Annonse
5. oktober 2016
Sukkerfri sjokoladekjeks med sjokoladebiter
Innholder annonselenker
Eller double chocolate chip cookies – noko høres bedre ut på engelsk!
Desse er superenkle å lage og krever heller ikkje så mange ingredienser. Kjeksene får lett sprø kanter og mjuk, saftig kjerne. Det er jo onsdag aka lillelørdag idag, kva med å kose seg litt ekstra i kveld? Sammen med eit glass iskald melk blir kveldskosen komplett 🙂
Sukkerfri og kan fint lages glutenfri:
Sjokoladekjeks, 8-10 stk
50 g ekte smør
45 g sukrin+*
15 g kakaopulver
70 g speltmel*
1 egg
20-30 g sukkerfri sjokoladebiter, eg brukte 72% mørk sjokolade
Slik gjer du:
Pisk romtemperert smør og sukrin+ kvitt, tilsett deretter tørrvarer og egg. Vend inn hakka sjokoladebiter, men spar litt som du kan bruke på toppen. Form til 8-10 klatter på bakepapirkledd langpanne med gode mellomrom, deiga vil flyte litt utover. Topp klattene med noken biter sjokolade. Steik på 180 grader, midt i ovnen 7-9 minutter, til kjeksene blir litt mørkare i kantane. Avkjøl på rist. Steik kjeksene enda lengre om du ønsker dei heilt sprø.
Tips og alternativer*
– sukrin+ kan byttes med anna tilsvarande søtning for 90 g sukker. Sukrin gold er er godt eksempel.
– du kan også bytte ut speltmel med anna tørrvare, eg har laga dei glutenfri før med en kombinasjon mellom lyst bokhvetemel, havremel og fiberfin, som blir eit bra resultat.
Håper det smaker!
Pssst… hugs -25% rabatt på alt fra Kari Traa hos x-life ut veka! Det begynner allerede å bli utplukka, så er du interessert i nytt ullsett, ytterjakker, gode sokker eller luer til høsten er det no du må handle!
Eg har 4 heile ullsett fra Kari Traa, rosa er av av favorittene! Sjå heile utvalget på x-life si heimeside her 🙂
God onsdag!
Annonse
6 Kommentarer
Marie
21. november 2018
Linda Stuhaug
22. november 2018
Marie
24. november 2018
Linda Stuhaug
25. november 2018
Hanne
12. desember 2019
Linda Stuhaug
12. desember 2019
SKRIV EN KOMMENTAR