Krema kantarellsuppe

Heisann!

Forrige veke var eg på sopptur og fekk plukka massevis av skogens gull. Det er fortsatt mulig å finne sopp, men vi går nok mot slutten av sesongen. Butikken har enda kantareller, eller kanskje du har plukka tidligere i høst og fryst ned? I tilfelle anbefaler eg virkelig å lage kantarellsuppe. Makan til masse smak man får med så få ingredienser! Kantareller er virkelig godt altså, og det er enda bedre når man lager suppe av det. Den er superenkel å lage, håper det kan friste:

Kantarellsuppe, 4 porsjoner
600 g kantareller
1 løk
2 kvitløksfedd
8 dl grønnsakskraft
1 beger, 300 g creme fraiche (evt. kokosmelk)
salt og pepper
smør/olje

Slik gjer du:
Børst kantarellene reine og hakk de grovt. Spar gjerne på de fineste kantarellene, desse kan du smørsteike og bruke som garnityr.

Hakk løken og finhakka kvitløken, steik i litt smør eller olje til løken er blank. Tilsett kantarellene og steik videre 5-10 minutter. Ha alt over i en kjele og tilsett grønnskaskraft, la det småkoke 15-20 minutter.

Kjør suppen glatt med en stavmikser. Tilsett creme fraiche og smak til med salt og pepper. Server med smørstekte kantareller og gjerne litt urter.

Godt brød eller rundstykke er perfekt tilbehør til supper. Eg lagde proteinrike havrerundstykker som tilbehør, oppskrift har eg posta blant anna her. Ellers kan saftige scones med havre og spelt vere eit alternativ. Den oppskrifta finner du her.

IMG_2112

Sprø skorpe og saftig, mjuk kjerne. Godt!

Høsten er perfekt suppeårstid. Gode, varmande supper en kald høstdag eller mørk kveld… Velbekomme 🙂

*

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *