Meksikansk gryte

Innholder annonselenker

Heisann!

Den meksikanske gryta har eg forstått er populær hos mange. Eg leste en plass for ei stund sida at det er en av Toros mest solgte gryter. Men for all del – prøv å lage den sjølv! Det tar ikkje lengre tid og er minst like enkelt. Smak og næringsinnhold er bedre og man slipper unødvendige tilsetnignsstoff, sukker og store mengder salt.

Dette er en middag som passer like godt som kvardagsmiddag eller helgemiddag. Kanskje det kan friste på fredagskvelden- eller lørdagskvelden?

IMG_2821

Du trenger, 4 porsjoner
400 g karbonadedeig
400 g (1 boks) kidneybønner
1 løk
3 fedd kvitløk
1 rød, grønn og gul paprika
1 boks mais
800 g, (2 bokser) hakkede tomater
1-3 ss tacokrydder
3 dl vatn
1 hønsebuljong
smør til steiking

Tilbehør: 
Ris

Slik gjer du:
1. Kok ris etter anvisning på pakken. Hakk løken og finhakka kvitløken. Steik i smør til løken er blank. Tilsett karbonadedeig og steik den brun, ha alt over i en kjele.

2. Tilsett paprika i små biter, hakkede tomater, tacokrydder, vatn og hønsebuljong. La alt koke opp og småkoke 15-20 minutter (kan droppes om du har dårlig tid). Smak til med meir krydder om nødvendig. Bønner og mais tilsettes på slutten.

3. Bland risen inn i gryta, eller ha risen på sida. Eg valgte sistnevnte. Server!

IMG_2817

Eit tips for å lure inn meir grønnsaker i kostholdet er nettopp å tilsette grønnsaker i supper, gryter, sauser og tilbehør. I denne gryta skjuler det seg massevis av gode grønnsaker som øker innholdet av vitaminer og mineraler, uten at det går utover resten av smakene.

IMG_2815

Lag forresten tacokrydderet sjølv! Det er mitt heimelaga tacokrydderet eg har brukt i oppskrifta, men du får også tacokrydder uten tilsetningsstoff, sukker og salt på iherb eller x-life her.

1713031-8-1408207232532

Lag gjerne ekstra stor oppskrift, så har du rester dagen etterpå. Gryta er nesten bedre dagen etterpå, når smakene har fått satt seg skikkelig! Høsten er perfekt grytetid!

IMG_2812

Høsten er og perfekt ull-tid, og eg har bestilt blant anna denne overdelen fra Kari Traa: 

collage

Overdel finner du her, stilongs i samme mønster her.  Kari Traa er definitivt mitt favorittmerke, det har blitt kjøpt i mange år og blitt med på turer sommer som vinter. Eg er en frostpinne og går som regel med ull i kvardagen også 🙂 Trenger du luer, panneband eller lignande finner du heile utvalget på ull hos x-life her!

*

Ha en fin dag vidare alle sammen! 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

10 kommentarer

 1. Blir den like god om man gjør den vegetar og bare har bønnene oppi? Eller vil det gå veldig ut over smaken hvis man dropper kjøttdeigen?

  1. Det er eg heilt sikker på den blir 🙂 Bruk to bokser bønner og dropp karbonadedeigen! God middag!

   1. Eg har testa dette eit par gonger og syntes det blei best når eg brukte både svarte bønner og tomatbønner i kombinasjon. Har også forsøkt med røde linser og kvit bønner. Begge deler fungerer godt =) har forresten også testa oppskriften, med kjøtt, og servert saman med potetmos i staden for ris, syntes faktisk det var endå betre!

   2. Høyres godt ut, Marte 😀 Skal absolutt prøve å lage denne som vegetarvariant ein dag!

 2. Hei! Lagde din fantastiske tacogryte i dag. Jeg lagde original porsjon, men blir mye til overs. Så det stod den er god dagen derpå også, men det jeg lurte på var hvordan den er å fryse ned? Om det lar seg gjøre eller ikke?

  1. Tacogryte…? Meiner du tacosuppe kanskje?
   Eg har aldri prøvd å fryse tacosuppa, men den står seg fint i fleire dager i kjøleskap. Du kan jo prøve å fryse den, men tin den vertfall langsomt opp igjen 🙂

 3. Ingeborg

  Tenkte å prøve meg på denne i morgen! Men har du noen andre forslag til tilbehør? Liker bloggen din utrolig godt!

  1. Istedenfor ris tenker du på?
   Det meste passer jo til gryter – potet, potetmos, søtpotetmos, quinoa, bulgus, couscous eller lignande 🙂

 4. Meksikansk gryte var helt nydelig

  1. Kjekt å lese, Tove Mette 😀