Linda Stuhaug

Annonse

20. oktober 2016

Meksikansk gryte

Meksikansk gryte
Heisann!
Den meksikanske gryta har eg forstått er populær hos mange. Eg leste en plass for ei stund sida at det er en av Toros mest solgte gryter. Men for all del – prøv å lage den sjølv! Det tar ikkje lengre tid og er minst like enkelt. Smak og næringsinnhold er bedre og man slipper unødvendige tilsetnignsstoff, sukker og store mengder salt.
Dette er en middag som passer like godt som kvardagsmiddag eller helgemiddag. Kanskje det kan friste på fredagskvelden- eller lørdagskvelden?
Du trenger, 4 porsjoner 400 g karbonadedeig 400 g (1 boks) kidneybønner 1 løk 3 fedd kvitløk 1 rød, grønn og gul paprika 1 boks mais 800 g, (2 bokser) hakkede tomater 1-3 ss tacokrydder 3 dl vatn 1 hønsebuljong smør til steiking
Tilbehør: Ris
Slik gjer du: 1. Kok ris etter anvisning på pakken. Hakk løken og finhakka kvitløken. Steik i smør til løken er blank. Tilsett karbonadedeig og steik den brun, ha alt over i en kjele.
2. Tilsett paprika i små biter, hakkede tomater, tacokrydder, vatn og hønsebuljong. La alt koke opp og småkoke 15-20 minutter (kan droppes om du har dårlig tid). Smak til med meir krydder om nødvendig. Bønner og mais tilsettes på slutten.
3. Bland risen inn i gryta, eller ha risen på sida. Eg valgte sistnevnte. Server!
Eit tips for å lure inn meir grønnsaker i kostholdet er nettopp å tilsette grønnsaker i supper, gryter, sauser og tilbehør. I denne gryta skjuler det seg massevis av gode grønnsaker som øker innholdet av vitaminer og mineraler, uten at det går utover resten av smakene.
Lag forresten tacokrydderet sjølv! Det er mitt heimelaga tacokrydderet eg har brukt i oppskrifta, men du får også tacokrydder uten tilsetningsstoff, sukker og salt på iherb eller x-life her.
Lag gjerne ekstra stor oppskrift, så har du rester dagen etterpå. Gryta er nesten bedre dagen etterpå, når smakene har fått satt seg skikkelig! Høsten er perfekt grytetid!
Ha en fin dag vidare alle sammen!

Heisann!

Den meksikanske gryta har eg forstått er populær hos mange. Eg leste en plass for ei stund sida at det er en av Toros mest solgte gryter. Men for all del – prøv å lage den sjølv! Det tar ikkje lengre tid og er minst like enkelt. Smak og næringsinnhold er bedre og man slipper unødvendige tilsetnignsstoff, sukker og store mengder salt.

Dette er en middag som passer like godt som kvardagsmiddag eller helgemiddag. Kanskje det kan friste på fredagskvelden- eller lørdagskvelden?

Du trenger, 4 porsjoner
400 g karbonadedeig
400 g (1 boks) kidneybønner
1 løk
3 fedd kvitløk
1 rød, grønn og gul paprika
1 boks mais
800 g, (2 bokser) hakkede tomater
1-3 ss tacokrydder
3 dl vatn
1 hønsebuljong
smør til steiking

Tilbehør:
Ris

Slik gjer du:
1. Kok ris etter anvisning på pakken. Hakk løken og finhakka kvitløken. Steik i smør til løken er blank. Tilsett karbonadedeig og steik den brun, ha alt over i en kjele.

2. Tilsett paprika i små biter, hakkede tomater, tacokrydder, vatn og hønsebuljong. La alt koke opp og småkoke 15-20 minutter (kan droppes om du har dårlig tid). Smak til med meir krydder om nødvendig. Bønner og mais tilsettes på slutten.

3. Bland risen inn i gryta, eller ha risen på sida. Eg valgte sistnevnte. Server!

Eit tips for å lure inn meir grønnsaker i kostholdet er nettopp å tilsette grønnsaker i supper, gryter, sauser og tilbehør. I denne gryta skjuler det seg massevis av gode grønnsaker som øker innholdet av vitaminer og mineraler, uten at det går utover resten av smakene.

Lag forresten tacokrydderet sjølv! Det er mitt heimelaga tacokrydderet eg har brukt i oppskrifta, men du får også tacokrydder uten tilsetningsstoff, sukker og salt på iherb eller x-life her.

Lag gjerne ekstra stor oppskrift, så har du rester dagen etterpå. Gryta er nesten bedre dagen etterpå, når smakene har fått satt seg skikkelig! Høsten er perfekt grytetid!

Ha en fin dag vidare alle sammen!

Annonse

8 Kommentarer

T

Tove Mette Johnsen

20. mars 2019

Meksikansk gryte var helt nydelig

Linda Stuhaug

20. mars 2019

Kjekt å lese, Tove Mette 😀

A

Ann kristin

4. mars 2024

Går det ann å ta 3 dl kyllingkraft istedet for vann og hønsebuljong

Linda Stuhaug

5. mars 2024

Jaja :)

I

Ida Ånonsen

17. oktober 2023

Hva er det du har toppa den med?

Linda Stuhaug

17. oktober 2023

Det er berre litt grovhakka urter a eit slag :)

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg