Linda Stuhaug

Annonse

24. oktober 2016

Lompepizza med pesto

Lompepizza med pesto
Hei!
Det er kjøttfri mandag igjen, og idag serverer eg lompepizza med pesto. Lompepizza er en super kvardagsmiddag på hektiske dager, det lages på 1-2-3 og kan varieres i det uendelige. Perfekt når man skal lage middag berre til seg sjølv, men det er også supert å lage for heile familien!
Pesto setter virkelig prikken over i-en, men du kan også bruke kremost, ketshup eller tomatpurê. Fyllet varierer eg fra gang til gang, alt etter kva eg har tilgjengelig og lyst på. Dagens variant vegetarisk og enkel, men likevell smakfull og god:
Du trenger, 1 porsjon 3 stk valgfri lomper 3 store ts grønn pesto rødløk, paprika, mais revet eller skiva ost
Sett ovnen på 180 grader. Fordel lompene på en rist med bakepapir og smør på pesto. Topp med ost og grønnsaker etter ønske, eg brukte rødløk (under osten), spisspaprika og mais, men bruk akkurat det du ønsker, eller dropp det.
Steik midt i ovnen 15-20 minutter, til osten er godt smelta og gyllen. Eg liker dei godt stekt, men dette justerer du sjølv. Server straks!
PS! bunnen blir sprø i kantene, men ikkje inn mot midten. Vil du ha heile bunnen sprø kan du forsteike lompene ca. 5 minutter, til lompene er gylne og lett sprø, før du topper med fyllet.
Juster også mengdene etter deg og dine behov!
Den beste pestoen lager du sjølv! Det er veldig enkelt og oppskrift finner du blant anna her.
Du kan også lage dine egne lomper. Oppskrifta finner du her, og desse kan du fint lage glutenfri. Kan fryses og er heilt supert å tine opp etterkvart, da er dei nesten som ferske! Ellers bruker du dei lompene du liker og foretrekker, eg bruker oftest buer speltlomper.
En kvardagsredder hos meg – ettersom eg bur aleine og synes det er litt kjedelig å lage middag berre til meg sjølv, så er lompepizza midt i blinken! Passer like godt som en luksus lunsj eller kveldsmat 🙂
God mandag alle sammen!
*

Hei!

Det er kjøttfri mandag igjen, og idag serverer eg lompepizza med pesto. Lompepizza er en super kvardagsmiddag på hektiske dager, det lages på 1-2-3 og kan varieres i det uendelige. Perfekt når man skal lage middag berre til seg sjølv, men det er også supert å lage for heile familien!

Pesto setter virkelig prikken over i-en, men du kan også bruke kremost, ketshup eller tomatpurê. Fyllet varierer eg fra gang til gang, alt etter kva eg har tilgjengelig og lyst på. Dagens variant vegetarisk og enkel, men likevell smakfull og god:

Du trenger, 1 porsjon
3 stk valgfri lomper
3 store ts grønn pesto
rødløk, paprika, mais
revet eller skiva ost

Sett ovnen på 180 grader. Fordel lompene på en rist med bakepapir og smør på pesto. Topp med ost og grønnsaker etter ønske, eg brukte rødløk (under osten), spisspaprika og mais, men bruk akkurat det du ønsker, eller dropp det.

Steik midt i ovnen 15-20 minutter, til osten er godt smelta og gyllen. Eg liker dei godt stekt, men dette justerer du sjølv. Server straks!

PS! bunnen blir sprø i kantene, men ikkje inn mot midten. Vil du ha heile bunnen sprø kan du forsteike lompene ca. 5 minutter, til lompene er gylne og lett sprø, før du topper med fyllet.

Juster også mengdene etter deg og dine behov!

Den beste pestoen lager du sjølv! Det er veldig enkelt og oppskrift finner du blant anna her.

Du kan også lage dine egne lomper. Oppskrifta finner du her, og desse kan du fint lage glutenfri. Kan fryses og er heilt supert å tine opp etterkvart, da er dei nesten som ferske! Ellers bruker du dei lompene du liker og foretrekker, eg bruker oftest buer speltlomper.

En kvardagsredder hos meg – ettersom eg bur aleine og synes det er litt kjedelig å lage middag berre til meg sjølv, så er lompepizza midt i blinken! Passer like godt som en luksus lunsj eller kveldsmat 🙂

God mandag alle sammen!

*

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg