Sukkerfri mintsjokolade

Hei alle sammen!

Sidan det er onsdag akâ lillelørdag tenkte eg det var på sin rette plass med en søt, sukkerfri oppskrift til dere 🙂 Er det nokon som er glad i after eight? Det håper eg virkelig, for det er SÅ mange som har etterspurt en sukkerfri, heimelaga oppskrift på nettopp det. Endelig har eg fått fingeren ut og laga det eg istedenfor kaller mintsjokolade!

Oppskrifta er virkelig superenkel å lage, og det tar ikkje meir enn 10-15 minutter. Du treng kun 4 ingredienser, men det kreves kanskje en handletur før du har vertfall en av dei…

IMG_3517Utfordringa var å få tak i peppermynteessens som setter mintsmak på fyllet. Etter litt att og fram blei eg til slutt sendt på apoteket. Ja, du leste riktig – du må faktisk på apoteket for å få tak i peppermynteessens! Eller, det kalles peppermynteolje og er en bitteliten flaske du kan lage tusenvis av mintsjokolader med. Den er drøy i bruk, men holder seg godt heldigvis 🙂 Du må forresten spørr etter det i kassen, dei fleste apotek har det ikkje ståandes framme.

IMG_3507

Sukkerfri mintsjokolade, 8 stk (store)
50 g sukkerfri sjokolade, lys eller mørk
35 g fibersirup clear
65 g sukrinmelis
10 dråper peppermynteolje/essens

Slik gjer du:
Smelt sjokoladen forsiktig over vannbad eller i mikrobølgeovnen. Fordel ei teskei i bunnen av silikonformer og bruk baksida av skeia til å bre oppover heilt til kanten, slik at du kan fylle dei etterpå. Sett i fryseren i 5 minutter så sjokoladen stviner.

Rør godt sammen fiber sirup clear, sukrinmelis og peppermynteolje. Er det nødvendig bruker du eit par dråper vatn for å få en jevn, men fyldig masse. Fordel så mintkremen i sjokoladen, og la det vere igjen noken millimeter øverst.

Fordel resten av den smelta sjokoladen som eit topplokk over mintkremen. Sett kaldt til sjokoladen har stivna. Mintsjokoladen oppbevarer du i kjøleskap til servering, og den holder seg lenge.

IMG_3515

Tips og alternativer*
– eg får tilbakemelding på at mange synes det er vanskelig å smelte sjokoladen uten at den svir seg. Det er viktig å smelte den skånsomt, røre ofte og masse. Har du nøytral cocosa kan du tilsette en liten teskei i sjokoladen, då blir det hakket enklare.

– bruk den sjokoladen du liker og foretrekker. Eg brukte 70% mørk sjokolade denne gangen, men liker du bedre lys sjokolade, så bruker du det.

IMG_3493

Har du spørsmål, eller er noko uklart? Da er det berre å spørre i kommentarfeltet veit du 🙂 Håper fleire vil prøve seg på oppskrifta, sjølv om nokon kanskje synes det er kronglette med litt spesielle ingredienser.

IMG_3500

Eg har tatt meg en liten Oslo- timeout og har komt meg heim til Vestlandet en tur. Utenom jobb, studie og en del sosialt, blir det masse matlaging og baking, spesielt juleoppskrifter. Så har du nokon ønsker, la meg gjerne få høre!

IMG_3258

Devold ullgenser HER / ullbukse HER

Dette ullsettet og mange fleire finner du på x-life si heimeside HER. Det er komt så masse nytt og fint no, perfekt om man vil få unna litt julehandel før den stressande julemåneden.

Ha en fin dag 🙂

*

18 kommentarer

 1. Hei! Jeg har akkurat fått svangerskapsdiabetes og går inn i 3.trimester idag – det går helt fint, men jeg så såååå mørkt på det fordi jeg elsker jul og litt ekstra kos da! Så om du har noen gode, enkle oppskrifter på julekaker blir jeg såååå glad!

  1. Hei!

   Eg har maaaange oppskrifter på sukkerfri julekaker i arkivet. Berre å sjå under «jul» 🙂
   Nye oppskrifter begynner eg å dele i desember, så det er berre å komme med forslag om det er noko spesielt du vil ha 😀

 2. Cathrine

  Disse må jeg definitivt prøve! Så kjempegode ut. Har du prøvd å lage lignende med stevia peppermynte-dråper?

  1. Nei, eg har ikkje den smaken i steviadråper. Men du kan sikkert bruke det også 🙂
   Einaste er at steviadråpene gir mykje søtsmak, og massen er egentlig søt nok fra før med både fibersirup og sukrinmelis. Peppermynteoljen er jo ingen søtsmak i. Men gi meg gjerne en lyd om du prøver med steviadråpene!

 3. Camilla

  Hei, hvilke silikonformer har du brukt for å få slike små fine hjerter? Og hvor kan det kjøpes? Dette må jo være en utrolig fin juleglede å gi noen!

  1. Camilla

   Et spørsmål til er om man kan bytte ut peppermynteoljen med f. Eks vaniljeessens for å variere?

   1. Det kan du absolutt 🙂 Men det er mulig det blir veeeldig søtt, så prøv deg litt fram med smaken!

  2. Hei! Silikonformer får du kjøpt på mange ulike butikker som Jernia, nille, helsekostubutikker, ulike nettbutikker, clas ohlson, butikker som selger kjøkkenutstyr også vidare. Eg veit ikkje kor mine er kjøpt, dei har eg hatt i sikkert 6 år nemlig… Absolutt en fin julegave å gi – eg hadde vertfall blitt superglad 😀

 4. Kor får ein kjøpt fibersirup?

  1. Det er jo linka i innlegget 🙂
   Ellers får du det på helsekostbutikker/ dagligvarebutikker med godt utvalg.

 5. christine

  Kan man bruke noe annet enn fibersirup? 🙂

  1. Du vil ikkje få den samme konsistensen uten. Du kan evt. prøve med litt nøytralt kokosfett istedenfor.

 6. Du får peppermynteessens på Panduro også, for de som har det i nærheten.

  1. Takk for tipset 🙂

 7. Synneva

  Kan de oppbevares i romtemperatur? Tenker vis man pakker de inn til jul ligger de en stund under treet før de blir pakket opp 🙂

  1. Ja, det går fint, men ikkje over normal romtemperatur. Og eg anbefaler oppbevare kjølig så lenge som mulig 🙂

 8. Nå har ikke jeg smakt sukrinmelis på mange år, fordi jeg syns det har en så isende (?) rar smak. Hvordan blir det i det i denne sjokoladen?

  1. Sukrinmelisen er idag (i motsetning til tidligare) smelta sammen med stevia og gir ikkje den samme isande smaken. Nokon kjenner den likevell og det kjem an på oppskrift, men her vil eg ikkje tru du kjenner noko mtp mintdråpane som overdøyver smaken + fibersirup nøytraliserer sukrinmelisen 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *