Linda Stuhaug

Annonse

29. september 2016

Banankjeks med havregryn

Banankjeks med havregryn
God torsdag!
Har du overmodne bananer som burde brukes? Eg har mange oppskrifter med bananer i arkivet, og idag kommer enda en. Banankjeks med havregryn er en superenkel oppskrift som lages på 1-2-3, og er perfekt til mellommåltid, sunn snacks, før/etter trening eller som energipåfyll på søndagsturen. Søte og gode, desse vil nok falle i smak hos barna også!
I prinsippet trenger man kun to ingredienser og kan variere etter smak og behag. Uten tilsatt sukker, gluten (bruk glutenri havregryn) og melk:
Du trenger, ca. 6-8 stk 1 godt moden banan 50 g havregryn, ca. 1 dl smakstilsetning etter ønske (sjå tips*)
Slik gjer du: Sett steikeovnen på 180 grader. Mos bananen klumpfri med en gaffel og rør inn havregrynene. La blandinga trekke i 5-10 minutter. Bruker du smakstilsetning kan du enten tilsette det i røra, eller ha på toppen etter kjeksene er forma.
Bruk to spiseskeier til å forme 6-8 banankjeks på en langpanne med bakepapir. Trykk dei lett flate med baksiden av skeia. Trykk eventuelt smakstilsetning lett ned i kjeksene på toppen. Hakkede nøtter er perfekt å ha på toppen for ekstra crunch!
Steik midt i ovnen ca. 15 minutter, eller til kjeksene er gylne. Avkjøl på rist.
Tips* Du kan tilsette ekstra smak i røren etter ønske. Kanel, kardemome, ekte vaniljepulver er noken eksempel.
Rosiner, hakkede sjokoladebiter, hakkede nøtter, tørka frukt, peanøttsmør eller anna nøttesmør er andre eksempel på smakstilsetning som kan tilsettes. Sjokolade og banan er en knallgod kombinasjon, men favoritten min trur eg er peanøttsmør. En egen oppskrift på mjuke havrekjeks med banan og peanøttsmør finner du her.
Kjeksene smaker best same dagen, men kan fint oppbevares i kjøleskap til dagen etterpå.
Nyt en kjeks eller 8 med god samvittighet 🙂
Ellers kom eg tilbake til Norge i natt fra Rhodos og er i gang med kvardagen igjen. Borte bra, men heime best! Det er alltid godt å komme tilbake til rutiner og kvardagen, sjølv om ferie er fantastisk 🙂
Håper du får en bra dag!

God torsdag!

Har du overmodne bananer som burde brukes? Eg har mange oppskrifter med bananer i arkivet, og idag kommer enda en. Banankjeks med havregryn er en superenkel oppskrift som lages på 1-2-3, og er perfekt til mellommåltid, sunn snacks, før/etter trening eller som energipåfyll på søndagsturen. Søte og gode, desse vil nok falle i smak hos barna også!

I prinsippet trenger man kun to ingredienser og kan variere etter smak og behag. Uten tilsatt sukker, gluten (bruk glutenri havregryn) og melk:

Du trenger, ca. 6-8 stk
1 godt moden banan
50 g havregryn, ca. 1 dl
smakstilsetning etter ønske (sjå tips*)

Slik gjer du:
Sett steikeovnen på 180 grader. Mos bananen klumpfri med en gaffel og rør inn havregrynene. La blandinga trekke i 5-10 minutter. Bruker du smakstilsetning kan du enten tilsette det i røra, eller ha på toppen etter kjeksene er forma.

Bruk to spiseskeier til å forme 6-8 banankjeks på en langpanne med bakepapir. Trykk dei lett flate med baksiden av skeia. Trykk eventuelt smakstilsetning lett ned i kjeksene på toppen. Hakkede nøtter er perfekt å ha på toppen for ekstra crunch!

Steik midt i ovnen ca. 15 minutter, eller til kjeksene er gylne. Avkjøl på rist.

Tips*
Du kan tilsette ekstra smak i røren etter ønske. Kanel, kardemome, ekte vaniljepulver er noken eksempel.

Rosiner, hakkede sjokoladebiter, hakkede nøtter, tørka frukt, peanøttsmør eller anna nøttesmør er andre eksempel på smakstilsetning som kan tilsettes. Sjokolade og banan er en knallgod kombinasjon, men favoritten min trur eg er peanøttsmør. En egen oppskrift på mjuke havrekjeks med banan og peanøttsmør finner du her.

Kjeksene smaker best same dagen, men kan fint oppbevares i kjøleskap til dagen etterpå.

Nyt en kjeks eller 8 med god samvittighet 🙂

Ellers kom eg tilbake til Norge i natt fra Rhodos og er i gang med kvardagen igjen. Borte bra, men heime best! Det er alltid godt å komme tilbake til rutiner og kvardagen, sjølv om ferie er fantastisk 🙂

Håper du får en bra dag!

Annonse

8 Kommentarer

L

Liv

21. juli 2019

Hei! Kan anbefala å ha litt flaksalt i eller Himalayasalt oppå kjeksa. For meg var det altfor søtt, så å ha litt salt, nett for å dempa søtsmaken litt, var veldig bra.

Linda Stuhaug

21. juli 2019

Hei! Det tvila eg ikkje på. Salt og søtt er jo så godt 😀 Takk for tips!

K

Karianne

29. juli 2021

Kan de fryses?

Linda Stuhaug

29. juli 2021

Går heilt sikkert fint 😀

A

Adele

14. januar 2020

Disse var supergode #Love IT# Banan og havre cookies +=❤️❤️❤️

Linda Stuhaug

15. januar 2020

Herlig 😀 <3

A

Aud

23. august 2022

Hvordan få dei sprø?

Linda Stuhaug

24. august 2022

Desse blir ikkje sprø uansett :)

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg