Linda Stuhaug

Annonse

15. november 2016

Kyllingwok med krema karrisaus

Kyllingwok med krema karrisaus
God tirsdag!
Superkjekt å få bilder av så mange perfekte pannekaker etter gårsdagens innlegg. Har allerede fått mange gode tilbakemeldinger på at pannekakene endelig var vellykka – så det er kjekt innlegget var til oppklaring og hjelp 🙂
Idag vil eg dele en deilig middagsrett med dere! Wok er en topp kvardagsmiddag som man lager på 1-2-3. Man kan bruke akkurat det man har ag grønnsaker i kjøleskapet og variere smak etter lyst. Dagens wok er med kylling i krema karrisaus – sunt, godt og veldig enkelt:
Kyllingwok med krema karrisaus, 2 porsjoner 400 g kyllingfilêt 2 fedd kvitløk, finhakka 1/2 rød chili, finhakka 1/2 løk 1/2 brokkoli 1/2 paprika i tre farger: rød, gul, grønn 1 boks vannkastanjer 1 boks (400 ml) kokosmelk* 1 ss karri, 1 ts gurkemeie, salt og pepper 1/2 lime, safta olje
Slik gjer du: 1. Skjær opp alle ingrediensene så det er klart når du setter i gang. Steik kyllingfilet i olje med litt salt og pepper. Sett til side.
2. Fres løk, kvitløk og chili med karri og gurkemeie. Tilsett så resten av grønnsakene og la det surre eit par minutter. Hell over en boks kokosmelk og la det putre på lav varme til en fyldig, krema woksaus.
3. Smak til med salt, pepper, limesaft og eventuelt meir krydder om nødvendig. Ha i kyllingen og la alt bli gjennomvarmt. Server!
PS! Bruk litt maisennajevning om sausen ikkje fylder seg sjølv.
Server gjerne med ekstra tilbehør i form av ris, quinoa, nudler eller lignande om du foretrekker det. Ellers kan eg anbefale en neve cashewnøtter som topping – det er fantatsisk godt 🙂
Grønnsakene er berre forslag – bruk det du liker og har tilgjengelig. Kyllingfilêt kan også byttes med svin, det passer også godt til karrisausen 🙂
Velbekomme!
*

God tirsdag!

Superkjekt å få bilder av så mange perfekte pannekaker etter gårsdagens innlegg. Har allerede fått mange gode tilbakemeldinger på at pannekakene endelig var vellykka – så det er kjekt innlegget var til oppklaring og hjelp 🙂

Idag vil eg dele en deilig middagsrett med dere! Wok er en topp kvardagsmiddag som man lager på 1-2-3. Man kan bruke akkurat det man har ag grønnsaker i kjøleskapet og variere smak etter lyst. Dagens wok er med kylling i krema karrisaus – sunt, godt og veldig enkelt:

Kyllingwok med krema karrisaus, 2 porsjoner
400 g kyllingfilêt
2 fedd kvitløk, finhakka
1/2 rød chili, finhakka
1/2 løk
1/2 brokkoli
1/2 paprika i tre farger: rød, gul, grønn
1 boks vannkastanjer
1 boks (400 ml) kokosmelk*
1 ss karri, 1 ts gurkemeie, salt og pepper
1/2 lime, safta
olje

Slik gjer du:
1. Skjær opp alle ingrediensene så det er klart når du setter i gang. Steik kyllingfilet i olje med litt salt og pepper. Sett til side.

2. Fres løk, kvitløk og chili med karri og gurkemeie. Tilsett så resten av grønnsakene og la det surre eit par minutter. Hell over en boks kokosmelk og la det putre på lav varme til en fyldig, krema woksaus.

3. Smak til med salt, pepper, limesaft og eventuelt meir krydder om nødvendig. Ha i kyllingen og la alt bli gjennomvarmt. Server!

PS! Bruk litt maisennajevning om sausen ikkje fylder seg sjølv.

Server gjerne med ekstra tilbehør i form av ris, quinoa, nudler eller lignande om du foretrekker det. Ellers kan eg anbefale en neve cashewnøtter som topping – det er fantatsisk godt 🙂

Grønnsakene er berre forslag – bruk det du liker og har tilgjengelig. Kyllingfilêt kan også byttes med svin, det passer også godt til karrisausen 🙂

Velbekomme!

*

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg