Linda Stuhaug

Annonse

21. september 2016

Gratinert squashgetti bolognese

Gratinert squashgetti bolognese
Hei!
Det siste året har eg spiralizeren min blitt veldig godt brukt. Den er heilt genial, strimler opp grønnsaker i en fei! Eg har delt mange ulike oppskrifter på squashgetti med dere, men idag har eg en heilt ny vri: gratinert squashgetti bolognese 🙂 Dette var både raskt, enkelt og supergodt – for å ikkje snakke om sunt med massevis av grønnsaker!
Du trenger, 2 porsjoner 2 squash 400 g karbonadedeig 1/2- 1 boks hakkede tomater 2-3 ss tomatpurê 1/2 løk, hakka 1/2 chili og 2 fedd kvitløk, finhakka revet ost salt og pepper 1 dl vatn
Slik gjer du: Sett ovnen på 180 grader. Steik løk, kvitløk og chili i litt olje til løken er blank, steik så karbonadedeig i samme panne. Tilsett hakkede tomater, tomatpurê og 1 dl vatn. La det småkoke til en fyldig kjøttsaus, smak til med salt og pepper. Bruk gjerne andre krydder eller urter for ekstra smak.
Strimle squashen i en spiralizer. Eventuelt kan du bruke en ostehøvel og skjære lange, tynne skiver for og så dele opp i strimler med en kniv. Fordel i en ildfast form, ha kjøttsausen over og deretter revet ost på toppen.
Steik midt i ovnen i 15-20 minutter, til osten er smelta og gyllen. Formen er så god i seg sjølv og noke ekstra tilbehør er ikkje nødvendig!
Tips! Bruk gjerne andre grønnsaker i tillegg til squash. Gulerøtter og beter er veldig godt!
En fantastisk god middag som passer like godt kvardag som helg 🙂
Ha en fin onsdag!

Hei!

Det siste året har eg spiralizeren min blitt veldig godt brukt. Den er heilt genial, strimler opp grønnsaker i en fei! Eg har delt mange ulike oppskrifter på squashgetti med dere, men idag har eg en heilt ny vri: gratinert squashgetti bolognese 🙂 Dette var både raskt, enkelt og supergodt – for å ikkje snakke om sunt med massevis av grønnsaker!


Du trenger, 2 porsjoner
2 squash
400 g karbonadedeig
1/2- 1 boks hakkede tomater
2-3 ss tomatpurê
1/2 løk, hakka
1/2 chili og 2 fedd kvitløk, finhakka
revet ost
salt og pepper
1 dl vatn

Slik gjer du:
Sett ovnen på 180 grader. Steik løk, kvitløk og chili i litt olje til løken er blank, steik så karbonadedeig i samme panne. Tilsett hakkede tomater, tomatpurê og 1 dl vatn. La det småkoke til en fyldig kjøttsaus, smak til med salt og pepper. Bruk gjerne andre krydder eller urter for ekstra smak.

Strimle squashen i en spiralizer. Eventuelt kan du bruke en ostehøvel og skjære lange, tynne skiver for og så dele opp i strimler med en kniv. Fordel i en ildfast form, ha kjøttsausen over og deretter revet ost på toppen.

Steik midt i ovnen i 15-20 minutter, til osten er smelta og gyllen. Formen er så god i seg sjølv og noke ekstra tilbehør er ikkje nødvendig!


Tips!
Bruk gjerne andre grønnsaker i tillegg til squash. Gulerøtter og beter er veldig godt!


En fantastisk god middag som passer like godt kvardag som helg 🙂

Ha en fin onsdag!

Annonse

4 Kommentarer

M

Marie

3. oktober 2018

Denne skal jeg lage idag 🙂 Takk for inspirasjon!

Linda Stuhaug

4. oktober 2018

Håper middagen falt i smak, Marie 😀

☺️

28. desember 2019

Hei ☺️ trenge ikkje ein å få litt av væska ut av squashen eller slippe ein det?

Linda Stuhaug

30. desember 2019

Nei, treng ikkje det 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg