Linda Stuhaug

Annonse

8. november 2016

Spinatsuppe med egg og laks

Spinatsuppe med egg og laks
Heisann!
Som eg har nevnt tidligere er eg litt på suppe-kjøret om dagane. Eg lager ulike varianter kvar gang for variasjon og og nye smaker, både nye og gamle oppskrifter. Spinatsuppe lagde eg veldig ofte for eit par år tilbake, og eg hadde nesten glømt kor godt det var! En perfekt høstmiddag som lages på ca. 20 minutter. Eg har alltid brukt egg og innimellom bacon som garnityr, men denne gangen prøvde eg meg på en kombinasjon mellom egg og laks som blei veldig godt:
Spinatsuppe med egg og laks, 2 porsjoner 250-300 g fersk spinat 5 dl kraft/buljong 1/2 løk, hakka 2 fedd kvitløk, finhakka 200 g kokosmelk eller creme fraiche salt og pepper 1 ss olje eller smør
Garnityr kokte egg 2 laksefilêter
Slik gjer du: 1. Steik løk og kvitløk i olje eller smør. Tilsett spinat og kraft/buljong, la det småkoke ca. 10 minutter.
2. I mellomtida koker du egg 6-7 minutter og ovnsbaker laksen på 180 grader i ca. 10 minutter. Laksen kan også steikes 2-3 minutter på kvar side i ei steikepanne.
3. Kjør suppa glatt med en stavmikser. Tilsett kokosmelk eller creme fraiche og smak til med salt og pepper. Juster eventuelt fyldigheten med ekstra væske om du ønsker det. Server straks med egg og laks som garnityr!
Superenkel, sunn og smakfull middag.
Vil du servere med godt brød til? Da kan eg anbefale proteinrike havrerundstykker med gulrot! Lages på 1-2-3 og smaker nydelig som suppebrød:
Oppskrift finner du HER.
Velbekomme!
*

Heisann!

Som eg har nevnt tidligere er eg litt på suppe-kjøret om dagane. Eg lager ulike varianter kvar gang for variasjon og og nye smaker, både nye og gamle oppskrifter. Spinatsuppe lagde eg veldig ofte for eit par år tilbake, og eg hadde nesten glømt kor godt det var! En perfekt høstmiddag som lages på ca. 20 minutter. Eg har alltid brukt egg og innimellom bacon som garnityr, men denne gangen prøvde eg meg på en kombinasjon mellom egg og laks som blei veldig godt:

Spinatsuppe med egg og laks, 2 porsjoner
250-300 g fersk spinat
5 dl kraft/buljong
1/2 løk, hakka
2 fedd kvitløk, finhakka
200 g kokosmelk eller creme fraiche
salt og pepper
1 ss olje eller smør

Garnityr
kokte egg
2 laksefilêter

Slik gjer du:
1. Steik løk og kvitløk i olje eller smør. Tilsett spinat og kraft/buljong, la det småkoke ca. 10 minutter.

2. I mellomtida koker du egg 6-7 minutter og ovnsbaker laksen på 180 grader i ca. 10 minutter. Laksen kan også steikes 2-3 minutter på kvar side i ei steikepanne.

3. Kjør suppa glatt med en stavmikser. Tilsett kokosmelk eller creme fraiche og smak til med salt og pepper. Juster eventuelt fyldigheten med ekstra væske om du ønsker det. Server straks med egg og laks som garnityr!

Superenkel, sunn og smakfull middag.

Vil du servere med godt brød til? Da kan eg anbefale proteinrike havrerundstykker med gulrot! Lages på 1-2-3 og smaker nydelig som suppebrød:

Oppskrift finner du HER.

Velbekomme!

*

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg