Snickers brownies – uten sukker!

Innholder annonselenker 

Heisann!

No er det lenge sida eg har delt ei skikkelig festkake med dere. Det er nettopp det dere får idag! Kanskje ikkje ei typisk kake som man lager som enkel kvardagskos, men ei kake som passer bedre til helg eller feiring.

Denne snickers browniesen består av browniesbunn med fyldig karamellkrem, salte, crunchy peanøtter og sjokolade. En fantastisk kombinasjon mellom salt og søtt, og den er heilt uten tilsatt sukker! Kan også fint lages glutenfri for dere som trenger det.

Den er veldig enkel å lage, og eg har tatt steg for steg bilder for å illustrere. Eg håper du blir frista, for denne var nydelig…

IMG_3057

Brownies bunn
50 g sukrin gold*
50 g sukrin+*
50 g kakao
50 g speltmel
50 g peanøttmel*
80 g ekte smør
80 g kesam
3 egg
1 dl vatn

Snickers fyll
2 dl vikingmelk (usøtet på boks)
40 g sukrin gold
15 g yaconsirup, fibersirup gold eller honning
10 g ekte smør
200 g philadelphia
80 g sukkerfri sjokolade
salte peanøtter

collagesdfsad

Slik gjer du:
1. Start med brownies bunnen. Sett ovnen på 180 grader. Bland sammen egg, kesam, sukrin gold, sukrin+ og kakao. Smelt smøret og tilsett i blandinga. Rør inn tørrvarene til slutt og juster med ca. 1 dl vatn til ei fyldig og klumpfri brownies røre.

2. Fordel røra i en liten form ca. 22 x 28 cm med bakepapir. Steik midt i ovnen ca. 15-20 minutter, til den akkurat er gjennomstekt. Avkjøl og lag klart fyllet.

3. Bland vikingmelk, yaconsirup, sukrin gold og smør i en stor bolle som tåler sterk varme. Sett i mikroen i 5 minutter. Rør om og sett tilbake til du har fått en tjukk, karamellfarga masse. Tida varierer, men det vil ta +/- 10 minutter. Du kan også koke karamellmassen i en kjele, men dette tar lengre tid.

4. La karamellmassen bli litt avkjølt før du rører inn philadelphia til en fyldig karamellkrem. Smak om du ønsker den søtere, tilsett evt. litt sukrinmelis. Bre karamellkremen over den avkjølte browniesbunnen, ha over masse peanøtter og til slutt smelta sjokolade (tips for smelta sjokolade: smelt forsiktig på lav varme, rør ofte og tilsett gjerne 1-2 ts cocosa eller kokosfett, da blir det enklere å smelte. Eg smelter alltid i mikro, men du kan og gjere det over vannbad i en liten bolle).

5. Oppbevar kaka i kjøleskap til servering. Den står seg fint eit par dager.

IMG_3039

Tips og alternativer*
– peanøttmel kan byttes med anna meltype, du kan også kun bruke speltmel. For glutenfri kake: bytt speltmel med havremel, lyst bokhvetemel eller anna glutenfri meltype. Kombiner to forskjellige for best resultat.

– du kan bruke anna søtning tilsvarande 150 g sukker i bunnen. Eg anbefaler ikkje vanlig sukrin.

– vikingmelk kan byttes med kremfløte eller laktosefri fløte.

Har du andre spørsmål angående ingrediensbytting, spørr i kommentarfeltet!

IMG_3070

Eg tok den med som lunsj-dessert for en gjeng matglade jenter på søndag, og alle sammen likte den! Så kjekt når oppskrifter faller i smak, også hos dei som er vanligvis ikkje er fan av sukkerfri bakst. Hurra 🙂

IMG_3077

Ei fantastisk god (og mektig!) kake om eg kan få sei det sjølv! Perfekt å lage til bursdager, selskaper eller helgekos – uansett om man ha eit sukkerfritt alternativ, eller ønsker å ha eit sukkerfritt alternativ 🙂

God baking! Skrik ut i kommentarfeltet om du lurer på noko!

*

99 kommentarer

 1. Den så utrolig god ut! Et lite spørsmål bare: Ser at mange blander to ulike meltyper, hva er fordelen med det og hvorfor gir det bedre resultat? Stå på!

  1. En kombinasjon mellom fleire meltyper gir generelt eit bedre resultat, både på konsistens, smak og luftighet. Kan fint bruke kun speltmel i denne oppskrifta, men eg vil ikkje anbefale å kun bruke peanøttmel, for det er fettredusert og inneholder ikkje karbohydrater, som kan gi eit tørt, kompakt og smuldrette resultat. Så det kommer rett og slett an på meltypen man bruker 🙂

 2. Hei! 🙂
  Denne kaken fristet veldig!! jeg har invitert til tapas med jentene og vil gjerne lage denne bare glutenfri i helgen! Men lurer litt på hvor du har kjøpt viking melk? Og får du peanøttmel på helsekosten?

  Mvh
  Frida

  1. Hei 🙂 Så bra du vil prøve deg på kaka! Vikingmelk får du i alle dagligvarebutikker. Det er en gul boks som ofte står i hyllene med kokesjokolade, kakemikser og lignande. Peanøttmel får du på helsekosten, men du kan som nevnt bruke andre meltyper også.

   Håper kaka faller i smak!

 3. Ser helt sykt digg ut!!

  1. Takk for det, Monika! Fikk kjempegode tilbakemeldinger og likte kaka godt sjølv – så tørr å påstå den er ganske digg 🙂

 4. Det så helt nydelig ut!! Går det an å bruke honning/yacon-sirup/fibersirup som søtning i stedet for 50g sukrin+ i bunnen? 🙂

  1. Tenker du da kun yacon/fibersirup/honning istedenfor både sukrin+ og sukrin gold? Eller vil du bruke sukrin gold? I tilfelle vil eg anbefale å bytte om på mengdene: 100 g sukrin gold, 50 g fibersirup gold 🙂

 5. Hei! Denne så sinnsykt god ut! Bare et par spørsmål;
  Kan man bruke soft flora smør?
  Er det Philadelpia original du bruker?
  Hvilken sukkerfri sjokolade vil du anbefale for best smak?

  1. Hei!
   Du kan kan bruke soft flora smør. Eg bruker alltid originalprodukter med mindre det står presisert med mager eller light 🙂 Men i denne kaka kan du fint brukt philadelphia light, det vil ikkje utgjere noko stor forskjell. Den sukkerfri sjokoladen eg har brukt er linka i innlegget, men eg bruker ofte sukkerfri sjokolade i merket Cavalier. Den er søta med stevia og er også veldig god 🙂 Håper det var til hjelp!

 6. Louise Petersen

  Jeg kan desværre ikke tåle gluten. Kan jeg udskifte speltmel med almindeligt mandelmel eller kokos eller fedtreduceret kokosmel/mandelmel ?

  1. Eg anbefaler ikkje to meltyper med lavt innhold av både fett og karbohydrater. Da vil eg i tilfelle anbefale fullfett mandelmel og peanøttmel i kombinasjon, visst du ikkje vil bruke havremel eller lyst bokhvetemel 🙂

   1. Louise Petersen

    Mange tak for svar. Jeg kan desværre ikke tåle havre og boghvede. Skal jeg bare bruge samme mængde almindelig mandelmel som speltmel ?

   2. Ja, da ville eg brukt fullfett mandelmel 🙂

 7. Hei! Kan man bruke yogurt naturell eller noe annet istedenfor kesam? Bor i Tyskland og ingen kesam

  1. Ja, du kan bruke kva som helst av naturell yoghurt, creme fraiche og lignande så lenge den tåler oppvarming og ikkje har under 8% fett 🙂

  2. Cathrine

   Jeg tror de har en type kvarg i Tyskland. Jeg driver butikk, og har en tysk kunde som ble så glad da kesam endelig kom til Norge. Hun sa at i Tyskland brukte de kvarg på alt, type på skiva under syltetøy osv:) Prøv og Google, kjært barn har mange navn.

   1. Kvarg kan også brukes, men samme fettinnhold gjelder her 🙂

  3. Kesam i Tyskland heter kvarg

 8. Linda Andal

  Hei Linda. Gleder meg til å prøve denne til mannens 40 års dag. Men jeg har prøvd sukrin i annen baking, og blir ikke fortrolig med den «kalde» ettersmaken jeg har opplevd da. Er den like tydelig i brownien din, eller har dette med mengde å gjøre? Kan jeg isåfall bruke tagatesse, og da hvor mye?

  1. Hei! Har du prøvd sukrin gold og sukrin+? Det du beskriver er typisk vanlig sukrin, men ikkje når du kombinere sukrin gold og sukrin+ 🙂 Du kan nok bruke tagatesse, så lenge det tilsvarer 150 g sukker.

 9. Herrejemini, NAM!!

  1. Ja! Fantastisk god 😀

 10. Pernille

  Hei Pisker du fløten først så den blir krem? Til toppingen

  1. Nei. Det står i framgangsmetoden kva du skal gjere med vikingmelka (evt. fløten) 🙂

 11. Victoria

  Hei
  Holder på med kaka nå, hvordan smelter du sjokoladen i mikroen?

  1. Som det står beskrevet. Tilsetter gjerne 1-2 ts cocosa, men det kan sløyfes. En liten kopp eller bolle med sjokoladen, ikkje for sterk varme, rører ofte 🙂

 12. Kristin

  Jeg slang meg rundt og lagde denne med en gang, og selv om den ble god så smakte den litt rart og ikke så mye… brukte presist det som står, bare speltmel istedenfor peanøttmel. Den ser jo megadigg ut! Men igår var jeg ikke fryktelig søtsugen, og kaka er jo veldig mektig, så jeg skal prøve den igjen i kveld 😉

  1. Det blir jo ikkje heilt som ekte vare, det kan man som regel ikkje forvente. Så skjønner du synes den smakte litt rart visst du forventa det 🙂 Håper det smaker bedre i kveld!

 13. Hei, kunne man brukt peanøttsmør i stedet for peanøttmel? eller må det være mel? Har sett i en del oppskrifter at om man ikke har peanøttmel, kan man bruke peanøttsmør i stedet 🙂

  1. Hei! Du kan prøve, men det må nok fleire justeringer til. Kutt litt ned på smør, men bruk ekstra mel. Ville nok beholdt 80-100 g tørrvare uansett 🙂

 14. Lisbeth

  Var en kanon god kake! Lagde den i dag☺️ Ble godt tatt i mot av store og små kan den fryses?

  1. Så hyggelig tilbakemelding, Lisbeth 😀
   Eg er egentlig ikkje heilt sikker på om karamelkremen vil bli god etter frysing. Du kan jo prøve med litt av kaka 🙂 Bunnen skal gå fint å fryse vertfall.

  2. Prøvde du å fryse den? Hvordan gikk det? 🙂

 15. Camilla

  «Glasuren» min ble for flytende, og ikke like kremete som på bildet… Så er redd den bare skal renne av kaken. Syns karamellen virket tykk nok, men den burde kanskje vært lengre i mikroen?

  1. Det kan hende. Det skal bli en relativt tjukk, karamellfarga masse (litt sånn ketchup konsistens). Veldig viktig at den får nok tid i mikroen!

 16. Ingeborg

  Lagte denne i går! Skam gode!

  1. Fantastisk! Takk for tilbakemelding, Ingeborg 🙂

 17. Kristin

  Skal bunnen være stiv? Den jeg har tatt ut av ovnen nå etter ca. 20 min er i grunn ikke det. 🙂

  1. Nei, ikkje stiv om typisk «ekte» brownies. Pass på å ikkje oversteike, da blir den tørr 🙂 Skal være småseig og saftig i midten.

 18. Kan kokosmelk erstatte vikingmelk?
  Kan eplemos eller koksfett elle ghee erstatte smør/margarin ?
  Tåler ikke melkeprotein

  1. Eg trur dessverre ikkje du får karamell av kokosmelk. Kanskje soyafløte? Melkefri margarin eller kokosfett kan nok ersattte smøret.

 19. Går det fint å erstatte sukrin med stevia? Jeg tåler ikke kunstige søtningsstoffer. Eller har du noen andre alternativer? Den ser utrolig god ut

  1. Kva meiner du? Sukrin er ikkje kunstig søtningsstoff. Det er like naturlig som stevia.

 20. Kjersti

  Har glemt å kjøpe kesam. Skulle gjerne ha begynt på kaka nå. Har ikke creme fraishe, rømme, yoghurt, men kan jeg bruke fløte?

  1. Du kan prøve med fløte, det går sikkert fint 🙂 Men da trenger du nok ikkje noko ekstra væske.

 21. Hei, fikk lyst til å teste denne til pappa’s bursdag på lørdag. Den blir nok med sukker Skal jeg bare kutte ut Yaconsirup da??

  1. Hei!
   No skjønner eg ikkje heilt kva du meiner?
   Yaconsirup (eller anna type sirup) må du ha i karamellmassen 🙂

 22. elisaabeth

  heisann denne oppskriften, hvor mange personer er kaken til? tenker å lage denne kaken til 10 personer

  1. Hei! Det holder fint med en oppskrift då 🙂 Kommer litt an på kor storspiste man er, men holder fint til vertfall 10-15 stk, den er jo ganske mektig!

 23. Hei Linda! Jeg ser den karamell-massen din er så fyldig og kremet, og jeg lurte på hvordan du får til det? Har prøvd å lage de vaniljefudgene, og det smaker veldig godt, men det blir på en måte aldri ordentlig tjukt og fylding.. Når jeg lager de må jeg spise de rett fra fryseren også, da den ikke holder seg ordentlig sammen om den bare er i kjøleskap. Har den en del runder i mikrobølgeovnen også! Fint om du har noen tips, men skjønner selvfølgelig at det kan være litt vanskelig å svare på 🙂

  1. Hei!

   Her er det en ting som gjelder, og det er å koke massen lenge nok. Det er nok her feilen ligger hos deg, så det er ikkje verre enn å koke den enda litt til 🙂 Tenk at det skal bli en masse med kesam-konsistens. Altså veldig fyldig, og med mørk karamellfarge. Håper det var litt til hjelp 🙂

 24. Kristine

  Hei! Har lyst til å bake denne, men ser jeg kun har en sjokolade på 75g, og har heller ikke kokosfett. Går det an å bruke vanlig smør i sjokoladen i stedet for kokosfett for å få den bløtere? I så fall, hvilken framgangsmetode anbefaler du da?

  1. Her ser eg igjen kommentaren ja. Dette er jo ikkje min gamle blogg 🙂

   Du kan fint bruke kun 75g sjokolade. Eg har aldri prøvd med smør før, så eg kan egentlig ikkje svare på om det blir bra eller ikkje. Du kan jo prøve, men det går fint å sløyfe det altså 🙂

 25. Lavede denne idag, og jeg har bare et ord: Fantastisk!
  Jeg tilsatte 50 g smeltet chokolade sammen med smøret, og 30 g som jeg hakkede og rørte i dejen til sidst. Det gav lige prikken over i’et. Alle i familien har godkendt den, og det er helt sikkert ikke sidste gang den bliver lavet her hjemme

  1. Fantastisk 😀 Så kjekt den falt i smak hos deg og familien din, Rikke! Takk for tilbakemelding 🙂 klem!

 26. Hvordan tror du denne oppskriften hadde blitt i rund form? Må jeg gjøre noen endringer? Har ikke noe annet hjemme..

  Og kan jeg bruke 50g havremel og 50g speltmel, eller går ikke de to meltypene sammen?

  1. Du kan bruke rund form 🙂 Kanskje steiketida må justeres litt, men ellers følger du oppskrifta. Havre og spelt kan du fint bruke 🙂

 27. Hei. Denne så knallgod utMen lurer på noe i forhold til kalorier pr kakestykke- har du regnet ut det?

  1. Hei! Nei, eg rekner ikkje på kalorier med mindre det står i innlegget 🙂

 28. Margrethe

  Hei! Jeg er en stor fan av deg og dine oppskrifter . Har prøvd meg på denne kaken som jeg har laget glutenfri med bokhvete og et annet lys glutenfritt mel. Ser det er en feil jeg har gjort , brukt mager kesam , er det viktig for smaken at det er nok fett i kesamen ? Nå står kaka i kjøleskapet og gleder meg til å smake , bare lurer litt på dette med kesamen. ?Takk for fin inspirasjon på både middager, kaker til hverdag og helg

  1. Hei! Mager kesam fungerer ikkje like godt i varme oppskrifter, viktig for både konsistens og smak. Kaka blir definitivt best med original kesam, så blir bunnen din tørr / ikkje så saftig, så veit du kor feilen ligger iallefall 🙂 Men sida det også er smør i bunnen så kan det hende det går greit.

   Håper kaka smaker 🙂

   1. Margrethe

    Hei! Takk for svar . Kaka ble ganske så god likevel, men ser poenget . Kunne kanskje vært litt saftigere .Da har jeg lært til neste gang .

   2. Då veit du det iallefall 🙂

 29. Super blogg! Midt i kakelaging nå, har ikke sukrin + til kakebunnen. Hva anbefaler du bruke i stedet da du skrev at du ikke anbefalte bruke vanlig sukrin? 🙂 kan sukrin melis brukes?

  1. Hei!
   Då vil eg anbefale sukrin gold visst du har det. Ellers må det bli sukrinmelis 🙂 Hugs å doble mengden!

 30. Kaka ser velgi god ut, og tenkte å prøve å lage den.. Men har ikke sukrin+, tror det fungerer å bruke Sukrin Melis istedenfor Sukrin+?

  1. Då vil eg heller anbefale å bruke kun bruke sukrin gold 🙂 Du kan og bruke sukrinmelis altså, men bruk isåfall 50/50 🙂

 31. Heidi Huus

  Så fristende ut, kan kaka fryses?
  Mvh
  Heidi

  1. Mathilde

   Akkurat det jeg lurte på og, så slenger meg på ☺️
   Hilsen Mathilde

   1. Eg har ikkje prøvd å fryse kaka, men det går sikkert fint så lenge den blir tint langsomt opp igjen 🙂

  2. Eg har ikkje prøvd å fryse kaka, men det går sikkert fint så lenge den blir tint langsomt opp igjen 🙂

 32. Isabell

  Hei! Denne må jeg prøve! Er kaken like god om man fryser den?

  1. Som nevnt ovenfor: eg har ikkje prøvd å fryse kaka, men det går sikkert fint 🙂

 33. Christine

  Hei! Denne så nydelig ut! Kan den fryses?

  1. Beklager, så ikke postene før jeg hadde sendt spm

  2. Som nevnt ovenfor: eg har ikkje prøvd å fryse kaka, men det går sikekrt fint 🙂

 34. Omtrent hvor mye sukker vil du ha i om man bruker vanlig sukker i stedet for sukrin? Brunt sukker for sukrin gold, og hvitt sukker for sukrin+ da? 🙂 reduserer du det ytterligere om man bruker vanlig (ikke sukkerfri) sjokolade? 🙂

  1. Ville nok berre brukt vanlig sukker eg 😉 Nei, samme mengde med sjokolade 🙂

 35. Heidi Huus

  Hvilken sjokolade bruke du?

  1. Sjokoladen er linka 🙂

 36. Tror du havremel og mandelmel fungerer sammen?

  1. Tja, kan hende bunnen blir litt tørr – men du kan jo prøve! 🙂

 37. Is there a way to have the recipe and instructions in English? 🙂

  1. Sorry, but i’m really bad in english and using google translate to everything, so it will be the same if i or you copy the recipe into google translate… 🙂 but the problem is that there are no sukrin + and sukrin gold outside of Norway maybe?

 38. Hei! Må man ikke bruke fibersirup clear når den skal varmebehandles ? Har hørt at fibersirup gold ikke tåler varmebehandling..

  1. Hørt av kven? Det er no vertfall berre tull, fibersirup gold tåler veldig fint oppvarming 🙂

 39. Hvor tykk skal karamell blandingen være etter den har vært i mikro?
  Før philadelpial skal i?

  1. Cirka yoghurt konsistens 🙂

 40. Heia.Kan jeg bruke jyttemel istedenfor peanøtmel?Har ikke peanøtmel desverre 🙂

  1. Ja, det står under tips 🙂

 41. Hei! Tenkte å bake denne kaken til selskap på lørdag, den skal være tilpasset diabetikere. Tenkte å bruke honning da jeg ikke har fibersirup, men den er det jo endel sukker i. Må jeg bruke honning? Eller kan resultate bli greit uten? Da kanskje ikke varme i mikro?

  1. Hei 🙂 Det er snakk om 15 g honning i HEILE kaka, så det treng du rett og slett ikkje tenke på 🙂 Bruk honning du, og følg framgangsmetoden ellers. Håper kaka smaker 😀

   1. Da går ej for det! Takk for svar!

   2. Berre hyggelig 🙂

 42. Hei,

  Den utrolig god ut! Men før jeg kan bake den, lurer jeg på hva vikingmelk er. Jeg bor i utlandet og jeg lurer på om det finns et alternatief?
  På forhånd takk for svar!

  Mvh, Line

  1. Hei Line! Vikingmelk er usøta, kondensert melk. Du kan gjerne bruke fløyte også visst du ikkje finner vikingmelk 🙂 Håper kaka smaker!

 43. Anette Martinsen

  Hei! Kan jeg bruke kun vanlig hvetemel i stedet for speltmel og peanøttmel? Eller semper glutenfri mix?

  1. Hei! Ja, det kan du 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *