Fennikelsuppe med pannestekt torsk

Heisann!

Følger du meg på instagram under @lindastuhaug? Dere som følger meg der fikk kanskje med seg på instastory at eg hadde kokkebesøk på fredag. Vi lagde fennikelsuppe med pannestekt torsk til forrett, og det er noke av det bedre eg har smakt! Fennikel har våre en litt ukjent grønnsak for min del, men virkelig ikkje no lenger. For en smaksrik og supergod grønnsak, den var heilt nydelig å lage suppe med, og skal eksprimenteres meir med framover!

Pannestekt torsk som garnityr til fennikelsuppa var midt i blinken. Du kan også bruke andre typer kvit fisk, laks eller ørret også. Suppa tok ca. 30 minutter å lage, håper det frister:

IMG_3006

Fennikelsuppe med pannestekt torsk, 2-3 porsjoner 
1/2 løk, hakka
1 gulrot, i skiver
2 fedd kvitløk, finhakka
1/2 – 1 chili (kan sløyfes for mildere suppe)
4 mellomstore fennikel, grovkutta
8 dl kraft/buljong
150 g creme fraiche*
salt og pepper
2 ss ekte meierismør*
500 g fersk torskefilêt*

Slik gjer du:
1. Fres løk, gulrot og kvitløk i 1 ss smør til løken er blank. Tilsett fennikel og chili og la det det surre eit par minutter. Hell kraft eller buljong i kjelen, la det småkoke under lokk til grønnsakene er møre. Dette tar ca. 20 minutter.

2. Kjør suppa klumpfri med en stavmikser eller blender. Tilsett creme fraiche og smak til med salt og pepper. Synes du suppa er for fyldig i konsistensen kan du justere med litt ekste vatn. Hold suppa varm mens du steiker torsken.

3. Skjær passelige biter av torskefilêten og krydre med salt og pepper. Steik på middels varme i smør 2-3 minutter på kvar side, til torsken såvidt begynner å «flake seg» og får en gyllen farge. Server straks som garnityr til fennikelsuppa.

IMG_2996

Tips og alternativer*
– Som nevnt kan torsk byttes med andre typer kvit fisk, laks eller ørret. Egg, sprøstekt bacon, spekeskinke eller chorizopølse er andre alternativer man kan bruke som garnityr til suppa. Det er heilt sikkert godt med kylling eller svinestrimler også.

– Creme fraiche kan byttes med fløte, eventuelt kokosmelk for melkefri suppe. Bruk da olje eller kokosfett framfor smør.

IMG_3007

Fennikel er en stor, kvit knoll med friske skudd som kan brukes på samme måte som dill. Det er en kalorifattig grønnsak med kun 25 kalorier pr. 100 g, med eit høgt innhold av kostfiber, vitamin C og kalium. Den har en ganske sterk lukt og aromatisk smak som kan minne om anis, men likevell er den veldig anvendelig og kan brukes både rå og tilberedt.

fennikel_0-vTXgclqwV5_hGmtfyUWTjA

Eg gleder meg til å eksprimentere meir med fennikel framover. Fennikelsuppe er altså det første eg har laga, men fleire oppskrifter blir det!

Fortell meg gjerne kva du bruker fennikel til, og del oppskrifter om du ønsker det. Alltid kjekt med innspill fra lesere 🙂

*

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

6 kommentarer

 1. Birgitte K

  Hei Linda! Jeg er virkelig såååå imponert over bloggen din og hva du deler der for tiden! Innlegget ditt om hvorfor du ble glad i å lage mat var utrolig modig skrevet,- all ære til deg:-) Så over til fennikel! For min del er den uunnværlig i fiskesuppe, bruk knollen i suppen og den grønne «kvasten» som garnityr. Jeg hiver den også med i mange andre supper og gryter, den gir god smak og veldig god duft. Den er super å ovnsbake sammen med andre grønnsaker. Den er ideell å finsnitte rå, gjerne på en mandolin, og blande med olje og eddik til en råkostsalat. Da kan du f.eks blande med finsnittet/revet eple og ringle over olje og eddikk og drysse på litt salt og pepper. I en hjemmelaget sildesalat er rå fennikel også utrolig godt. Puh! Dette ble kanskje vel mye, men fennikel er utrolig god og anvendelig i mange retter.
  Takk for at du inspirerer og gleder med bloggen din.
  Klem fra Birgitte:-)

  1. Hei Birgitte! Tusen hjertelig takk for fine ord, så utrulig hyggelig å lese <3 en glede å inspirere når det blir tatt så godt imot! Og supert med mange tips til bruk an fennikel, desse tipsene skal eg virkelig ta til meg. Så takk for det 🙂

   Håper du får en riktig fin veke vidare. Stor klem til deg 🙂

 2. Laget en gang en juice med ananas og fennikkel som jeg likte veldig godt 🙂

  1. Nam, det hørtes godt ut! Skal eg prøve neste gang eg tar med meg fennikel i handlekurven 🙂

 3. Nydelig suppe! Vi storkoste oss med denne til lørdagsmiddag, mannen min og jeg.

  1. Så hyggelig å lese, Tonje 😀 Kjekt suppa falt i smak!