12 nydelige oppskrifter med sesongens norske epler!

God torsdag!

Eplesesongen er i gang, og det er nesten ikkje noke som smaker bedre enn norske epler (helst modne, passelig sure/søte rett fra treet!). Visst mine nærmaste skal beskrive meg med 5 matvarer, så er eple definitivt en av dei… eg spiser eple kvar einaste dag, har med meg epler over alt og tryller den opp fra veska i dei fleste anledninger. Det samme gjelder gulerøtter, det er nesten eit kapittel for seg sjølv. Nam!

Eg har mange oppskrifter med eple i arkivet, og eg tenkte det ville passe seg med eit temainnlegg idag: 12 nydelige oppskrifter med sesongens norske epler! Alle oppskriftene er uten tilsatt sukker, kan lages glutenfri og eit sunnere alternativ for både store og små.

Håper du finner noko som frister 🙂

Sukkerfri eplemuffins med innbakt vaniljekrem:
Dette er definitivt den mest populære oppskrifta eg har med epler. Så gode!

IMG_1591

Sukkerfri epleform med crunchy topping:
Med en klatt is eller vaniljekesam smaker denne formen ekstra godt…

1713031-11-1412191618411

Eplechips:
Knasande sprø, søte og gode – supersnacks!

IMG_1895

Sunne eplepannekaker med gresk yoghurt og honning:
Nyt til frukost, lunsj eller kveldsmat. Poppis hos både små og store!

IMG_1723

Bakt eple med rosiner og mandler:
Supergodt som dessert eller lett kveldskos!

IMG_2403

Saftig eplekake:
Klassikeren – denne er uten sukker og smør, dermed eit masse sunnare alternativ.

IMG_2424

Panna cotta med eplesaus:
Lavkalori dessert med saus av eplene. Skikkelig god!

1713031-12-1411493066813

Eplesyltetøy med dadler:
Dadlene gir syltetøyet en nydelig karamellsmak. Denne må du prøve!

IMG_1898

Proteinrike havrescones med eple og kanel:
Supersaftige og nydelige scones. Like gode uten som med pålegg, gjerne turmat eller til helgefrukosten!

IMG_1787

Ferskpressa eplejuice med gulrot, ingefær og sitron:
Frisk, søt og veldig god eplejuice med det lille ekstra.

IMG_1468

Havrekjeks med eple og kanel:
Den perfekte tursnacks, mellommåltid eller sunn kos! Desse har blitt skikkelig populære hos dere.

IMG_1831

Møre, karamelliserte epler:
Desse søte, møre eplebitene er like gode som en dessert i seg sjølv, eller topping på yoghurtblandinger, havregrøt, kjøleskapsgrøt eller pannekaker.

IMG_1519

Der var 12 oppskrifter delt med dere – til informasjon har eg fleire oppskrifter i arkivet 🙂 Bruk gjerne søkefeltet, søker du på «eple» kommer det en haug av oppskrifter opp!

Fortell meg gjerne kva din favorittoppskift med epler er… kva er det du berre MÅ lage kvar høst, eller kanskje du har prøvd en ny oppskrift i år som du liker skikkelig godt? 🙂 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

6 kommentarer

 1. Oi Her var det masse jeg fikk lyst til å lage! Takker for god inspirasjon:-)

  1. Berre hyggelig, Hilde! Håper du vil prøve deg på en oppskrift eller fleire 🙂

 2. Å, norske epler er så godt, jeg hiver innpå så fort de kommer i butikken hver eneste høst!! Da jeg var yngre gikk jeg rundt med vondt i magen i ukesvis helt til mamma foreslo at jeg kanskje skulle begrense meg til et par-tre epler om dagen, hehe. Jeg liker eplene aller best naturelle, men eplekake er også fantastisk godt, også har jeg lyst til å prøve meg på en variant av smuldrepaien din med epler!

  1. Norske epler er nydelig! Det er ikkje meir enn eit par år siden eg spiste til mangeknipen tok meg, men det har eg heldigvis lært etterkvart… Både eplekake og smuldrepai med epler er nydelig 🙂

   Håper du får en fin helg, Maria!

 3. Ser godt ut

  1. Mykje godt ein kan lage med epler 😀