Spinatsuppe med egg og laks

Heisann!

Som eg har nevnt tidligere er eg litt på suppe-kjøret om dagane. Eg lager ulike varianter kvar gang for variasjon og og nye smaker, både nye og gamle oppskrifter. Spinatsuppe lagde eg veldig ofte for eit par år tilbake, og eg hadde nesten glømt kor godt det var! En perfekt høstmiddag som lages på ca. 20 minutter. Eg har alltid brukt egg og innimellom bacon som garnityr, men denne gangen prøvde eg meg på en kombinasjon mellom egg og laks som blei veldig godt:

IMG_5542

Spinatsuppe med egg og laks, 2 porsjoner
250-300 g fersk spinat
5 dl kraft/buljong
1/2 løk, hakka
2 fedd kvitløk, finhakka
200 g kokosmelk eller creme fraiche
salt og pepper
1 ss olje eller smør

Garnityr
kokte egg
2 laksefilêter

Slik gjer du:
1. Steik løk og kvitløk i olje eller smør. Tilsett spinat og kraft/buljong, la det småkoke ca. 10 minutter.

2. I mellomtida koker du egg 6-7 minutter og ovnsbaker laksen på 180 grader i ca. 10 minutter. Laksen kan også steikes 2-3 minutter på kvar side i ei steikepanne.

3. Kjør suppa glatt med en stavmikser. Tilsett kokosmelk eller creme fraiche og smak til med salt og pepper. Juster eventuelt fyldigheten med ekstra væske om du ønsker det. Server straks med egg og laks som garnityr!

IMG_5536

Superenkel, sunn og smakfull middag.

Vil du servere med godt brød til? Da kan eg anbefale proteinrike havrerundstykker med gulrot! Lages på 1-2-3 og smaker nydelig som suppebrød:

1713031-11-1440247771741

Oppskrift finner du HER.

 Velbekomme!

*

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 kommentarer

  1. Åshild

    Kan man bruke frossen spinat isteden?

    1. Det går heilt sikker fint 🙂