Tilslørte plommepiker med yoghurt og havregryn

Hei!

Dei norske plommene er komt i butikken og det gledes. Som eg elsker norsk frukt! Framfor å ete frukten som den er heile tida, så liker eg å lage forskjellige oppskrifter. Eg har blant anna laga tilslørte plommepiker med yoghurt og havregryn som man kan nyte til frukost, lunsj eller kveldsmat. Sukkerfri og proteinrik, mettande og næringsrik. Nesten som å spise sunn dessert til et hovedmåltid med den beste samvittighet!

Plommene blir søte og gode, havregrynene crunchy og smakfulle. Lag for lag i et serveringsglass får man en veldig god kombinasjon:

IMG_2547

Tilslørte plommepiker, 1 porsjon
♦ 4 norske plommer
♦ 40 g havregryn
♦ 250 g gresk yoghurt (eller anna naturell yoghurt)
♦ 2-3 ss sukrin gold*
♦ 1/2 ts ekte vaniljepulver (evt. 1/2 vaniljestang, eller du kan droppe det)
♦ valgfritt: kanel og kardemomme

Slik gjer du:
Del plommene i mindre biter og fjern steinene. Ha i en liten kjele med 1 ss sukrin gold og vaniljepulver. Bruk gjerne 2-3 ss vatn om nødvendig. La plommene småkoke under omrøring ca. 10 minutter, til dei er heilt møre. Smak til med eventuelt litt ekstra søtning. Avkjøl.

Samtidig rister du havregrynene i en tørr panne med 1 ss sukrin gold. Havregrynene kan du godt samkstilsette med eit dryss kanel og kardemomme. Bruk middels varme og rør underveis til grynene har fått en gyllen farge. Avkjøl på bakepapir.

Legg yoghurt (søta om ønskelig), plommene og ristede havregryn lag for lag i et serveringsglass. Server straks og nyt!

IMG_2551

Tips!
– tilsett gjerne litt hakkede nøtter i havregrynene, det gir ekstar crunch, smak og sunt fett i måltidet.
– i denne oppskrifta kan du fint bytte sukrin gold med anna søtning, for eksempel flytande honning eller fibersirup gold.
– naturell yoghurt kan fint byttes med vaniljeyoghurt eller vaniljekesam.

IMG_2549

Lag gjerne dobbel eller trippel oppskrift, så kan du dele med en heldig eller ha til fleire måltider. Men vent med å legge lagvis i serveringsglass til servering, så holder grynene seg crunchy 🙂

IMG_2556

God tirsdag! 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

14 kommentarer

  1. Hei! Pappa har bursdag snart, og eg vil bake ei kake (evnt. Konfekt) til han! MEN han har litt ulike utfordringar med både cølliaki, diabetes og laktose intolleranse. Har du tips til ei oppskrift? 🙂

    1. Hei!
      Det skal vi fikse 🙂 Kva type kake er det han liker? Sjokolade lignende, eller meir frisk kake med bær og slikt?

      1. Helst sjokolade trur eg ja 🙂

      2. Då vil eg definitivt anbefale snickerskaka mi:
        http://www.lindastuhaug.no/2014/04/19/oppskrift-sukkerfri-enkel-snickerskake/

        Bruk glutenfri havregryn og laktosefri fløte framfor vikingmelk i toppingen. Den er supergod og veldig rask å lage 🙂 Dette er alltid den kaka eg bruker som en «sikker» oppskrift når eg skal servere som smaksprøver til unge og eldre, ha i selskaper også vidare.

        Alternativt denne sjokoladekaka:
        http://www.lindastuhaug.no/2015/06/04/sukkerfri-sjokoladekake-med-sjokoladeglasur/

        Eller denne sjokoladekaka:
        http://www.lindastuhaug.no/2014/05/30/sunn-sjokoladekake-med-peanottfyll-kremfrosting/

        Håper en av desse kan friste 🙂

      3. Tusen takk for svar 🙂 no blir det baking i helga!

      4. Berre hyggelig, Trude!

  2. Camilla

    Denne oppskrifta var kjempe god:-* Tusen takk til deg Linda

    1. Tusen takk for tilbakemelding, Camilla 🙂 En glede å dele!

  3. Hei,
    Liker alle oppskriftene dine og vil gjerne prøve denne også!
    Jeg har mange epler, går det å bytte ut med eplemos? Tror du det er samme prosess med eplene som plommene? 🙂

    1. Hei!
      Så hyggelig å lese, Sigrid 🙂 Du kan fint bytte plommer med epler, einaste er at eplene trenger nok litt lengre koketid.
      Lykke til!

  4. Belinda

    Hei! Kan jeg bytte ut sukrin gold med sukrin pluss? Jeg har bare det nemlig

    1. Ja, men hugs å halvere mengden 🙂

  5. Kristin

    Denne var overraskende god – skal garantert lages igjen. Havregrynene ble så gode:)

    1. Ikkje sant? Er så godt med litt ekstra crunch og smak 😀