Kyllingwok med krema karrisaus

God tirsdag!

Superkjekt å få bilder av så mange perfekte pannekaker etter gårsdagens innlegg. Har allerede fått mange gode tilbakemeldinger på at pannekakene endelig var vellykka – så det er kjekt innlegget var til oppklaring og hjelp 🙂

Idag vil eg dele en deilig middagsrett med dere! Wok er en topp kvardagsmiddag som man lager på 1-2-3. Man kan bruke akkurat det man har ag grønnsaker i kjøleskapet og variere smak etter lyst. Dagens wok er med kylling i krema karrisaus – sunt, godt og veldig enkelt:

IMG_3425

Kyllingwok med krema karrisaus, 2 porsjoner
400 g kyllingfilêt
2 fedd kvitløk, finhakka
1/2 rød chili, finhakka
1/2 løk
1/2 brokkoli
1/2 paprika i tre farger: rød, gul, grønn
1 boks vannkastanjer
1 boks (400 ml) kokosmelk*
1 ss karri, 1 ts gurkemeie, salt og pepper
1/2 lime, safta
olje

Slik gjer du:
1. Skjær opp alle ingrediensene så det er klart når du setter i gang. Steik kyllingfilet i olje med litt salt og pepper. Sett til side.

2. Fres løk, kvitløk og chili med karri og gurkemeie. Tilsett så resten av grønnsakene og la det surre eit par minutter. Hell over en boks kokosmelk og la det putre på lav varme til en fyldig, krema woksaus.

3. Smak til med salt, pepper, limesaft og eventuelt meir krydder om nødvendig. Ha i kyllingen og la alt bli gjennomvarmt. Server!

PS! Bruk litt maisennajevning om sausen ikkje fylder seg sjølv.

Server gjerne med ekstra tilbehør i form av ris, quinoa, nudler eller lignande om du foretrekker det. Ellers kan eg anbefale en neve cashewnøtter som topping – det er fantatsisk godt 🙂

IMG_3432

Grønnsakene er berre forslag – bruk det du liker og har tilgjengelig. Kyllingfilêt kan også byttes med svin, det passer også godt til karrisausen 🙂

Velbekomme!

*

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

8 kommentarer

  1. Ser kjempegodt ut! Kan koskosmelk byttes ut med noe? Er det derfor den er merket med *?

    1. Merket er fordi eg egentlig hadde tenkt Ă„ skrive at det er kokosmelk vanlig, og ikkje light. Men du kan bytte kokosmelk med creme fraiche om du vil 🙂

  2. Laget denne, og det ble umiddelbar favoritt!!! Jeg brukte lett-utgaven av kokosmelk, og det ble veldig bra!
    Tusen takk for utrolig mange gode og inspirerende oppskrifter.

    1. SĂ„ hyggelig den falt i smak! Eg glede Ă„ inspirere med oppskrifter, Trude 🙂

  3. Fikk det ikke til i dag heller, gitt… 🙁
    Kokosmelken blir bare ikke kremete uansett hvor lenge jeg koker. NĂ„ ble bare alle grĂžnnsakene helt ihjelkokt mens jeg ventet pĂ„ at den skulle kreme seg. Dessverre skjedde det aldri. Det smaker nĂ„ i alle fall godt da 🙂

    1. SĂ„ rart! Du fĂ„r bruke litt maisennajevning om du prĂžver igjen. Da blir den vertfall krema pĂ„ 1-2-3 🙂

  4. En av de beste middagene jeg har spist pÄ lenge kjapt, enkelt og mye smak. MÄ innrÞmme at jeg forspiste meg litt

    1. SĂ„ bra du likte oppskrifta, Rebekka!! 🙂 Den er nesten bedre dagen etterpĂ„, nĂ„r smakane fĂ„r satt seg skikkelig!