Vegetartaco med linser

Det er (kjøttfri) mandag igjen!

Eg er blitt hekta på vegetartaco og har spist det til middag tre av seks dager no. Eg er eit periodemenneske, og når eg blir hekta på noko, så spiser eg det trutt og ofte! Vegetartaco er supergodt, mettande, nærignsrikt og veldig enkelt. Det er billig og lages på kort tid, en perfekt kvardagsmiddag for en eller heile familien 🙂

Det er mange måter å lage vegetartaco på. Linser, bønner eller kikerter er belgfrukter som både gir smak, konsistens og proteiner – og er derfor heilt supert å bruke som erstatning for kjøtt. Nokon bruker kun grønnsaker, men eg synes en kombinasjon er det aller beste.

Min variant idag er med linser, men du kan fint bytte linsene med bønner eller kikerter om du heller vil det!

IMG_3200

Vegetartaco, 2 porsjoner

Linsemiks
250 g røde/grønne linser på boks (avrent)
100 g sjampinjong
1 løk
2 fedd kvitløk
2-4 ss tacokrydder (smak til – kommer an på kva krydder du bruker. Lag gjerne heimelaga, oppskrift her
1 dl vatn
1 ss smør/olje

Guacamole
2 modne avokado
2 fedd kvitløk
2 ss rømme
salt og pepper
gjerne litt limesaft

Tilbehør
salat og grønnsaker etter ønske
salsa, rømme og revet ost
evt. lomper, lefser eller tacoskjell

IMG_3204

Slik gjer du:
1. Mos avokado med finhakka kvitløk og rømme, smak til med salt, pepper og limesaft om det er ønskelig. Sett kaldt.

2. Hakk sjampingjong og løk i små biter, steik med finhakka kvitløk i litt smør/olje til løken er blank. Skyll linsene under kaldt vatn tilsett i panna sammen med tacokrydder og vatn. La det surre på medium varme 10-15 minutter.

3. I mellomtida gjer du klart tilbehøret! Her er det berre å bruke det tilbehøret man liker og er vandt med. Vegetartaco spiser man på akkurat samme måte som man spiser taco ellers, om det er som tacosalat (min favoritt!), med lomper, lefser eller skjell.

4. Server straks – hugs guacamolen!

IMG_3215

Jo lengre linsemiksen steiker – jo meir «linsestuing» blir det. Du kan også mose litt av linsemiksen med en gaffel eller lignande for å få det til å bli som en stuing, men dette er smak og behag. Eg synes det er like godt med litt konsistens!

TIPS!
Dropp rømmen i gacamolen, og server uten rømme og ost. Vips – så har du vegansk taco!

IMG_3210

Taco på en mandag? 
Ja takk 🙂 

Del gjerne din variant av vegetartaco i kommentarfeltet! Korleis liker du best vegetartacoen? Her er nok utallige mange måter å gjere det på. Kanskje du har eit spesielt tilbehør du sverger til? Gi meg litt inspirasjon 😀

*

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

22 kommentarer

 1. Dette ser nydelig ut 🙂 Et tips kan være mangosalsa med moden mango, rødløk, tomat, litt lime og akasiehonning. Prikken over i-en!

  1. Faktisk ikkje prøvd mangosalsa til taco enda. Men mango er jo supergodt til taco, så det smaker sikkert nydelig 🙂 Takk for tipset!

 2. Soya farse 🙂

  1. Med tacokrydder da? Eller smaker den «taco»? 🙂

 3. Prøv å lag samme «gryte» som du bruker, bare med dn boks hakkede tomater og litt ekstra tacokrydder! Smaker utrolig godt

  1. Denne blei sendt to ganger kanskje? 🙂

 4. Prøv å lag samme «gryte» som du har bare med en boks hakkede tomater og litt mer tacokrydder. La det koke litt, så smaker det helt amazing! Gjerne bland bønner og linser hvis du vil lage en større porsjon

  1. Spennande! Tanken med hakkede tomater har faktisk slått meg. Skal prøve det neste gang 🙂 Takk for tipset!

  1. Takk for gode tips! Skal klikke meg innpå å kikke 🙂

 5. Wanda Luedy

  Mmm, dette skal prøves! Har aldri testet med linser før. Prøvde meg på utrolig god enchiladas/quesedillas (en blanding) hvor jeg hadde stekt sopp, aubergine og squash i hjemmelaget tacokrydder, og andre med raspet søtpotet og cheddar som fyll. Utrolig godt hvis du vil teste ut noe nytt vegetarmeksikansk 🙂 Jeg lager alltid lefsene fra bunnen av, som jeg synes er prikken over i’en.

  1. Nam! Søtpotet og cheddar hørtes spesielt godt ut 🙂 Takk for tipset, Wandu – dette skal eg prøve meg på! Heimelaga lefser smaker definitivt best, det er eg heilt enig i.

   God mandag 🙂

 6. pernille

  oppdaget denne nå og den skal definitivt prøves ut! Jeg sverger til syltet rødløk til min taco, og absolutt noe du bør prøve dersom du ikke allerede har gjort det 🙂

  1dl eddik
  2dl sukker
  3dl vann
  2-3 rødløk
  helpepper og laurbærblad kokes opp med alle ingrediensene bortsett fra løken. Skjær løken i skiver og legg de på et glass. Når sukkeret er oppløst helles det over på glasset med løken i, kan spises så fort det er avkjølt og holder flere dager i kjøleskapet! Veldig godt, også i annen salat og spesielt samme fetaost! 😀 Ha en fin fredag!

  1. Sylta rødløk har eg laga sjølv også, oppskrift har eg faktisk i arkivet 🙂 Men takk for tipset uansett!

 7. Helt nydelig er denne varianten av taco 🙂 Lurer på hvor mange kcal pr.porsjon inneholder?

  1. Så hyggelig du likte tacovarianten, Elisabeth 🙂 Kalorier rekner eg ikkje på.

   1. Trenger bare sånn ca.vet du?☺

   2. 500 kanskje, men det er mange ting som spiller inn 😉

   3. Takk,Linda 🙂

 8. Kristin Ruen

  Dette var fantastisk godt! Så godt at jeg tenkte «Wow!» da jeg prøvesmakte 🙂
  Ha en fin dag 🙂

  1. Så bra Kristin 😀
   Ha en nydelig kveld <3