Gratinert squashgetti bolognese

Hei!

Det siste året har eg spiralizeren min blitt veldig godt brukt. Den er heilt genial, strimler opp grønnsaker i en fei! Eg har delt mange ulike oppskrifter på squashgetti med dere, men idag har eg en heilt ny vri: gratinert squashgetti bolognese 🙂 Dette var både raskt, enkelt og supergodt – for å ikkje snakke om sunt med massevis av grønnsaker!

IMG_2465


Du trenger, 2 porsjoner
2 squash
400 g karbonadedeig
1/2- 1 boks hakkede tomater
2-3 ss tomatpurê
1/2 løk, hakka
1/2 chili og 2 fedd kvitløk, finhakka
revet ost
salt og pepper
1 dl vatn

Slik gjer du:
Sett ovnen på 180 grader. Steik løk, kvitløk og chili i litt olje til løken er blank, steik så karbonadedeig i samme panne. Tilsett hakkede tomater, tomatpurê og 1 dl vatn. La det småkoke til en fyldig kjøttsaus, smak til med salt og pepper. Bruk gjerne andre krydder eller urter for ekstra smak.

Strimle squashen i  en spiralizer. Eventuelt kan du bruke en ostehøvel og skjære lange, tynne skiver for og så dele opp i strimler med en kniv. Fordel i en ildfast form, ha kjøttsausen over og deretter revet ost på toppen.

Steik midt i ovnen i 15-20 minutter, til osten er smelta og gyllen. Formen er så god i seg sjølv og noke ekstra tilbehør er ikkje nødvendig!

collage


Tips!
Bruk gjerne andre grønnsaker i tillegg til squash. Gulerøtter og beter er veldig godt!

IMG_2469


En fantastisk god middag som passer like godt kvardag som helg 🙂

Ha en fin onsdag!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

6 kommentarer

  1. karoline Hamre

    Hei,

    Hvor har du kjøpt spiralizeren din? 🙂

    1. Hei!
      Denne fikk eg til jul, så det veit eg ikkje. Men du finner ulike typer på dei fleste kjøkkenbutikker eller nettbutikker som selger kjøkkenutstyr 🙂

  2. åh alt du lage altså – denna oppskrifto ser så god ut

    1. Det var supergodt! Anbefales å prøve 🙂

  3. Denne skal jeg lage idag 🙂 Takk for inspirasjon!

    1. Håper middagen falt i smak, Marie 😀