Betechips

God tirsdag!

Betechips er noko eg har laga kvar einaste veke heilt sida dei norske, fargerike betene var tilgjengelige. I helga slo det meg at eg ikkje har delt det med dere, så nettopp betechips er dagens oppskrift!

Denne hadde eg i utgangspunktet tenkt å dele forrige måned som mitt bidrag i oppskriftsutfordringen for matbloggere, men september var forbi før eg visste ordet av det. Så da får det bli en oktoberoppskrift fra mi side 🙂

Betechips krever kun to ingredienser, er superenkelt å lage og er skikkelig godt. Chipsen blir knasandre sprø og beter i seg sjølv har en rik smak og er veldig næringsrike, så dette er supersnacks på høgt nivå. Eg har tidligere laga betechipsen med litt olje på, men i mangel på olje prøvde eg meg uten, og resultatet blei like sprøtt og godt, så det er faktisk ikkje nødvendig:

IMG_2706

Betechips
3-4 beter, forskjellige farger
maldonsalt, evt. andre krydder

Slik gjer du:
Sett ovnen på 150 grader varmluft. Skjær tynne, tynne skiver av betene, bruk gjerne ostehøvel eller mandolin. Fordel på 2-3 steikebrett med bakepapir.

Strø over ønska krydder, eg synes betechipsen blir best med kun litt maldonsalt. Sett brettene i ovnen og steik ca. 30 minutter, eller til betechipsen er sprø, gylne og krøllette. Alle ovner er forskjellige, så følg med underveis, spesielt dei siste 10 minuttene. Avkjøl.

IMG_2703

Du kan selfølgelig bruke litt olje om du ønsker det, men pass på at det ikkje blir for masse, da vil ikkje chipsen bli sprø.

Betechipsen smaker nydelig som sunn snacks, men det er også knallgodt over salater eller supper. Håper det frister 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *