Linda Stuhaug

Annonse

12. oktober 2016

Gresk moussaka

Gresk moussaka
Heisann!
Det er eit par veker sida eg kom tilbake til Norge fra Hellas, der eg som stor matnerd fikk masse gresk matinspirasjon. Ettersom eg blei kasta inn i eksamenskjøret når eg var tilbake, har det kun blitt til at eg har laga en gresk-inspirert rett: moussaka! Denne oppskrifta tenkte eg å dele med dere no, den er veldig enkel og relativt rask å lage, og passer like godt kvardag som helg:
Gresk moussaka, 4 porsjoner
500 g karbonadedeig 1 stk løk, hakka 2 fedd kvitløk, finhakka 1 boks hakkede tomater 2 ss tomatpurê 1 dl vatn 2 ts oregano salt og pepper litt kanel
2 stk aubergine 1/2- 1 boks creme fraiche skiva/ revet ost
Slik gjer du: Skjær aubergine i ca. 1 cm tjukke skiver. Fordel på eit steikebrett med bakepapir og steik på 180 grader, ca. 15 minutter, eller til skivene er mjuke.
I mellomtida lager du kjøttsaus. Steik løk og kvitløk med litt smør eller olje til løken er blank. Tilsett karbonadedeig og steik til det blir brunt. Tilsett hakkede tomater, tomatpurê, vatn og krydder, la det småkoke til en fyldig kjøttsaus.
Legg kjøttsaus og aubergine lagvis i en form, avslutt med aubergine. Fordel over eit beger med creme fraiche før du topper med ost. Steik moussakaen midt i ovnen, ca. 20 minutter, eller til osten er smelta og gyllen.
Server straks med en frisk salat og fetaost!
Vil du prøve deg på en anna vri på moussaka? Da kan eg anbefale oppskrifta mi på moussaka med søtpotet:
Du finner den her!
No er eg faktisk akkurat ferdig med årets første eksamen, du verden så godt å få den ut av verden. No skal eg lage enda fleire gresk-inspirerte retter, og ikkje minst masse anna godt! Som eg gleder meg til å bruke meir tid på kjøkkenet 🙂
Ha en riktig fin onsdag!

Heisann!

Det er eit par veker sida eg kom tilbake til Norge fra Hellas, der eg som stor matnerd fikk masse gresk matinspirasjon. Ettersom eg blei kasta inn i eksamenskjøret når eg var tilbake, har det kun blitt til at eg har laga en gresk-inspirert rett: moussaka! Denne oppskrifta tenkte eg å dele med dere no, den er veldig enkel og relativt rask å lage, og passer like godt kvardag som helg:

Gresk moussaka, 4 porsjoner

500 g karbonadedeig
1 stk løk, hakka
2 fedd kvitløk, finhakka
1 boks hakkede tomater
2 ss tomatpurê
1 dl vatn
2 ts oregano
salt og pepper
litt kanel

2 stk aubergine
1/2- 1 boks creme fraiche
skiva/ revet ost

Slik gjer du:
Skjær aubergine i ca. 1 cm tjukke skiver. Fordel på eit steikebrett med bakepapir og steik på 180 grader, ca. 15 minutter, eller til skivene er mjuke.

I mellomtida lager du kjøttsaus. Steik løk og kvitløk med litt smør eller olje til løken er blank. Tilsett karbonadedeig og steik til det blir brunt. Tilsett hakkede tomater, tomatpurê, vatn og krydder, la det småkoke til en fyldig kjøttsaus.

Legg kjøttsaus og aubergine lagvis i en form, avslutt med aubergine. Fordel over eit beger med creme fraiche før du topper med ost. Steik moussakaen midt i ovnen, ca. 20 minutter, eller til osten er smelta og gyllen.

Server straks med en frisk salat og fetaost!

Vil du prøve deg på en anna vri på moussaka? Da kan eg anbefale oppskrifta mi på moussaka med søtpotet:


Du finner den her!

No er eg faktisk akkurat ferdig med årets første eksamen, du verden så godt å få den ut av verden. No skal eg lage enda fleire gresk-inspirerte retter, og ikkje minst masse anna godt! Som eg gleder meg til å bruke meir tid på kjøkkenet 🙂

Ha en riktig fin onsdag!

Annonse

2 Kommentarer

M

Marianne

30. juli 2018

Lagde denne i dag. Kort fortalt: aldri mer Toro moussaka! Den var utrolig god!!

Linda Stuhaug

31. juli 2018

Hurra!! Kjekt du likte middagen, Marianne 😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg