Linda Stuhaug

Annonse

20. september 2016

Tilslørte plommepiker med yoghurt og havregryn

Tilslørte plommepiker med yoghurt og havregryn
Hei!
Dei norske plommene er komt i butikken og det gledes. Som eg elsker norsk frukt! Framfor å ete frukten som den er heile tida, så liker eg å lage forskjellige oppskrifter. Eg har blant anna laga tilslørte plommepiker med yoghurt og havregryn som man kan nyte til frukost, lunsj eller kveldsmat. Sukkerfri og proteinrik, mettande og næringsrik. Nesten som å spise sunn dessert til et hovedmåltid med den beste samvittighet!
Plommene blir søte og gode, havregrynene crunchy og smakfulle. Lag for lag i et serveringsglass får man en veldig god kombinasjon:
Tilslørte plommepiker, 1 porsjon ♦ 4 norske plommer ♦ 40 g havregryn ♦ 250 g gresk yoghurt (eller anna naturell yoghurt) ♦ 2-3 ss sukrin gold* ♦ 1/2 ts ekte vaniljepulver (evt. 1/2 vaniljestang, eller du kan droppe det) ♦ valgfritt: kanel og kardemomme
Slik gjer du: Del plommene i mindre biter og fjern steinene. Ha i en liten kjele med 1 ss sukrin gold og vaniljepulver. Bruk gjerne 2-3 ss vatn om nødvendig. La plommene småkoke under omrøring ca. 10 minutter, til dei er heilt møre. Smak til med eventuelt litt ekstra søtning. Avkjøl.
Samtidig rister du havregrynene i en tørr panne med 1 ss sukrin gold. Havregrynene kan du godt samkstilsette med eit dryss kanel og kardemomme. Bruk middels varme og rør underveis til grynene har fått en gyllen farge. Avkjøl på bakepapir.
Legg yoghurt (søta om ønskelig), plommene og ristede havregryn lag for lag i et serveringsglass. Server straks og nyt!
Tips! – tilsett gjerne litt hakkede nøtter i havregrynene, det gir ekstar crunch, smak og sunt fett i måltidet. – i denne oppskrifta kan du fint bytte sukrin gold med anna søtning, for eksempel flytande honning eller fibersirup gold. – naturell yoghurt kan fint byttes med vaniljeyoghurt eller vaniljekesam.
Lag gjerne dobbel eller trippel oppskrift, så kan du dele med en heldig eller ha til fleire måltider. Men vent med å legge lagvis i serveringsglass til servering, så holder grynene seg crunchy 🙂
God tirsdag!

Hei!

Dei norske plommene er komt i butikken og det gledes. Som eg elsker norsk frukt! Framfor å ete frukten som den er heile tida, så liker eg å lage forskjellige oppskrifter. Eg har blant anna laga tilslørte plommepiker med yoghurt og havregryn som man kan nyte til frukost, lunsj eller kveldsmat. Sukkerfri og proteinrik, mettande og næringsrik. Nesten som å spise sunn dessert til et hovedmåltid med den beste samvittighet!

Plommene blir søte og gode, havregrynene crunchy og smakfulle. Lag for lag i et serveringsglass får man en veldig god kombinasjon:

Tilslørte plommepiker, 1 porsjon
♦ 4 norske plommer
♦ 40 g havregryn
♦ 250 g gresk yoghurt (eller anna naturell yoghurt)
♦ 2-3 ss sukrin gold*
♦ 1/2 ts ekte vaniljepulver (evt. 1/2 vaniljestang, eller du kan droppe det)
♦ valgfritt: kanel og kardemomme

Slik gjer du:
Del plommene i mindre biter og fjern steinene. Ha i en liten kjele med 1 ss sukrin gold og vaniljepulver. Bruk gjerne 2-3 ss vatn om nødvendig. La plommene småkoke under omrøring ca. 10 minutter, til dei er heilt møre. Smak til med eventuelt litt ekstra søtning. Avkjøl.

Samtidig rister du havregrynene i en tørr panne med 1 ss sukrin gold. Havregrynene kan du godt samkstilsette med eit dryss kanel og kardemomme. Bruk middels varme og rør underveis til grynene har fått en gyllen farge. Avkjøl på bakepapir.

Legg yoghurt (søta om ønskelig), plommene og ristede havregryn lag for lag i et serveringsglass. Server straks og nyt!

Tips!
– tilsett gjerne litt hakkede nøtter i havregrynene, det gir ekstar crunch, smak og sunt fett i måltidet.
– i denne oppskrifta kan du fint bytte sukrin gold med anna søtning, for eksempel flytande honning eller fibersirup gold.
– naturell yoghurt kan fint byttes med vaniljeyoghurt eller vaniljekesam.

Lag gjerne dobbel eller trippel oppskrift, så kan du dele med en heldig eller ha til fleire måltider. Men vent med å legge lagvis i serveringsglass til servering, så holder grynene seg crunchy 🙂

God tirsdag!

Annonse

4 Kommentarer

K

Kristin

1. september 2018

Denne var overraskende god – skal garantert lages igjen. Havregrynene ble så gode:)

Linda Stuhaug

2. september 2018

Ikkje sant? Er så godt med litt ekstra crunch og smak 😀

B

Belinda

29. august 2018

Hei! Kan jeg bytte ut sukrin gold med sukrin pluss? Jeg har bare det nemlig

Linda Stuhaug

29. august 2018

Ja, men hugs å halvere mengden 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg