Ostegratinert kyllingfilêt med rotgrønnsaker & guacamole

God fredag!

Under Matstreif festivalen i Oslo fikk en tak i en grønnsak som eg aldri hadde smakt eller lagt merke til før… eg kjøpte med meg heim og måtte først og fremst smake på den i rå tilstand. Eg skal fortelle deg at denne grønnsaken forsvant i en fei! Så god var den! Eg knaska i meg halve, tok eit bilde, og knaska deretter i meg resten…

IMG_2517

For eg visste nemlig ikkje navnet på denne grønnsaken, så eg spurte følgere på instagram @lindastuhaug om nokon der ute kunne fortelle meg det… Og det kunne nesten virke som eg var den einaste som aldri hadde prøvd den før, for knutekål var tydligvis populært hos mange!

IMG_6164

Konsistensen minnner om kålrot, men smaken er både friskere og søtere. Knallgod som snacks, men også nydelig å ovnsbake som tilbehør til middagen. Her har eg laga ostegratinert kyllingfilêt med rotgrønnsaker og guacamole, en veldig god kombinasjon:

IMG_2519

Til en person trenger du:
1 stor eller 2 små kyllingfilêter
ost
300-400 g rotgrønnsaker i staver,
eg brukte knutekål, gulrot, rødbete og pastinakk
1/2 stor avokado
1 ss kesam (kan sløyfes)
salt, pepper, grovkverna chili

Slik gjer du:
Lag gjerne dobbel eller trippel porsjon, enten om du er aleine eller lager mat til fleire. Dette er super restemat!

Kutt grønnsakene i staver og ha over litt krydder. Eg brukte også 2-3 kvitløksfedd i grove biter. Krydre kyllingfilêten, ha over ost og legg alt på et steikebrett med bakepapir. Sett inn i ovnen på 180 grader i 15-20 minutter, til osten er smelta og grønnsakene gylne.

I mellomtida moser du 1/2 avokado med gaffel, tilsett 1 ss kesam og smak til med salt og pepper. Bruk gjerne lime, pressa kvitløk eller finhakka chili for ekstra smak.

Server og nyt!

IMG_2523

En rask og veldig enkel middag på 1-2-3, eller du kan spise den som en smakfull lunsj. Knutekålen anbefaler eg vertfall å kjøpe inn, det er en av mine store diller om dagen 🙂

Ha en nydelig fredag!

4 kommentarer

  1. Dette så godt ut:)

    1. Så godt, så enkelt 🙂

  2. Hei! Er det ikke vanskelig å ikke få kyllingen gjennomstekt om man ikke deler den opp? Jeg har Angst for rå kylling

    1. Nei, det er det ikkje. Men du kan berre dele den opp om du vil det 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *