Linda Stuhaug

Annonse

3. oktober 2016

Tomatpanne med bønner og mozzarella

Tomatpanne med bønner og mozzarella
God mandag!
Håper alle har hatt ei fantastisk helg. Eg er komt meg heim til trivselsfylket og blir her ei god veke før eg reiser tilbake til Oslo for eksamen. Her er det sol og fint, og helga har som nevnt blitt brukt på høstturer i fjella, så herlig 🙂
Vi er i gang med oktober og månedens første kjøttfri oppskrift er ei tomatpanne med bønner og mozzarella. Lagast på under 20 minutt, er full av gode smaker og metter godt. Den er også glutenfri og kan lages vegansk om det er eit ønske:
Du trenger, 2-3 porsjoner 2 bokser brune bønner (ca. 420 g, skylt og avrent) 2 gulerøtter 200 g sjampinjong, ½ rødløk, hakka ½ rød chili, finhakka 3 fedd kvitløk, finhakka 1 boks hakkede tomater 2 ss tomatpurê ½ boks kokosmelk 1 mozzarella (125 g) salt, pepper og en klype sukrin/sukker litt olje
Slik gjer du: Fres gulerøtter i terninger, løk, chili og kvitløk i litt olje til løken er blank. Ha i sopp og steik vidare eit par minutter.
Tilsett bønner, hakkede tomater, tomatpurê og kokosmelk, la småkoke 10 minutter. Smak til med salt, pepper og en klype søtt. Dette er for å runde av tomatsmaken.
Fordel skiver av mozzarella på toppen og la osten smelte. Server straks, gjerne med ekstra tilbehør i form av noko grønt, ris, poteter eller søtpotetmos.
Tips! – Bytt gjerne bønner med linser eller kikerter. – Dropp mozzarella for en vegansk middagsrett. – Tilsett gjerne andre smakstilsetninger i tomatpanna for ekstra smak. Basilikum er supergodt!
Dette var virkelig knallgodt! Osten smelter i tomatpanne og setter virkelig prikken over i-en. Håper du vil prøve deg 🙂

God mandag!

Håper alle har hatt ei fantastisk helg. Eg er komt meg heim til trivselsfylket og blir her ei god veke før eg reiser tilbake til Oslo for eksamen. Her er det sol og fint, og helga har som nevnt blitt brukt på høstturer i fjella, så herlig 🙂

Vi er i gang med oktober og månedens første kjøttfri oppskrift er ei tomatpanne med bønner og mozzarella. Lagast på under 20 minutt, er full av gode smaker og metter godt. Den er også glutenfri og kan lages vegansk om det er eit ønske:

Du trenger, 2-3 porsjoner
2 bokser brune bønner (ca. 420 g, skylt og avrent)
2 gulerøtter
200 g sjampinjong,
½ rødløk, hakka
½ rød chili, finhakka
3 fedd kvitløk, finhakka
1 boks hakkede tomater
2 ss tomatpurê
½ boks kokosmelk
1 mozzarella (125 g)
salt, pepper og en klype sukrin/sukker
litt olje

Slik gjer du:
Fres gulerøtter i terninger, løk, chili og kvitløk i litt olje til løken er blank. Ha i sopp og steik vidare eit par minutter.

Tilsett bønner, hakkede tomater, tomatpurê og kokosmelk, la småkoke 10 minutter. Smak til med salt, pepper og en klype søtt. Dette er for å runde av tomatsmaken.

Fordel skiver av mozzarella på toppen og la osten smelte. Server straks, gjerne med ekstra tilbehør i form av noko grønt, ris, poteter eller søtpotetmos.

Tips!
– Bytt gjerne bønner med linser eller kikerter.
– Dropp mozzarella for en vegansk middagsrett.
– Tilsett gjerne andre smakstilsetninger i tomatpanna for ekstra smak. Basilikum er supergodt!

Dette var virkelig knallgodt! Osten smelter i tomatpanne og setter virkelig prikken over i-en. Håper du vil prøve deg 🙂

Annonse

4 Kommentarer

A

Anna

3. mars 2019

Dette er virkelig en av mine favoritter innenfor vegetarmat! Kan jeg spørre deg om du har noen erfaring med å fryse ned denne? 🙂

Linda Stuhaug

4. mars 2019

Så hyggelig å lese, Anna 😀 Eg har ikkje prøvd å fryse denne, nei :/

M

Margunn

30. januar 2019

Kjempegodt, savnet ikke kjøtt i det hele tatt. Jeg brukte kikerter og kidneybønner istedenfor brune bønner Kommer garantert til å lage denne igjen!

Linda Stuhaug

30. januar 2019

Så hyggelig å lese, Margunn 😀 Det er stas!

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg