Sukkerfri sjokoladekjeks med sjokoladebiter

Innholder annonselenker

Eller double chocolate chip cookies – noko høres bedre ut på engelsk!

Desse er superenkle å lage og krever heller ikkje så mange ingredienser. Kjeksene får lett sprø kanter og mjuk, saftig kjerne. Det er jo onsdag aka lillelørdag idag, kva med å kose seg litt ekstra i kveld? Sammen med eit glass iskald melk blir kveldskosen komplett 🙂

Sukkerfri og kan fint lages glutenfri:

IMG_3822

Sjokoladekjeks, 8-10 stk
50 g ekte smør
45 g sukrin+*
15 g kakaopulver
70 g speltmel*
1 egg
20-30 g sukkerfri sjokoladebitereg brukte 72% mørk sjokolade 

Slik gjer du: 
Pisk romtemperert smør og sukrin+ kvitt, tilsett deretter tørrvarer og egg. Vend inn hakka sjokoladebiter, men spar litt som du kan bruke på toppen. Form til 8-10 klatter på bakepapirkledd langpanne med gode mellomrom, deiga vil flyte litt utover. Topp klattene med noken biter sjokolade. Steik på 180 grader, midt i ovnen 7-9 minutter, til kjeksene blir litt mørkare i kantane. Avkjøl på rist. Steik kjeksene enda lengre om du ønsker dei heilt sprø.

IMG_3823

Tips og alternativer*
– sukrin+ kan byttes med anna tilsvarande søtning for 90 g sukker. Sukrin gold er er godt eksempel.
– du kan også bytte ut speltmel med anna tørrvare, eg har laga dei glutenfri før med en kombinasjon mellom lyst bokhvetemel, havremel og fiberfin, som blir eit bra resultat.

IMG_3831

Håper det smaker!

Pssst… hugs -25% rabatt på alt fra Kari Traa hos x-life ut veka! Det begynner allerede å bli utplukka, så er du interessert i nytt ullsett, ytterjakker, gode sokker eller luer til høsten er det no du må handle!

IMG_0169

Eg har 4 heile ullsett fra Kari Traa, rosa er av av favorittene! Sjå heile utvalget på x-life si heimeside her 🙂

God onsdag!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

18 kommentarer

  1. Hei Linda
    Kan du please lage et innlegg på gode desserter, kaker osv som man ikke trenger sukrin, sukrin melis til osv.. Hvis du skjønner hva jeg mener ?

    1. Kva type søtning er «innafor» tenker du da? 🙂

      1. Honning og sirup kanskje, som kjøpes i vanlig dagligvare:)

      2. Honning og dadler bruker eg litt, men sirup bruker eg ikkje. Vi får sjå om eg får til eit «oppsummeringsinnlegg» med dei oppskriftene 🙂

  2. Tusen takk 🙂 du er snill du.
    Gleder meg 🙂

    1. Berre kjekt lesere kommer med ønsker 🙂

  3. Også oppskrifter du bruker banan som søtningsmiddel 🙂

    1. Ja, banan er jo heilt topp!

  4. Solveig

    Kan man bruke bare havresekken istedenfor speltmel?

    1. Havresekken? Havremel?
      Det går sikkert fint, men du vil få noko tyngre resultat kanskje 🙂

      1. Solveig

        Mente selvfølgelig havremel, haha. Hva annet anbefaler du evt da?

      2. Hehe, fort gjort 🙂 En kombinasjon mellom havremel og speltmel (evt. anna type mel som ikkje er så «tungt») ville eg nok heller anbefalt!

  5. Hei! 🙂 Disse gleder jeg meg til å prøve. Men er det noen grunn til at det ikke er bakepulver i dem? Kunne jeg tilsatt bakepulver for å få et luftigere resultat? 🙂

    1. Hei!
      Du kan prøve med bakepulver, men eg trur ikkje det vil utgjere noko stor forskjell, deigen er såpass kompakt. Men kan hende dei blir hakket luftigere 🙂 Håper kjeksene faller i smak!

  6. Jeg lagde denne oppskriften ikveld! Doblet oppskriften, og brukte knust kokosmasse isteden for mel. 50 g sukrin gold og 20 g sukrin+ for den dobbel oppskrift.

    1. Håper det smakte, Marie 🙂

      1. Det var vanvittig godt!!!