Linda Stuhaug

Annonse

7. november 2016

Vegetartaco med linser

Vegetartaco med linser
Det er (kjøttfri) mandag igjen!
Eg er blitt hekta på vegetartaco og har spist det til middag tre av seks dager no. Eg er eit periodemenneske, og når eg blir hekta på noko, så spiser eg det trutt og ofte! Vegetartaco er supergodt, mettande, nærignsrikt og veldig enkelt. Det er billig og lages på kort tid, en perfekt kvardagsmiddag for en eller heile familien 🙂
Det er mange måter å lage vegetartaco på. Linser, bønner eller kikerter er belgfrukter som både gir smak, konsistens og proteiner – og er derfor heilt supert å bruke som erstatning for kjøtt. Nokon bruker kun grønnsaker, men eg synes en kombinasjon er det aller beste.
Min variant idag er med linser, men du kan fint bytte linsene med bønner eller kikerter om du heller vil det!
Vegetartaco, 2 porsjoner
Linsemiks 250 g røde/grønne linser på boks (avrent) 100 g sjampinjong 1 løk 2 fedd kvitløk 2-4 ss tacokrydder (smak til – kommer an på kva krydder du bruker. Lag gjerne heimelaga, oppskrift her) 1 dl vatn 1 ss smør/olje
Guacamole 2 modne avokado 2 fedd kvitløk 2 ss rømme salt og pepper gjerne litt limesaft
Tilbehør salat og grønnsaker etter ønske salsa, rømme og revet ost evt. lomper, lefser eller tacoskjell
Slik gjer du: 1. Mos avokado med finhakka kvitløk og rømme, smak til med salt, pepper og limesaft om det er ønskelig. Sett kaldt.
2. Hakk sjampingjong og løk i små biter, steik med finhakka kvitløk i litt smør/olje til løken er blank. Skyll linsene under kaldt vatn tilsett i panna sammen med tacokrydder og vatn. La det surre på medium varme 10-15 minutter.
3. I mellomtida gjer du klart tilbehøret! Her er det berre å bruke det tilbehøret man liker og er vandt med. Vegetartaco spiser man på akkurat samme måte som man spiser taco ellers, om det er som tacosalat (min favoritt!), med lomper, lefser eller skjell.
4. Server straks – hugs guacamolen!
Jo lengre linsemiksen steiker – jo meir «linsestuing» blir det. Du kan også mose litt av linsemiksen med en gaffel eller lignande for å få det til å bli som en stuing, men dette er smak og behag. Eg synes det er like godt med litt konsistens!
TIPS! Dropp rømmen i gacamolen, og server uten rømme og ost. Vips – så har du vegansk taco!
Taco på en mandag? Ja takk 🙂 
Del gjerne din variant av vegetartaco i kommentarfeltet! Korleis liker du best vegetartacoen? Her er nok utallige mange måter å gjere det på. Kanskje du har eit spesielt tilbehør du sverger til? Gi meg litt inspirasjon 😀
*

Det er (kjøttfri) mandag igjen!

Eg er blitt hekta på vegetartaco og har spist det til middag tre av seks dager no. Eg er eit periodemenneske, og når eg blir hekta på noko, så spiser eg det trutt og ofte! Vegetartaco er supergodt, mettande, nærignsrikt og veldig enkelt. Det er billig og lages på kort tid, en perfekt kvardagsmiddag for en eller heile familien 🙂

Det er mange måter å lage vegetartaco på. Linser, bønner eller kikerter er belgfrukter som både gir smak, konsistens og proteiner – og er derfor heilt supert å bruke som erstatning for kjøtt. Nokon bruker kun grønnsaker, men eg synes en kombinasjon er det aller beste.

Min variant idag er med linser, men du kan fint bytte linsene med bønner eller kikerter om du heller vil det!

Vegetartaco, 2 porsjoner

Linsemiks
250 g røde/grønne linser på boks (avrent)
100 g sjampinjong
1 løk
2 fedd kvitløk
2-4 ss tacokrydder (smak til – kommer an på kva krydder du bruker. Lag gjerne heimelaga, oppskrift her)
1 dl vatn
1 ss smør/olje

Guacamole
2 modne avokado
2 fedd kvitløk
2 ss rømme
salt og pepper
gjerne litt limesaft

Tilbehør
salat og grønnsaker etter ønske
salsa, rømme og revet ost
evt. lomper, lefser eller tacoskjell

Slik gjer du:
1. Mos avokado med finhakka kvitløk og rømme, smak til med salt, pepper og limesaft om det er ønskelig. Sett kaldt.

2. Hakk sjampingjong og løk i små biter, steik med finhakka kvitløk i litt smør/olje til løken er blank. Skyll linsene under kaldt vatn tilsett i panna sammen med tacokrydder og vatn. La det surre på medium varme 10-15 minutter.

3. I mellomtida gjer du klart tilbehøret! Her er det berre å bruke det tilbehøret man liker og er vandt med. Vegetartaco spiser man på akkurat samme måte som man spiser taco ellers, om det er som tacosalat (min favoritt!), med lomper, lefser eller skjell.

4. Server straks – hugs guacamolen!

Jo lengre linsemiksen steiker – jo meir «linsestuing» blir det. Du kan også mose litt av linsemiksen med en gaffel eller lignande for å få det til å bli som en stuing, men dette er smak og behag. Eg synes det er like godt med litt konsistens!

TIPS!
Dropp rømmen i gacamolen, og server uten rømme og ost. Vips – så har du vegansk taco!

Taco på en mandag?
Ja takk 🙂 

Del gjerne din variant av vegetartaco i kommentarfeltet! Korleis liker du best vegetartacoen? Her er nok utallige mange måter å gjere det på. Kanskje du har eit spesielt tilbehør du sverger til? Gi meg litt inspirasjon 😀

*

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg