Banankjeks med havregryn

God torsdag!

Har du overmodne bananer som burde brukes? Eg har mange oppskrifter med bananer i arkivet, og idag kommer enda en. Banankjeks med havregryn er en superenkel oppskrift som lages på 1-2-3, og er perfekt til mellommåltid, sunn snacks, før/etter trening eller som energipåfyll på søndagsturen. Søte og gode, desse vil nok falle i smak hos barna også!

I prinsippet trenger man kun to ingredienser og kan variere etter smak og behag. Uten tilsatt sukker, gluten (bruk glutenri havregryn) og melk:

IMG_1661

Du trenger, ca. 6-8 stk
1 godt moden banan
50 g havregryn, ca. 1 dl
smakstilsetning etter ønske (sjå tips*)

Slik gjer du:
Sett steikeovnen på 180 grader. Mos bananen klumpfri med en gaffel og rør inn havregrynene. La blandinga trekke i 5-10 minutter. Bruker du smakstilsetning kan du enten tilsette det i røra, eller ha på toppen etter kjeksene er forma.

Bruk to spiseskeier til å forme 6-8 banankjeks på en langpanne med bakepapir. Trykk dei lett flate med baksiden av skeia. Trykk eventuelt smakstilsetning lett ned i kjeksene på toppen. Hakkede nøtter er perfekt å ha på toppen for ekstra crunch!

Steik midt i ovnen ca. 15 minutter, eller til kjeksene er gylne. Avkjøl på rist.

IMG_1657

Tips*
Du kan tilsette ekstra smak i røren etter ønske. Kanel, kardemome, ekte vaniljepulver er noken eksempel.

Rosiner, hakkede sjokoladebiter, hakkede nøtter, tørka frukt, peanøttsmør eller anna nøttesmør er andre eksempel på smakstilsetning som kan tilsettes. Sjokolade og banan er en knallgod kombinasjon, men favoritten min trur eg er peanøttsmør. En egen oppskrift på mjuke havrekjeks med banan og peanøttsmør finner du her.

IMG_1647

Kjeksene smaker best same dagen, men kan fint oppbevares i kjøleskap til dagen etterpå.

IMG_1664

Nyt en kjeks eller 8 med god samvittighet 🙂

Ellers kom eg tilbake til Norge i natt fra Rhodos og er i gang med kvardagen igjen. Borte bra, men heime best! Det er alltid godt å komme tilbake til rutiner og kvardagen, sjølv om ferie er fantastisk 🙂

Håper du får en bra dag!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

6 kommentarer

  1. Trenger man ikke å ha litt smør?

    1. Kvifor skal man det? Dette er mjuke banankjeks, det er ikkje meininga at dei skal bli sprø.

  2. Hei. Har bakt disse nå og de ble myk, skal de være det da?

    1. Ja, det er meininga 😉

  3. Alicia Altier

    Disse kan jeg spisse mange av 🙂
    Jeg har blandet rosiner i og det smakte veldig godt

    1. Mm, høres godt ut Alicia 😀 Min favoritt er med litt sjokoladebiter!