Annonse
21. september 2016
Gratinert squashgetti bolognese
Hei!
Det siste året har eg spiralizeren min blitt veldig godt brukt. Den er heilt genial, strimler opp grønnsaker i en fei! Eg har delt mange ulike oppskrifter på squashgetti med dere, men idag har eg en heilt ny vri: gratinert squashgetti bolognese 🙂 Dette var både raskt, enkelt og supergodt – for å ikkje snakke om sunt med massevis av grønnsaker!
Du trenger, 2 porsjoner
2 squash
400 g karbonadedeig
1/2- 1 boks hakkede tomater
2-3 ss tomatpurê
1/2 løk, hakka
1/2 chili og 2 fedd kvitløk, finhakka
revet ost
salt og pepper
1 dl vatn
Slik gjer du:
Sett ovnen på 180 grader. Steik løk, kvitløk og chili i litt olje til løken er blank, steik så karbonadedeig i samme panne. Tilsett hakkede tomater, tomatpurê og 1 dl vatn. La det småkoke til en fyldig kjøttsaus, smak til med salt og pepper. Bruk gjerne andre krydder eller urter for ekstra smak.
Strimle squashen i en spiralizer. Eventuelt kan du bruke en ostehøvel og skjære lange, tynne skiver for og så dele opp i strimler med en kniv. Fordel i en ildfast form, ha kjøttsausen over og deretter revet ost på toppen.
Steik midt i ovnen i 15-20 minutter, til osten er smelta og gyllen. Formen er så god i seg sjølv og noke ekstra tilbehør er ikkje nødvendig!
Tips!
Bruk gjerne andre grønnsaker i tillegg til squash. Gulerøtter og beter er veldig godt!
En fantastisk god middag som passer like godt kvardag som helg 🙂
Ha en fin onsdag!
Annonse
4 Kommentarer
Marie
3. oktober 2018
Linda Stuhaug
4. oktober 2018
☺️
28. desember 2019
Linda Stuhaug
30. desember 2019
SKRIV EN KOMMENTAR