Gresk moussaka

Heisann!

Det er eit par veker sida eg kom tilbake til Norge fra Hellas, der eg som stor matnerd fikk masse gresk matinspirasjon. Ettersom eg blei kasta inn i eksamenskjøret når eg var tilbake, har det kun blitt til at eg har laga en gresk-inspirert rett: moussaka! Denne oppskrifta tenkte eg å dele med dere no, den er veldig enkel og relativt rask å lage, og passer like godt kvardag som helg:

IMG_2671

Gresk moussaka, 4 porsjoner

500 g karbonadedeig
1 stk løk, hakka
2 fedd kvitløk, finhakka
1 boks hakkede tomater
2 ss tomatpurê
1 dl vatn
2 ts oregano
salt og pepper
litt kanel

2 stk aubergine
1/2- 1 boks creme fraiche
skiva/ revet ost

Slik gjer du:
Skjær aubergine i ca. 1 cm tjukke skiver. Fordel på eit steikebrett med bakepapir og steik på 180 grader, ca. 15 minutter, eller til skivene er mjuke.

I mellomtida lager du kjøttsaus. Steik løk og kvitløk med litt smør eller olje til løken er blank. Tilsett karbonadedeig og steik til det blir brunt. Tilsett hakkede tomater, tomatpurê, vatn og krydder, la det småkoke til en fyldig kjøttsaus.

Legg kjøttsaus og aubergine lagvis i en form, avslutt med aubergine. Fordel over eit beger med creme fraiche før du topper med ost. Steik moussakaen midt i ovnen, ca. 20 minutter, eller til osten er smelta og gyllen.

IMG_2661

Server straks med en frisk salat og fetaost!

IMG_2667

Vil du prøve deg på en anna vri på moussaka? Da kan eg anbefale oppskrifta mi på moussaka med søtpotet: 

1713031-12-1407872011398


Du finner den her!

No er eg faktisk akkurat ferdig med årets første eksamen, du verden så godt å få den ut av verden. No skal eg lage enda fleire gresk-inspirerte retter, og ikkje minst masse anna godt! Som eg gleder meg til å bruke meir tid på kjøkkenet 🙂

Ha en riktig fin onsdag!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

10 kommentarer

  1. Hvilken creme fraiche? Lett, original eller ekstra lett?

    1. Alltid original når det ikkje står spesifisert noko anna, det gjelder alltid.
      Men du kan og bruke lett.

  2. denna såg knall god ut! bloggen din e så inspirerande – har ikkje tellingo på kor månge oppskrifter eg har lagra av deg

    1. Så hyggelig å lese, Oda! En glede å dele når oppskriftene blir tatt så godt imot 🙂

  3. Denne blir det til middag idag! Såå mye bedre med aubergine enn den med potetskiver fra Toro
    Du er en super matblogger som jeg mange ganger har anbefalt videre til venner og familie pga fantastiske oppskrifter og null hysteri om kalorier Takk Linda for at du gjør sunn og god mat så enkel og morsom!

    1. Håper middagen falt i smak, Malin 😀 eg er veldig glad i aubergine og synes denne er heilt topp!
      Tusen takk for hyggelig tilbakemelding også, det setter eg veldig stor pris på <3 klem!

  4. Cindy Buckley

    Hadde den til middag i går og det var en kjempesuksess. Selv femåringen som «ikke liker» aubergine spiste tre porsjoner Takk for at du deler dine oppskrifter!

    1. Åh, så hyggelig å lese Cindy! Ekstra kjekt når oppskriftene også faller i smak hos barna 🙂

  5. Marianne

    Lagde denne i dag. Kort fortalt: aldri mer Toro moussaka! Den var utrolig god!!

    1. Hurra!! Kjekt du likte middagen, Marianne 😀