Linda Stuhaug

Annonse

15. september 2016

Saftig og sukkerfri eplekake

Saftig og sukkerfri eplekake
Innholder annonselenker
God torsdag!
Først og fremst: tusen hjertelig takk for alle tilbakemeldinger på gårsdagens innlegg. Eg hadde aldri trudd responsen skulle bli så stor. Det er mange av dere som har våre i samme situasjon som meg, som er midt i situasjonen, eller som jobber seg ut av den. Det rører meg at fleire deler sin historie, og det er veldig kjekt for meg å bli kjent med dere lesere på en litt anna måte.
Les gjerne innlegget her: «det evige kalorspørsmålet«.
Over til en dagens oppskrift – det er trossalt eplesesong, kan ikkje unngå å lage eplekaka då vell! Denne kaka er sukkerfri og glutenfri ved litt endringer av meltype. Den holder seg saftig fleire dager i kjøleskapet og kan fint fryses. Den smaker jo som nybakt om den varmes litt i ovnen før servering, så den er minst like god fra fryseren 🙂
Saftig og sukkerfri eplekake 4 egg 50 g sukrin+ 70 g sukrin gold 250 g kesam 80 g havremel* 80 g speltmel* 2 ts bakepulver 1 ts ekte vaniljepulver, kan sløyfes 2 ts kanel – 6 norske epler 2-3 ss sukrin gold 1 ts kanel 1 neve skivede eller hakkede mandler
Slik gjer du: Sett ovnen på 175 grader. Start med å dele eplene i terninger, strø over sukrin gold og kanel. La eplene bli varme og møre, då har du tre valg: ha i en bolle, sett i mikrobølgeovnen i 3-4 minutter, steik på middels varme i steikepanna eller ovnsbak ca 10 minutter. Dette er for å unngå harde eplebiter i kaka.
Rør sammen alle ingrediensene til kakerøra. Juster med litt vatn om nødvendig for å få ei fyldig kakerøre, maks 0,5- 1 dl. Hell halve røra i en smurt, rund form på 24-26 cm i diameter. Ha over halvparten av eplene, hell resten av kakerøra over, og fordel resten av eplene på toppen. Eg hadde også en neve skivede mandler på toppen, dette var veldig godt, men er ikkje nødvendig.
Steik midt i ovnen i ca. 30-40 minutter, eller til kaka akkurat er gjennomstekt og har fått en gyllen overflate. Sjekk underveis! Avkjøl kaka på rist.
Tips og alternativer* Istedenfor havremel og speltmel kan du bruke anna tørrvare. Anbefaler å kombinere to forskjellige. Vær obs på at meltyper har ulike bakeegenskaper, spørr gjerne om du lurer, så du sikrer deg eit bra resultat. For glutenfri variant kan eg anbefale en kombinasjon mellom glutenfritt havremel og lyst bokhvetemel.
Vil du lage ei ekstra saftig og smakfull kake kan eg anbefale å lage eplekake med innbakt vaniljekrem. Mi oppskrift finner du blant anna her. Fyll i midten eller på toppen, og følg ellers instruksene ovenfor. Nydelig 🙂
Kaka kan fint serveres uten ekstra tilbehør, men her er nokre anbefalinger:
Vaniljeis – mi oppskrift finner du her. Vaniljekrem – mi oppskrift finner du her. Kremostglasur – mi oppskrift finner du her. Vaniljekesam, vaniljeyoghurt eller naturell yoghurt som du søter sjølv.
Velbekomme, håper det smaker 🙂

Innholder annonselenker

God torsdag!

Først og fremst: tusen hjertelig takk for alle tilbakemeldinger på gårsdagens innlegg. Eg hadde aldri trudd responsen skulle bli så stor. Det er mange av dere som har våre i samme situasjon som meg, som er midt i situasjonen, eller som jobber seg ut av den. Det rører meg at fleire deler sin historie, og det er veldig kjekt for meg å bli kjent med dere lesere på en litt anna måte.

Les gjerne innlegget her: « det evige kalorspørsmålet«.

Over til en dagens oppskrift – det er trossalt eplesesong, kan ikkje unngå å lage eplekaka då vell! Denne kaka er sukkerfri og glutenfri ved litt endringer av meltype. Den holder seg saftig fleire dager i kjøleskapet og kan fint fryses. Den smaker jo som nybakt om den varmes litt i ovnen før servering, så den er minst like god fra fryseren 🙂


Saftig og sukkerfri eplekake
4 egg
50 g  sukrin+
70 g  sukrin gold
250 g kesam
80 g havremel*
80 g speltmel*
2 ts bakepulver
1 ts ekte vaniljepulver, kan sløyfes
2 ts kanel

6 norske epler
2-3 ss sukrin gold
1 ts kanel
1 neve skivede eller hakkede mandler

Slik gjer du:
Sett ovnen på 175 grader. Start med å dele eplene i terninger, strø over sukrin gold og kanel. La eplene bli varme og møre, då har du tre valg: ha i en bolle, sett i mikrobølgeovnen i 3-4 minutter, steik på middels varme i steikepanna eller ovnsbak ca 10 minutter. Dette er for å unngå harde eplebiter i kaka.

Rør sammen alle ingrediensene til kakerøra. Juster med litt vatn om nødvendig for å få ei fyldig kakerøre, maks 0,5- 1 dl. Hell halve røra i en smurt, rund form på 24-26 cm i diameter. Ha over halvparten av eplene, hell resten av kakerøra over, og fordel resten av eplene på toppen. Eg hadde også en neve skivede mandler på toppen, dette var veldig godt, men er ikkje nødvendig.

Steik midt i ovnen i ca. 30-40 minutter, eller til kaka akkurat er gjennomstekt og har fått en gyllen overflate. Sjekk underveis! Avkjøl kaka på rist.


Tips og alternativer*
Istedenfor havremel og speltmel kan du bruke anna tørrvare. Anbefaler å kombinere to forskjellige. Vær obs på at meltyper har ulike bakeegenskaper, spørr gjerne om du lurer, så du sikrer deg eit bra resultat. For glutenfri variant kan eg anbefale en kombinasjon mellom glutenfritt havremel og lyst bokhvetemel.

Vil du lage ei ekstra saftig og smakfull kake kan eg anbefale å lage eplekake med innbakt vaniljekrem. Mi oppskrift finner du blant anna her. Fyll i midten eller på toppen, og følg ellers instruksene ovenfor. Nydelig 🙂


Kaka kan fint serveres uten ekstra tilbehør, men her er nokre anbefalinger:

Vaniljeis – mi oppskrift finner du her.
Vaniljekrem – mi oppskrift finner du her.
Kremostglasur – mi oppskrift finner du her.
Vaniljekesam, vaniljeyoghurt eller naturell yoghurt som du søter sjølv.

Velbekomme, håper det smaker 🙂

Annonse

22 Kommentarer

L

Lynn Helen

25. september 2020

Hei. Tenkte jeg skulle prøve meg på denne i dag, har lest gjennom kommentarfeltet i håp om å finne et svar, men det er visst ingen som lurer på om det ikke er vanlig å skrelle eplene når man skal lage slik kake? Det har du ikke nevnt, så baker du dem inn med skall? Regner med at det går som en smakssak da, men? 😉

Linda Stuhaug

26. september 2020

Hei! Nei, trenger ikkje å skrelle eplene. Men gjer det visst du vil 😀

V

Veronica

11. juni 2021

Laget med magerkesam og sukrin gold som eneste søtningsmiddel og det ble kjempebra. Spent på blodsukkermålingen

Linda Stuhaug

12. juni 2021

Så bra 😀

G

Grete

26. august 2019

Denne her skal eg jammensant lage i dag 🙂 bare ville høre korleis du varmer opp kaka etter den har vært i frysen – ovnstemp/kor lenge?

Linda Stuhaug

27. august 2019

Håper den smaker, Grete 😀 Eg varierer korleis eg varmer opp kaka, alt etter kor god tid eg har. 150-200 grader til den er lun 🙂

L

Leonora

10. august 2019

Hei Linda! Lurte på om en kunne ha marsipan i denne kaken i tillegg, og i såfall om man bare kan blande det i?

Linda Stuhaug

11. august 2019

Hei! Ja, det går nok heilt fint det 🙂 Biter av marsipan i kakerøra/på toppen!

L

Lise

10. juli 2019

Denne var god og enkel å lage! Er det mulig å bytte ut kesam med rømme? Tenkte å lage den, og har ikke kesam.

Linda Stuhaug

11. juli 2019

Hei! Ja, sjølvsagt 🙂 Kjekt du likte oppskrifta 😀

L

Linn T.

15. mai 2023

Har laget denne kaken tidligere og ville bare si at den ble kjempebra! Ble laget med mager kesam, og kun 3 epler for det var det jeg hadde i skapet. Samboeren og svigerfar spiser ikke sukkerfrie kaker, men begge to forsynte seg meget godt av denne kaken. Så det forblir en hemmelighet at den er sukkerfri :D Takk for kjempegode oppskrifter!

Linda Stuhaug

16. mai 2023

Så hyggelig å lese! Kjekt den falt i smak hos dåkke🤩

E

Eirin

29. august 2018

Som vanlig, oppskriftene dine faller alltid i smak! Smaker jo helt likt som vanlig eplekake 🙂 Kommer til å lage denne mange flere ganger med alle de gode eplene som vi har nå om dagen.

Linda Stuhaug

30. august 2018

Hurra, Eirin 😀 Så koselig å lese!

J

June Pettersen

5. oktober 2022

Hei. Kan jeg bytte ut havremel med fibra fullkornshvetemel? Denne skal bakes til helgen😉

Linda Stuhaug

5. oktober 2022

Ja absolutt! Håpe den smaker😊

A

Anne

23. august 2018

Hei. Hvor mange stykker/posjoner blir denne kaka?

Linda Stuhaug

24. august 2018

Kjeme jo veeeldig an på kor store stykker man lager 😉 Men nok kake til minst 10 personer.

G

Gunnhild Røshol

6. november 2020

Tusen takk for en deilig kake, dette er den 4. Kaka av dine oppskrifter som vi har laga. Alle har gått ned på høykant! Vil nok ovnsbake eplene litt lenger og blande inn sukrin gold og kanel bedre neste gang. Jeg brukte 7 epler siden mine var noe små, hadde vært fint med vekt på eplene dog vi likte det godt med mye epler i.

Linda Stuhaug

7. november 2020

Så hyggelig at kaka falt i smak, Gunnhild 😀 Eg og synes det er godt med masse epler i 🙂

M

Monica

3. november 2020

Denne så kjempegod ut! Har lyst til å lage denne med vaniljekrem inni. Hvordan anbefaler du å gjøre det? Ha vaniljekremen over første lag med epler f.eks.?

Linda Stuhaug

3. november 2020

Hei! Følg denne oppskrifta 😀 https://www.lindastuhaug.no/2019/09/17/sukkerfri-eplekake-med-vaniljekrem/

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg