Linda Stuhaug

Annonse

18. oktober 2016

Baconsurra kyllingfilêt med maiskrem

Baconsurra kyllingfilêt med maiskrem
Heisann!
Idag har eg eit enkelt, men veldig smakfullt middagstips til dere. Etter eg lagde maiskrem første gangen har eg laga det fleire ganger og prøvd meg fram med ulike kombinasjoner. Så godt, så enkelt! Denne gangen blei det servert som tilbehør til baconsurra kyllingfilêt, med ovnsbakte poteter og grønnsaker. Nydelig!
Du trenger, 4 porsjoner 800 g kyllingfilêt 8 skiver bacon 10 mellomstore poteter 1 brokkoli 2 rødløk 2 paprika 2 fedd kvitløk 2 bokser mais 1,5 dl matfløte* salt, pepper, grovkverna chili smør
Slik gjer du: Sett ovnen på 180 grader varmluft. Gni kyllingfilêtene inn i salt og pepper. Surr rundt bacon og steik ca. 2 minutter på kvar side i litt smør. Ha over i en ildfast form.
Kutt opp poteter i båter, brokkoli i buketter, rødløk i skiver og paprika i staver. Fordel på eit steikebrett med bakepapir, strø over ønska krydder. Eg bruke salt, pepper, grovkverna chili og fersk kvitløk. Sett kyllingen og steikebrettet med poteter og grønnsaker inn i ovnen 15-20 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt og potetbåtene gylne.
I mellomtida lager du maiskrem: ha maiskornenene i en liten kjele sammen med matfløte. Kok opp på svak varme og la det småkoke ca. 5 minutter. Mos med en stavmikser til en jevn maiskrem og smak til med salt og pepper.
Server straks!
Maiskrem har eg delt oppskrift på før her. Det er perfekt som tilbehør til både kvit og rød fisk, kylling, svin, biff, hamburger, taco, tapasbordet eller grillmaten. Det passer virkelig til alt!
Dette var en veldig god kombinasjon, og en middag som passer like godt kvardag som helg.
Velbekomme!
*
Psst… idag har eg snapchat-kontoen til Kostholdsdamene. Følg meg gjerne der! Dette er en snapchat konto der du følger ulike kostholdsinteresserte damer kvar dag, både bloggere og ikkje-bloggere. Legg til kostholdsdamene og følg oss der 🙂

Heisann!

Idag har eg eit enkelt, men veldig smakfullt middagstips til dere. Etter eg lagde maiskrem første gangen har eg laga det fleire ganger og prøvd meg fram med ulike kombinasjoner. Så godt, så enkelt! Denne gangen blei det servert som tilbehør til baconsurra kyllingfilêt, med ovnsbakte poteter og grønnsaker. Nydelig!

Du trenger, 4 porsjoner
800 g kyllingfilêt
8 skiver bacon
10 mellomstore poteter
1 brokkoli
2 rødløk
2 paprika
2 fedd kvitløk
2 bokser mais
1,5 dl matfløte*
salt, pepper, grovkverna chili
smør

Slik gjer du:
Sett ovnen på 180 grader varmluft. Gni kyllingfilêtene inn i salt og pepper. Surr rundt bacon og steik ca. 2 minutter på kvar side i litt smør. Ha over i en ildfast form.

Kutt opp poteter i båter, brokkoli i buketter, rødløk i skiver og paprika i staver. Fordel på eit steikebrett med bakepapir, strø over ønska krydder. Eg bruke salt, pepper, grovkverna chili og fersk kvitløk. Sett kyllingen og steikebrettet med poteter og grønnsaker inn i ovnen 15-20 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt og potetbåtene gylne.

I mellomtida lager du maiskrem: ha maiskornenene i en liten kjele sammen med matfløte. Kok opp på svak varme og la det småkoke ca. 5 minutter. Mos med en stavmikser til en jevn maiskrem og smak til med salt og pepper.

Server straks!

Maiskrem har eg delt oppskrift på før her. Det er perfekt som tilbehør til både kvit og rød fisk, kylling, svin, biff, hamburger, taco, tapasbordet eller grillmaten. Det passer virkelig til alt!

Dette var en veldig god kombinasjon, og en middag som passer like godt kvardag som helg.

Velbekomme!

*

Psst… idag har eg snapchat-kontoen til Kostholdsdamene. Følg meg gjerne der! Dette er en snapchat konto der du følger ulike kostholdsinteresserte damer kvar dag, både bloggere og ikkje-bloggere. Legg til kostholdsdamene og følg oss der 🙂

Annonse

6 Kommentarer

L

Linda

20. november 2018

Hei. Jeg er helt frelst når det gjelder oppskriftene dine. Prøver noe nytt hver uke og alt smaker fantastisk. Nå lurer jeg på om hvordan det er å bruke sukrin+ i f.eks. marengs/pikekyss? Det er jo snart jul mvh Linda

Linda Stuhaug

20. november 2018

Hei! Så hyggelig å lese, Linda 😀 Det er stas! Når det kjem til marengs/pikeskyss så er det nesten umulig å få til med sukrinvarianter, og resultatet blir ikkje optimalt ut fra alle dei forsøka eg har hatt vertfall…

A

Anette

16. april 2023

Hvilken saus tror du hadde passet til dette? Eventuelt en dressing?

Linda Stuhaug

17. april 2023

Føle det ikkje er nødvendig då maiskremen på en måte fungerer litt som saus/dressing også :)

K

Kathrine Hellevik

23. mai 2020

Tusen takk for fantastiske oppskrifter! Eg bruke de nesten kver dag. Ska bli flinkere å tagge! Kor har du fått tak i formene du har maiskremen i?

Linda Stuhaug

24. mai 2020

Ja, det må du gjere! Det er alltid kjekt for meg å følge med 🙂 Kor desse formene er kjøpt aner eg ikkje. Klarer ikkje holde styr på kor eg kjøper kjøkkenstæsjet mitt, dessverre. Men det aller meste kjøper eg uansett på ulike bruktbutikker 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg