Annonse
7. oktober 2016
Sunn fredagspizza
Hei!
Det er fredag, kan det friste med pizza på menyen iløpet av helga? Denne har dere sett før, det er nemlig sunn pizza med enkel havrebunn – uten heving! 100% grov, men likevell proteinrik, luftig, saftig og med sprø kanter – nesten for god til å være sann (sunn!).
Ei oppskrift som har falt i smak hos veldig, veldig mange av dere, no håper eg fleire vil prøve seg:
Til en pizzabunn trenger du:
300 g havremel (kan male havregryn til havremel i blender/foodprosessor)
150 g kesam*
2 egg
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
2 dl vatn
Rør sammen ingrediensene til en klissette deig og la den svelle 5 minutter. Bre over en langpanne med bakepapir med en våt slikkepott, jamnt og tynt. Forsteik pizzabunnen på 200 grader i 15 minutter, eller til overflata er gyllen og begynner å bli sprø. I mellomtida lager du fyllet.
Pizzafyll til en pizza:
400 g karbonadedeig
1 løk
1 paprika og en stor neve spinat (kan sløyfes)
2 fedd kvitløk
2 ss tomatpurê
1/2 boks hakkede tomater
1-2 dl vatn
chili, salt, pepper, pizzakrydder og paprikakrydder
revet ost
Steik karbonadedeig med grønnsakene, tilsett tomatpurê, hakkede tomater og vatn. La det putre på middels varme til en fyldig kjøttsaus. Smak til med krydder.
Bre pizzafyllet over den forstekte pizzabunnen, topp med ost og gjerne litt ekstra grønt eller andre ingredienser du har tilgjengelig (peperoni, skinke, spekeskinke urter osv…). Sett inn i ovnen igjen til osten er smelta og gyllen, ca. 15 minutter. Server straks!
Server gjerne med dressing og en enkel salat!
Velbekomme og god helg 🙂
Annonse
14 Kommentarer
Lisa
31. oktober 2018
Linda Stuhaug
31. oktober 2018
Maria
15. mars 2019
Linda Stuhaug
15. mars 2019
Maria
15. mars 2019
Linda Stuhaug
15. mars 2019
Linda Stuhaug
15. mars 2019
Lisbeth
23. september 2021
Linda Stuhaug
24. september 2021
Brit
19. mars 2022
Linda Stuhaug
21. mars 2022
Brit
1. april 2022
Linda Stuhaug
3. april 2022
SKRIV EN KOMMENTAR