Linda Stuhaug

Annonse

5. oktober 2016

Sukkerfri sjokoladekjeks med sjokoladebiter

Sukkerfri sjokoladekjeks med sjokoladebiter
Innholder annonselenker
Eller double chocolate chip cookies – noko høres bedre ut på engelsk!
Desse er superenkle å lage og krever heller ikkje så mange ingredienser. Kjeksene får lett sprø kanter og mjuk, saftig kjerne. Det er jo onsdag aka lillelørdag idag, kva med å kose seg litt ekstra i kveld? Sammen med eit glass iskald melk blir kveldskosen komplett 🙂
Sukkerfri og kan fint lages glutenfri:
Sjokoladekjeks, 8-10 stk 50 g ekte smør 45 g sukrin+* 15 g kakaopulver 70 g speltmel* 1 egg 20-30 g sukkerfri sjokoladebitereg brukte 72% mørk sjokolade
Slik gjer du: Pisk romtemperert smør og sukrin+ kvitt, tilsett deretter tørrvarer og egg. Vend inn hakka sjokoladebiter, men spar litt som du kan bruke på toppen. Form til 8-10 klatter på bakepapirkledd langpanne med gode mellomrom, deiga vil flyte litt utover. Topp klattene med noken biter sjokolade. Steik på 180 grader, midt i ovnen 7-9 minutter, til kjeksene blir litt mørkare i kantane. Avkjøl på rist. Steik kjeksene enda lengre om du ønsker dei heilt sprø.
Tips og alternativer* – sukrin+ kan byttes med anna tilsvarande søtning for 90 g sukker. Sukrin gold er er godt eksempel. – du kan også bytte ut speltmel med anna tørrvare, eg har laga dei glutenfri før med en kombinasjon mellom lyst bokhvetemel, havremel og fiberfin, som blir eit bra resultat.
Håper det smaker!
Pssst… hugs -25% rabatt på alt fra Kari Traa hos x-life ut veka! Det begynner allerede å bli utplukka, så er du interessert i nytt ullsett, ytterjakker, gode sokker eller luer til høsten er det no du må handle!
Eg har 4 heile ullsett fra Kari Traa, rosa er av av favorittene! Sjå heile utvalget på x-life si heimeside her 🙂
God onsdag!

Innholder annonselenker

Eller double chocolate chip cookies – noko høres bedre ut på engelsk!

Desse er superenkle å lage og krever heller ikkje så mange ingredienser. Kjeksene får lett sprø kanter og mjuk, saftig kjerne. Det er jo onsdag aka lillelørdag idag, kva med å kose seg litt ekstra i kveld? Sammen med eit glass iskald melk blir kveldskosen komplett 🙂

Sukkerfri og kan fint lages glutenfri:

Sjokoladekjeks, 8-10 stk
50 g ekte smør
45 g  sukrin+*
15 g kakaopulver
70 g speltmel*
1 egg
20-30 g sukkerfri sjokoladebitereg brukte 72% mørk sjokolade

Slik gjer du:
Pisk romtemperert smør og sukrin+ kvitt, tilsett deretter tørrvarer og egg. Vend inn hakka sjokoladebiter, men spar litt som du kan bruke på toppen. Form til 8-10 klatter på bakepapirkledd langpanne med gode mellomrom, deiga vil flyte litt utover. Topp klattene med noken biter sjokolade. Steik på 180 grader, midt i ovnen 7-9 minutter, til kjeksene blir litt mørkare i kantane. Avkjøl på rist. Steik kjeksene enda lengre om du ønsker dei heilt sprø.

Tips og alternativer*
– sukrin+ kan byttes med anna tilsvarande søtning for 90 g sukker. Sukrin gold er er godt eksempel.
– du kan også bytte ut speltmel med anna tørrvare, eg har laga dei glutenfri før med en kombinasjon mellom lyst bokhvetemel, havremel og fiberfin, som blir eit bra resultat.

Håper det smaker!

Pssst… hugs -25% rabatt på alt fra Kari Traa hos x-life ut veka! Det begynner allerede å bli utplukka, så er du interessert i nytt ullsett, ytterjakker, gode sokker eller luer til høsten er det no du må handle!


Eg har 4 heile ullsett fra Kari Traa, rosa er av av favorittene! Sjå heile utvalget på x-life si heimeside her 🙂

God onsdag!

Annonse

6 Kommentarer

M

Marie

21. november 2018

Jeg lagde denne oppskriften ikveld! Doblet oppskriften, og brukte knust kokosmasse isteden for mel. 50 g sukrin gold og 20 g sukrin+ for den dobbel oppskrift.

Linda Stuhaug

22. november 2018

Håper det smakte, Marie 🙂

M

Marie

24. november 2018

Det var vanvittig godt!!!

Linda Stuhaug

25. november 2018

Hurra 😀

H

Hanne

12. desember 2019

Hei! Om jeg vil bruke Sukrin Gold i stedet for Sukrin+, kan jeg da bruke samme mengde? Altså 45 gram? 🙂

Linda Stuhaug

12. desember 2019

Nei, sukrin+ er dobbelt så søtt som sukrin gold, så du må doble mengden 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg