12 oppskrifter på sukkerfri søtsaker uten helsekostprodukt!

God lørdag!

Eg vil et spørsmål for eit par veker sida, om eg kunne samle mine oppskrifter på sukkerfri søtsaker som ikkje inneholder sukrinvariantene, men naturlig søtning i form av frukt, dadler og honning. Eg har mange oppskrifter i arkivet og her har eg samla 12 av dei! Alle oppskriftene inneholder ingredienser du garantert finner på dagligvarebutikken 🙂 

Naturlig søtning i form av frukt, dadler og honning er gjerne meir tilgjengelig for mange. Andre tåler ikkje eller vil ikkje bruke sukrin, vi er alle ulike og det er heilt forståelig! I oppskriftene der eg har brukt sjokolade kan man sjølv velge om man vil sjøyfe den, eller bruke 70% eller 86% mørk sjokolade fra dagligvarebutikken.

Håper du finner noko som frista – klikk på linken for å komme direkte til oppskrifta: 

Seige snickerstrøfler:

1713031-11-1421009044282

*

Sunne bananpannekaker:
Moden banan brukes som sødme. Lag gjerne vafler av samme oppskrift!

IMG_1977

*

Seige brownies cookies:
Desse er SÅ gode!

IMG_3515

*

Seige pistasje trøfler:
Sjokoladetrekket kan sløyfes, eller bruk 70% eller 86% sjokolade fra butikken.

IMG_1973

*

Sunne, seige snickerscookies:
Sjokoladebitene kan droppes, eller bruk 70% eller 86% sjokolade fra butikken. Alternativt er nøtter veldig godt.

IMG_1934

*

Skivede, brente mandler:
Bytt ut sukrin gold med honning.

1713031-7-1425476587464

*

Ovnsbakt, karamellisert frukt med sitronkesam:
Framfor sitronkesam som er søta, kan man bruke vaniljekesam eller anna type yoghurt.

IMG_4040

*

Sunne energicookies:
Sjokoladebitene kan sløyfes, eller bruk 70% eller 86% sjokolade fra butikken.

1713031-9-1404420399182

*

Peanøtt trøfler:

IMG_4544

*

Sunn marsipan:
Sjokoladetrekket kan sløyfes, eller bruk 70% eller 86% sjokolade fra butikken.

1713031-10-1426013885303

*

Havrekjeks med eple og kanel:

IMG_1831

*

Karamelltrøfler med kokos:

1713031-8-1434057189261

Før «sukkerpolitiet» skal kommentere: JA det er naturlig sukker i frukt, dadler og honning, på samme måte som i for eksempel melkeprodukter. Sukkerfritt = uten tilsatt sukker.

Det er berre kjekt når dere kommer med ønsker om temainnlegg, oppskrifter dere vil eg skal lage eller andre innlegg dere vil eg skal ha. Så ikkje vær sjenert – skriv til meg om du har nokon ønsker, det er berre heilt topp!

Ha en riktig fin lørdag godtfolk!

*

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

20 kommentarer

  1. Jeg absolutt elsker marsipankulene dine! Så sinnsykt gode og perfekt for meg som ikke kan spise så mye sukker. Snickerstrøflene er også en gjenganger!

    1. Så hyggelig, Hanne! Dadler er berre en fantastisk ingrediens, lager så god smak og konsistens 🙂

  2. Her eg bor deler eg kjøleskap med så mange. Men har en egen skoff!
    veit du om noe man kan lage som oppevares tørt? Uten om brente mandler?

    1. Verken browniescookies, snicerscookies, energicookies eller havrekjeks med eple og kanel må å stå kaldt. Trøflene burde oppbevares i kjøleskap eller fryser 🙂

  3. Ranveig

    Oi oi, het var det mye fristende Blir nok litt av dette som julegodis tror jeg. Jeg leste litt over oppskriftene dine med laks, og har et spørsmål til en av rettene: Fylt laks med ovnsbakte grønnsaker. Du skriver at laksen skal settes inn i ovnen med grønnsakene etter ca 15 min. Blir dette 2 brett over hverandre, eller legger du laksen oppå grønnsakene i samme form? Hehe, er litt klønete på kjk, så må spørre. Blir grønnsakene eller laksen stekt godt når du har to brett i ovnen samtidig? Er det varmluft du bruker, eller vanlig? Ha en fin helg, du inspirerer virkelig

    1. Hei! Så kjekt å lese, Ranveig 🙂 Fleire av desse oppskriftene blir nok laga til jul her også.

      Det har ingenting å sei om du bruker 1 eller 2 brett. Har du plass til laksen på brettet med grønnsakene plasserer du laksen der. Visst ikkje har du berre to brett 🙂 Men da må du ha varmluft på, alltid varmlluft når det er fleire brett, men det er ikkje nødvendig med ett brett 🙂

      God helg! Tusen takk for hyggelige ord!

      1. Ranveig

        Takk for svar:) Hvor mange grader bruker du på varmluft ?

      2. Det er samme grader som står i oppskrifta, uansett om det er varmluft eller ikkje 🙂

  4. Tusen tusen takk 🙂
    Vet du om man får kjøpt yacon sirup i butikken ? Evt hvilke ?
    Stemmer det at den er bedre enn agave sirup ?

    1. Nokon matbutikker med godt utvalg selger også yaconsirup. Blant anna extra og meny, om det er butikk med godt utvalg.

      Om det er bedre enn agave sirup kjem heilt an på korleis du ser på det. Eg veit heller ikkje kva du legger i «bedre» – så det kommer heilt an på. Men personlig bruker eg yaconsirup framfor agavesirup.

  5. Her var det mye nytt som eg må prøve, supert innlegg:-)

    1. Takk for det, Maren! Kjekt du likte innlegget 🙂

  6. Åshild

    Lurer litt på hvilken stavmikser du bruker for å mose dadlene, min luktet svidd etter 30sek 😉

    1. Bruker ikkje stavmikser, eg bruker foodprosessor. Eg vil ikkje anbefale å bruke stavmikser altså…

  7. Mmmmm! 🙂

  8. Vert det brukt ferske dadlar, eller tørka?

  9. Etter sykdom, så har jeg endelig bestemt meg for å kutte drastisk på sukker og karbohydrater. Så kom jeg over disse herlighetene av snacks, som helt sikkert vil gjøre det lettere å kutte ut de usunne sjokoladebitene til kaffen 😉 Kanskje det blir dette mitt nye favorittsnacks, for imårrå skal jeg ut å handle dadler 🙂

    1. Så bra, Anne Sofie! Håper oppskirftene faller i smak 😀