Baconsurra kyllingfilêt med maiskrem

Heisann!

Idag har eg eit enkelt, men veldig smakfullt middagstips til dere. Etter eg lagde maiskrem første gangen har eg laga det fleire ganger og prøvd meg fram med ulike kombinasjoner. Så godt, så enkelt! Denne gangen blei det servert som tilbehør til baconsurra kyllingfilêt, med ovnsbakte poteter og grønnsaker. Nydelig!

IMG_2305

Du trenger, 4 porsjoner
800 g kyllingfilêt
8 skiver bacon
10 mellomstore poteter
1 brokkoli
2 rødløk
2 paprika
2 fedd kvitløk
2 bokser mais
1,5 dl matfløte*
salt, pepper, grovkverna chili
smør

Slik gjer du:
Sett ovnen på 180 grader varmluft. Gni kyllingfilêtene inn i salt og pepper. Surr rundt bacon og steik ca. 2 minutter på kvar side i litt smør. Ha over i en ildfast form.

Kutt opp poteter i båter, brokkoli i buketter, rødløk i skiver og paprika i staver. Fordel på eit steikebrett med bakepapir, strø over ønska krydder. Eg bruke salt, pepper, grovkverna chili og fersk kvitløk. Sett kyllingen og steikebrettet med poteter og grønnsaker inn i ovnen 15-20 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt og potetbåtene gylne.

I mellomtida lager du maiskrem: ha maiskornenene i en liten kjele sammen med matfløte. Kok opp på svak varme og la det småkoke ca. 5 minutter. Mos med en stavmikser til en jevn maiskrem og smak til med salt og pepper.

Server straks!

IMG_2280

Maiskrem har eg delt oppskrift på før her. Det er perfekt som tilbehør til både kvit og rød fisk, kylling, svin, biff, hamburger, taco, tapasbordet eller grillmaten. Det passer virkelig til alt!

IMG_2310

Dette var en veldig god kombinasjon, og en middag som passer like godt kvardag som helg.

IMG_2313

Velbekomme!

*

Psst… idag har eg snapchat-kontoen til Kostholdsdamene. Følg meg gjerne der! Dette er en snapchat konto der du følger ulike kostholdsinteresserte damer kvar dag, både bloggere og ikkje-bloggere. Legg til kostholdsdamene og følg oss der 🙂

6 kommentarer

 1. Linda olsen

  Hei den maiskremen er den sunn ?
  Tusen takk for at du deler så mye sunne flotte retter med oss

  1. Hei! Ingen grunn til at den ikkje skal vere det 😉
   En glede å inspirere 🙂

 2. Hei. Jeg er helt frelst når det gjelder oppskriftene dine. Prøver noe nytt hver uke og alt smaker fantastisk. Nå lurer jeg på om hvordan det er å bruke sukrin+ i f.eks. marengs/pikekyss? Det er jo snart jul mvh Linda

  1. Hei! Så hyggelig å lese, Linda 😀 Det er stas! Når det kjem til marengs/pikeskyss så er det nesten umulig å få til med sukrinvarianter, og resultatet blir ikkje optimalt ut fra alle dei forsøka eg har hatt vertfall…

 3. Kathrine Hellevik

  Tusen takk for fantastiske oppskrifter! Eg bruke de nesten kver dag. Ska bli flinkere å tagge! Kor har du fått tak i formene du har maiskremen i?

  1. Ja, det må du gjere! Det er alltid kjekt for meg å følge med 🙂
   Kor desse formene er kjøpt aner eg ikkje. Klarer ikkje holde styr på kor eg kjøper kjøkkenstæsjet mitt, dessverre. Men det aller meste kjøper eg uansett på ulike bruktbutikker 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *