Kyllingsalat med fetaost

God fredag!

Eg får ofte spørsmål om maten min alltid er komplisert og fancy. Svaret er garantert NEI. I en hektisk kvardag tyr eg til enkle løsninger stadig vekk, men det betyr ikkje at det skal være usunne alternativer. Det finnes så masse sunt og godt man kan lage!

Middagen er ofte det store spørsmålet, spesielt om man har dårlig tid. En smakfull kyllingsalat er en gjenganger hos meg, der eg varierer innholdet etter kva eg har lyst på og tilgjengelig. Middagen (eller eventuelt lunsjen) er klar på under 10 minutter, metter godt og smaker superdigg. Denne gangen med fetaost og kvitløkskesam:

IMG_2651

Kyllingsalat med fetaost, 1 porsjon
1 stor kyllingfilêt
1 gulrot
2-3 never spinet
agurk, tomat, mais
fetaost
kvitløkskesam
krydder etter smak

Steik kyllingfilêt og gulrot i mindre biter, bruk krydder du liker. Denne gangen brukte eg kyllingkrydder, paprikakrydder og pepper. Lag til salaten i mellomtida, og topp straks med den stekte kyllingen når den er klar, deretter fetaost og kesam blanda med finhakka kvitløk, salt og pepper.

Ha gjerne tilbehør som lomper, wraps, brød, potet eller søtpotet om det er ønskelig! Superdigg å fylle salaten i lomper eller wraps, men juster dette etter sultfølelse og kva måltid det er. Eit tips er å slenge potet eller søtpotet i mikrobølgeoven, en mellomstor potet blir bakt på 6-7 minutter, heilt gull når man vil ha potet kjapt 🙂

IMG_2649

Eg fyller på underveis med både fetaost og kvitløkskesam – det er så godt! 

Kyllingsalaten varierer eg som sagt etter kva eg har lyst på og tilgjengelig. Ulike typer grønnsaker, avokado, nøtter, kjerner, urter, pesto også vidare. I tillegg bytter eg ofte kyllingfilêt med svin eller kikerter.

IMG_2645

Så godt, så enkelt! 

Sunn mat trenger absolutt ikkje være tidskrevande eller avansert 🙂

God fredag alle sammen – nyt helga!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 kommentarer

  1. Hei:-) ville bare si tusen takk for du gir meg såå mye inspirasjon til å lage å spise sunn mat 🙂 også smaker det så godt og!!:-)

    1. Tusen takk for hyggelig kommentar, Rikke! Det setter eg stor pris på 🙂