Linda Stuhaug

Annonse

28. september 2016

Søtpotetmuffins med sjokolade

Søtpotetmuffins med sjokolade
Heisann!
Kan eg friste med sunne, saftige søtpotetmuffins med sjokolade? Kombinert røre i en muffins gir en spennande twist både på smak og utseende. Muffinsene er veldig raske og enkle å lage, akkurat slik eg veit de liker det 🙂 Mektige og næringsrike, kan like gjerne nytes som turmat, sunn snack, frukost, kveldsmat eller mellommåltid.
Uten tilsatt sukker, gluten (bruk glutenfritt havremjøl og valgfritt mjøl) og melk (om man dropper sjokoladen):
Søtpotetmuffins med sjokolade, 12 stk 500 g søtpotet 80 g havremjøl 20 g valgfritt mjøl – speltmjøl, kveitemjøl, glutenfritt mjøl 2 ts bakepulver 50 g sukrin gold* 25 g sukrin+ * 3 egg 0,5-1 dl vatn 1 ss kakao 20 g sukkerfri sjokolade
Slik gjer du: 1. Sett ovnen på 180 grader. Først må man lage søtpotetmos: dette gjer eg enkelt og hurtig i mikrobølgeovnen. Del søtpoteta i 4-6 mindre biter, og bak i mikrøbølgeovnen til den er mør. Dette tar ca. 8 minutter, men vil naturligvis variere, så følg med underveis. Søtpoteta kan også bakes i ovnen, men det vil ta lengre tid.
2. Ta av skallet av og ha søtpoteta i en blender eller foodprosessor, kjør til du får en klumpfri søtpotetmos. Tilsett 0,5- 1 dl vatn underveis.
3. Tilsett så resten av ingrediensene utenom kakao og sjokoladebiter. Bland godt til en jevn røre. Juster evt. med litt ekstra væske om nødvendig. Del røra på to og tilsett kakao i eine delen.
4. Fordel røra i to- tre lag i muffinsformene (du kan bruke papirformer), topp deretter med hakkede sjokoladebiter. Steik midt i ovnen i 15-20 minutter, eller til muffinsene er gjennomstekt.
Server varme eller kalde, dei er så saftige og gode i seg sjølv, så noko ekstra glasur er ikkje nødvendig med mindre man ønsker det! Kan fint oppbevares eit par dager i kjøleskap.
Tips og alternativ* – Sukrin gold og sukrin+ kan byttast med anna søtning tilsvarande 100 g sukker. – Tilsett gjerne hakkede nøtter, nøttesmør eller lignande for ekstra smak og crunch.
Håper det frister! Å bake med søtpotet er fantastisk godt, har du ikkje prøvd det enda, så er det virkelig til å anbefale 🙂
Vi nyter siste dagen i Rhodos før turen går tilbake til Norge. Borte bra, men heime best. Gleder meg til å komme tilbake til kjøkkenet å lage oppskrifter, har fått masse ny matinspirasjon eg gleder meg til å eksprimentere med! Ha en superfin onsdag, alle sammen!

Heisann!

Kan eg friste med sunne, saftige søtpotetmuffins med sjokolade? Kombinert røre i en muffins gir en spennande twist både på smak og utseende. Muffinsene er veldig raske og enkle å lage, akkurat slik eg veit de liker det 🙂 Mektige og næringsrike, kan like gjerne nytes som turmat, sunn snack, frukost, kveldsmat eller mellommåltid.

Uten tilsatt sukker, gluten (bruk glutenfritt havremjøl og valgfritt mjøl) og melk (om man dropper sjokoladen):


Søtpotetmuffins med sjokolade, 12 stk
500 g søtpotet
80 g havremjøl
20 g valgfritt mjøl – speltmjøl, kveitemjøl, glutenfritt mjøl
2 ts bakepulver
50 g sukrin gold*
25 g sukrin+ *
3 egg
0,5-1 dl vatn
1 ss kakao
20 g sukkerfri sjokolade

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 180 grader. Først må man lage søtpotetmos: dette gjer eg enkelt og hurtig i mikrobølgeovnen. Del søtpoteta i 4-6 mindre biter, og bak i mikrøbølgeovnen til den er mør. Dette tar ca. 8 minutter, men vil naturligvis variere, så følg med underveis. Søtpoteta kan også bakes i ovnen, men det vil ta lengre tid.

2. Ta av skallet av og ha søtpoteta i en blender eller foodprosessor, kjør til du får en klumpfri søtpotetmos. Tilsett 0,5- 1 dl vatn underveis.

3. Tilsett så resten av ingrediensene utenom kakao og sjokoladebiter. Bland godt til en jevn røre. Juster evt. med litt ekstra væske om nødvendig. Del røra på to og tilsett kakao i eine delen.

4. Fordel røra i to- tre lag i muffinsformene (du kan bruke papirformer), topp deretter med hakkede sjokoladebiter. Steik midt i ovnen i 15-20 minutter, eller til muffinsene er gjennomstekt.

Server varme eller kalde, dei er så saftige og gode i seg sjølv, så noko ekstra glasur er ikkje nødvendig med mindre man ønsker det! Kan fint oppbevares eit par dager i kjøleskap.

Tips og alternativ*
– Sukrin gold og sukrin+ kan byttast med anna søtning tilsvarande 100 g sukker.
– Tilsett gjerne hakkede nøtter, nøttesmør eller lignande for ekstra smak og crunch.

Håper det frister!
Å bake med søtpotet er fantastisk godt, har du ikkje prøvd det enda, så er det virkelig til å anbefale 🙂

Vi nyter siste dagen i Rhodos før turen går tilbake til Norge. Borte bra, men heime best. Gleder meg til å komme tilbake til kjøkkenet å lage oppskrifter, har fått masse ny matinspirasjon eg gleder meg til å eksprimentere med! Ha en superfin onsdag, alle sammen!

Annonse

9 Kommentarer

K

Kaja

22. januar 2020

Disse er en av mine favoritter blitt! Første sunne oppskriften jeg har prøvd som faktisk smaker ordentlig kake-godt! Hehe. Men plutselig får jeg de ikke til å bli gjennomstekt! Ikke i det hele tatt langs bunnen. Jeg bruker muffins-panne-form, og kun havremel.

Linda Stuhaug

23. januar 2020

Så kjekt du liker oppskrifta 😀 Prøv nederste rille eller litt lavare temperatur neste gang, kanskje det hjelper 🙂

m

marie

14. mars 2018

Kan disse fryses? 🙂

Linda Stuhaug

14. mars 2018

Ja 🙂

H

Hanne Cecilie

14. mars 2020

Gode! Overraskende gode Nå skal de testes på skeptisk mann og barn

Linda Stuhaug

16. mars 2020

Korleis blei dommen?? 🙂

A

A

29. juli 2018

Du fortjener all skryt, bloggen din er fantastisk! Prøvde med nettopp på disse. Det slitsomme strevet med å skulle spise sunt, og ikke kunne seg ordentlig er ikke noe strev lenger med oppskriftene dine. Da kan man ha ferie og kose seg uten å føle seg slapp og ekkel når ferien er over! Du gjør hverdagen min bedre 🙂

Linda Stuhaug

30. juli 2018

Tusen, tusen takk for hyggelig tilbakemelding <3 Det er virkelig en stor glede å lese slike ord 🙂 Håper eg kan fortsette å inspirere deg mykje framover – og at du får meir glede av oppskriftene mine! Klem til deg 🙂

A

A

29. juli 2018

Kose*

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg