den er helt super. Du har så mange inspirerende oppskrifter og innlegg 🙂
  Så tusen tusen takk 🙂
  Ha en fin kveld!
  Klem

  1. Takk for hyggelige ord, Christina! Det setter eg pris på 🙂
   Ha en riktig fin kveld vidare <3 klem!

 11. Hei!
  Hva bruker du i de proteinpannekakene du la ut på Instagram idag? 😀

  1. Hei 🙂
   Det er denne oppskrifta:
   http://www.lindastuhaug.no/2016/06/20/pannekaker/

   Bruker ingen ekstra væske for å få dei «fluffy» og fyldige 🙂

 12. Vendela

  Et utrolig bra innlegg. Jeg har selv anoreksi og har slitt med det flere år. Jeg angrer virkelig på at jeg begynte å telle kalorier. Det har blitt en utrolig slitsom greie jeg ikke unner NOEN! Plutselig, før man vet ordet av det så er man inni en ond sirkel. Veldig glad for at det går bra med deg den dag i dag! (Håper det) <3

  1. Huff, så leit å lese, Vendela. Eg håper du kommer ut av den onde sirkelen, og ikkje minst blir frisk fra anoreksien. Eg har det veldig bra no, og unner deg det samme 🙂 stor klem!

 13. Åshild

  Utruleg godt skreve, eg er veldig enig med deg. Eg håpar du ikkje mister lesere av dette, for det er akkurat dette som gjer at du burde ha mange mange lesere slik at fleire får med seg bodskapet ditt. Du er flink, eg likar bloggen din 🙂

  1. Håper ikkje eg heller, for det blir jo ingen endring på bloggen. Tusen takk, Åshild 🙂

 14. Therese

  Så bra innlegg! Jeg støtter deg her!

  1. Takk, Therese 🙂

 15. Kristin

  Håpe fleire opna auga sine når dei les bloggen din, den er så bra! Mi meining er fokuset ditt på mat på riktig plass, og gjer til at eg har lyst å bruke mykje tid på å finne den riktige middagen for kroppen og helsa mi. Tusen takk som delar di historie! Ha ein fin kveld ☺️

  1. Hjertelig takk, Kristin, så kjekt å lese! God torsdag til deg 🙂

 16. Takk! Dette var god lesning! Synes du prioriterer riktig i forhold til å eventuelt miste lesere. Engasjementet i kommenterfeltet viser at dette er en aktuell og virkelig problemstilling for mange.
  Stå på videre! Du har stor påvirkningskraft og det er godt å se at du står på den gode siden i kampen om «det perfekte kosthold»

  1. Tusen takk Stine! Dette innlegget traff mange fleire enn eg noken gang hadde sett for meg, og det viser jo virkelig at det er en aktuell problemstilling for mange. Eg kommer alltid til å stå på mitt, og gjer det eg kan for å la det smitte over på lesere 🙂

 17. Dette var et veldig flott innlegg Linda! 🙂 Takk for en ellers fin blogg som er til stor inspirasjon!

  1. Tusen takk, Rolf- Anders 🙂

 18. Kristina

  hei Linda! takk for at du delte 🙂 jeg elsker bloggen og oppskriftene dine! vil takke deg for at du ikke har et kalorifokus, dette er mitt fristed på nett hvor jeg kan finne gode, sunne oppskrifter uten å måtte forholde meg til det evige maset om kalorier og hva som er riktig og hva som er galt. stå på videre, jeg gleder meg til å følge deg videre <3

  1. Tusen hjertelig takk for dine ord, Kristina! Setter eg utrulig stor pris på <3 klem!

 19. Fint innlegg! Kjenner igjen det du skriver. Har kjempet mot vekten min siden jeg var 5 år (er 18 nå). Det er slitsomt å hele tiden måtte veie, regne ut kaloriinnhold og passe på hva man spiser og ikke kunne kose seg uten å få dårlig samvittighet. Nå har jeg fått kostholdsplan på 2000 kalorier, men det er vanskelig fordi jeg føler at jeg må telle kalorier hele tiden og ikke kan spise det jeg liker. Ikke hjelper det noe på vekten heller. Har null forbrenning etter en operasjon, og derfor er det ekstremt vanskelig å gå ned i vekt.
  Takk for mange gode og inspirerende oppskrifter 🙂

  1. Takk, Thea!
   Visst du føler du ikkje får noko ut av kostholdsplanen din, vurder på nytt om det er verdt det. Det er kun du sjølv som kjenner kroppen din, ikkje en tilfeldig person som setter opp eit opplegg for deg 🙂

   1. Klarer ikke å følge kostplanen helt slavisk, det fungerer bare ikke for meg. Men må nesten gjøre som de sier ettersom jeg blir fulgt opp på poliklinikk av både fysioterapeut, lege og ernæringsfysiolog. Har prøvd omtrent alle mulige dietter på egenhånd i løpet av livet mitt, men ingenting gir stort vekttap eller varig vektnedgang. Har ikke så mye motivasjon lenger, og er lei av å tenke kalorier hele tiden. De har riktignok sagt at jeg ikke trenger å telle kalorier, men synes det er vanskelig å følge kostplanen hvis jeg ikke gjør det.

   2. Du må bestemme heilt sjølv når den vendinga må tas, men det må skje en gang. Det er ikkje sunnere for kropp og hode å ha det slik som du har det no..

 20. Marthine Bakkehaug

  Hei Linda! Utrolig bra at du ikke legger ut kcal. Har gått gjennom det samme som deg og synes det er deilig å slippe å ha det som fokus istede for å nyte god mat som det skal mye til å overspise. Følgt deg i ett år etter anbefaling fra Børge Fagerli, stå på vidre❤️

  1. Hei Marthine! Tusen takk for hyggelige ord – det setter eg pris på <3 klem!

 21. Et viktig innlegg, og jeg er så enig!! Jeg hadde og en periode der jeg hadde veldig fokus på kalorier, og jeg ble riktig nok ikke for tynn, men jeg ser i ettertid at det var absolutt ikke sunt likevel og tok alt for mye energi og tid. Jeg skeiet ut i ny og ned med kaker/snop men jeg nøt det aldri, for jeg fikk alltid dårlig samvittighet. I dag er jeg opptatt av å spise sunt og få i meg nok grønnsaker, og er mer fokusert på fysisk og psykisk helse enn kalorier og utseende.
  Jeg elsker de lettvinte og sunne oppskriftene dine, og er titt og ofte inne på bloggen din for å få litt ny inspirasjon 🙂

  1. Påkjenninga kan være like stor psykisk som fysisk. Det stjeler masse tid, energi og tapper en for overskudd. Det er vertfall min erfaring 🙂

   Tusen takk for dine ord, det gleder meg at eg er til inspirasjon for deg 🙂

 22. Hei Linda!

  Jeg har ikke kommentert her før, men er flittig leser av bloggen din og du er min «go to» kilde for inspirasjon til sunn og god mat.

  Jeg gikk selv ned 25 kilo med kaloritelling, trening hver dag osv. for 10 år siden – fra litt overvektig til undervektig – og kjenner meg veldig godt igjen i det du skriver. Uten å se det selv handlet hele livet mitt plutselig om hvor mange kalorier jeg fikk i meg, og dårlig samvittighet for det aller meste.

  Jeg har alltid hatt et litt problemfylt forhold til mat, og har i dag gått opp igjen alle disse kiloene (men lever mye bedre med dem nå), og vil gjerne ned noen av dem igjen – men på en sunnere måte. Bloggen din har hjulpet meg med det og det føles godt å spise mat man vet er balansert, og som kroppen har godt av. Tusen takk for det!

  🙂

  Hilsen,
  en annen Linda

  1. Hei «navnevenn» 🙂

   Så hyggelig du ville legge igjen en kommentar! Godt å lese at du lever bedre med kiloene no enn tidligere, og at du heller vil gå ned igjen litt på en sunnere måte. Det viktigste er at man behandler kroppen sin godt, man skal jo leve med den for resten av livet! Tusen takk for dine ord, det rører meg at bloggen min har hjulpet deg med å få eit meir balansert forhold til maten. Håper eg kan inspirere deg masse framover 🙂

   Klem!

 23. Astrid Rolfsen

  Heeelt enig Linda! Er så viktig med slike påminnelser av og til! Artikler som «Hvordan gå ned i vekt» og «10 tips for smalere midje» er overalt, men det er faktisk ikke den verste sorten. Her vet jeg hva jeg kommer til og her vet jeg hva skribentene vil oppnå. Men å lese blogginnlegg hvor pene, tynne jenter laster opp bilder av en ørliten middagsporsjon, synes jeg er mye verre. Når de skriver hva de spiser hele tiden fordi det er sunt og hva de aaaaldri spiser fordi det er så forferdelig usunt (les; egentlig ikke), så tar jeg dette mye lettere til meg. Spesielt når det står oppført næringsinnhold. Det klistrer seg i hjernen min, og jeg husker tallene godt neste gang jeg spiser maten det ble skrevet om. Skulle ønske alle bloggere var litt mer forsiktig.

  Så takk for at du prioriterer slik du gjør! Det er nok mange som setter pris på det, enten de er klar over det eller ikke.

  1. Heilt sant det du skriver her, Astrid! Bloggere har faktisk en enorm påvirkningskraft. Det er ikkje alle bloggere som forstår det, og det er heller ikkje alle lesere som skjønner kor påverka dei egentlig blir. Takk for dine ord, det setter eg pris på 🙂 klem!

 24. Utrolig enig!! Så bra skrevet <3

  1. Takk Monika 🙂

 25. Kjersti

  Hei Linda!
  Det er lenge siden jeg har sjekka bloggen din, men såå glad for at jeg gjorde det nå! Blir så glad av å lese det du skriver, du er et friskt pust og motvekt til alle som påvirker,i mine øyne, unge lesere negativt. Når til og med banan er noe som er bannlyst av enkelte tenker jeg samfunnet virkelig går i feil retning. Tusen takk for at du,med dine flotte oppskrifter og sprudlende vesen, gir oss lesere fine og gode oppskrifter! Har prøvd mye av oppskriftene dine, og synes de er supre i hverdagen. I dag googlet jeg sukkerfri havrekjeks for å se etter alternativ uten sukker, da jeg nylig er blitt gravid og det eneste jeg vil ha er, havrekjeks! Å For en flaks at jeg fant det på akkurat din blogg! Det er ingen tvil om at du elsker det du gjør, og at du virkelig formidler ekte matglede:)

  1. Hei Kjersti!
   Tusen takk for fine ord, dette var en veldig hyggelig kommentar å lese <3 Eg elsker virkelig det eg gjer og vil tydeliggjere det enda meir gjennom bloggen. Håper eg kan inspirere deg med fleire oppskrifter framover! Og lykke til med graviditeten 🙂 klem!

 26. Veldig bra innlegg! Akkurat dette du skriv om å ikkje ha fokus på å telle kalorier er mykje av grunnen til at eg har slik sans for deg og bloggen din❤

  1. Så hyggelig å lese, Helene! Tusen takk for dine ord <3

 27. Såå deilig at noen endelig tørr å si det høyt! Du er et fantastisk forbilde! Har selv slitt med spiseforstyrrelser og bloggen din har vært til stor hjelp! Det handler om å finne balansen Det mange ikke vet med kaloritelling eller spiseforstyrrelser generelt er hvor grusomt man får det med seg selv. Det er så lett og bare se en tynn og slank kropp, gjømt bak et falskt smil! Men de som ikke har vært gjennom det selv, vet ikke om alle de dårlige følelsene som følger med! Takk til deg for at du fremmer en balansert livsstil, med matglede i fokus

  1. Tusen takk, Trine – blir nesten litt rørt av å lese at bloggen min har våre til hjelp for dine spiseforstyrrelser. Det handler virkelig å finne en balansegang og ha det godt med seg sjølv 🙂 Det er en glede å dele og fremme sunn livsstil, håper du vil følge meg vidare. Klem 🙂

 28. Kjære Linda <3 takk for at du er en motvekt til mange av de andre såkalte ¨kostholdsbloggene¨ som enten ønsker å påvirke andre til å legge om kostholdet til deres suksess-diett, vise hvordan en kan spise mat med minst mulig kalorier, komme i konkurranseform eller hvordan du skal få drømmekroppen ved å trene tung styrke og spise bare protein.

  Jeg har selv slitt med spiseforstyrrelser i 6år. Jeg har vært nære å gi opp mange ganger, fordi jeg ikke har har trodd på at det er mulig å komme tilbake til et godt forhold til mat og trening igjen. Heldigvis finnes det sånne som deg, som viser at en kan kose seg med maten, at det kan gi mestring å utforske og prøve seg på kjøkkenet, og at en kan innføre kos uten et stikk av dårlig samvittighet. Jeg elsker fokuset du har på matGLEDE, og håper du aldri slutter med å ha dette fokuset på bloggen, for å heller gå over til å vise eksakt næringsinnhold, makroer og kalorier. Sånne blogger har vi allerede for mange av!

  Tusen takk for all inspirasjonen du gir gjennom bloggen. Vit at du utgjør en forskjell for mange – og vær stolt av det!

  Stoor klem <3

  1. Hei Frida! Åh, for en utrulig hyggelig kommentar! Denne gjorde virkelig dagen min komplett altså 🙂 Utrulig hyggelig å lese at du liker fokuset mitt med vekt på matglede og balanse. Det er rart å tenke på kor mange eg faktisk når ut til, men det er jo berre veldig kjekt. Håper du vil fortsette å følge meg framover, så håper eg du kommer deg ut av spiseforstyrrelsen og blir sterk og frisk, det unner eg deg virkelig <3 stor klem!

 29. Det e ingen tvil om at du e til stor inspirasjon for mången! eg slite sjølv med mat og vett eg har ein lång vei å gå enno – men det å lesa din blogg minne meg heile veien på at det e viktig med et balansert kosthold med NOK mat! det e så møkje positivt og godt å henta her – din glede, kreativitet og det sunna forholdet ditt til mat e ein vanvittig god påvirkning på oss som lese – takk for det!! 😀

  1. Tusen takk for dine ord, Oda! Det varmer virkelig å lese at du ser på bloggen min som noko positivt, med glede, kreativitet og sunt forhold til mat. Denne kommentaren gjorde meg veldig glad 🙂 Både nok og riktig mat er så utrulig viktig, og det gjelder for alle uansett mål!
   Klem til deg 🙂

 30. også må eg berre tilføya at eg har opptil fleire gonger irritert meg øve at du ikkje skriver kor mange kalorier det er i det du lager – MEN så tenker eg alltid «TAKK OG LOV!» 😀 det e det som e så bra med deg og din blogg! det at du nemlig ikkje har fokus på kalorier, men at ditt fokus e på matglede! 😀 igjen: takk! du e et godt forbilde og desidert den beste bloggen når det komme til et sunt fokus! du e topp <3 😀

  1. Ikkje sant! Eg veit veldig mange har irritert seg over at eg ikkje kan skrive kaloriinnhold. For eg veit jo, med erfaring og mykje kunnskap, kva maten innholder i grove trekk. Det er overhode ikkje noko avansert eller tidskrevande å bruke fem minutter på å finrekne og skrive det i slutten på oppskriftene, men det blir heilt feil for min del rett og slett 🙂 Tusen takk for dine fine kommentarer, setter eg enormt stor pris på <3

 31. Det e så Herligt å ikke tenka på kalori telling. Eg har lagt på meg itte eg blei samboer, og vert deprimert ein periode, men eg får så mye inspirasjon av dine oppskrifter, og ikje minst sunne, fristende retter takk for du e den du e, og at du ikje skrive kalorier

  1. Så hyggelig å lese at du har blitt inspirert av mine oppskrifter, Mari! Man kommer langt med sunn, god og balansert mat 🙂
   Klem!

 32. Flinke Linda!! Du er superdyktig og et SUNT forbilde for oss som er litt yngre 🙂 Blir så glad når middagsoppskriftene dine dukker opp i facebookfeeden og jeg får tips til enkle retter jeg kan lage til middag 🙂

  Klem

  1. Hei Mari! Tusen takk for dine ord <3 virkelig hyggelig å lese. Håper eg kan fortsette å inspirere framover 🙂
   Klem!

 33. Mali Nikoline

  Jeg syns også det er positivt at du ikke skriver kalorier, det er jo også veldig unyansert, siden en kalori ikke er en kalori iflg mange (iallfall ut fra den forskningen jeg har funnet på nettet), så det blir jo uansett et dårlig utgangspunkt. Jeg har som mange andre her også slitt med spiseforstyrrelser, syns fortsatt det kan være utfordrende å finne balansen mellom å spise høvelig sunt uten å bli opphengt i det, men også uten å skeie for mye ut andre veien.

  1. Takk for kommentar, Mali Nikoline!

   Det tar tid å finne en balanse, og man må godta at det er tilvenninger som må skje over tid. Når man endelig føler man har funnet balansen, så føles det så bra 🙂

 34. Tusen takk for et fantastisk innlegg! Er helt enig i det du skriver her og trengte å minnes på at mitt fokus på kalorier dessverre bikker hardt mot usunt. Jobber daglig med å få et mer normalt forhold til mat igjen etter alt for mye tull i mitt eget hodet. Elsker bloggen din og lager ofte middager fra din oppskrifter. I år blir julebaksten herfra og jeg gleder meg! 😀

  1. Tusen takk for kommentar, Mona! Du har vertfall komt en lang vei – du jobber daglig med å få eit normalt forhold til mat igjen, og det største steget er tatt med å faktisk innsjå at man har eit problematisk forhold til maten. Håper juleoppskriftene mine faller i smak hos deg – men hugs å nyte litt av det «mindre sunne» også 🙂

 35. Anngunn

  Eit kjempeviktig budskap og eg syns det er flott du ikkje skriv kalorier i oppskriftene. Heilt sikkert spennande å sjå forskjell på f.eks kaloriinnhaldet på dine skulebollar samanlikna med butikkvare, men så må ein også ta inntil beregning at det er ikkje alltid berre kaloriane som tel, men kva TYPE mat det er❤️ fortsett å gjere ting på din måte Linda

  1. Takk for det, Anngunn <3
   Det hender jo at eg sammenligner oppskrifter sjølv, og at eg skriver det i innlegga mine, men eit overfokus på kalorier vil eg ikkje ha, og kjem heller aldri til å få 🙂