Omelett med skinke og mozzarella

Heisann!

Puh – det er lenge sida eg har stått så mange timer på kjøkkenet iløpet av eit døgn. Det blei faktisk 9 timer i går og 5 timer idag. Julekaker og julesnacks har vert priotitert og eg har mange nye oppskrifter å dele med dere når desember kommer! Gjett om eg gleder meg!

Over til dagens oppskrift – omelett er en stor favoritt hos meg. Det lages på 1-2-3 og muligheten for variasjon er enorm! Etter mi meining passer det like godt til frukost som lunsj, middag og kveldsmat. Det er heilt supert å lage dagen før og til frukost og matpakke dagen etterpå 🙂

IMG_2616

Omelett med skinke og mozzarella, 2 porsjoner
6-7 egg
200 g skinke, i biter
1 stk, 125 g mozzarella
1/2 rødløk, hakka
1/2 chili (kan sløyfes), finhakka
1-2 fedd kvitløk, finhakka
salt og pepper
smør eller olje

Steik skinke, rødløk, kvitløk og chili i smør eller olje til løken er blank. Pisk eggene lett med salt og pepper, hell i steikepanna og sett på lokk. Når omeletten har satt seg litt kan du fordele skiver av mozzarella på toppen. La deretter omeletten steike seg ferdig under lokk. Server straks!

IMG_2591

Mozzarella i omeletten er fantastisk godt – har du ikkje prøvd det enda er det virkelig på tide! Omeletten blir utrulig saftig og smakfull, og det kan ikkje sammenlignes med å bruke vanlig gulost.

IMG_2630

Server gjerne med litt ekstra grønt 🙂

IMG_2625

Har du noken gode tips eller triks til en skikkelig god og saftig omelett?
Eg har våre inne på tanken med blåmuggost – er det nokon som har prøvd det? 🙂 

*

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

4 kommentarer

 1. Frøken M

  Åh denne har eg alt eg treng til så den må det bli denne veka!
  Mitt tips.. som i grunn er eit resultat av pestorestar etter din lompepizza eg har jamnleg.. hehe.. er å røre inn litt pesto i røra. Og steike litt sopp i panna først:)Så parmesan på.nam!

  1. Kjekt å lese, Frøken M 😀 Men eg klarer ikkje heilt å fange opp kva du meiner med denne pestoen. Rører inn pestoen i kva røre…?

   1. Frøken M

    Det skjønar eg, var uklar i farta. Meiner i omeletten, tenkte eggerøre. Derfor eg skreiv knotete. Ei teskei grøn pesto rørt inn i eggeblandinga. Godt i kombo med sopp i omelett spesielt. Og parmesan. Og spinat. 🙂 her har det vore crispy duck i kveld, heimelaga av mann. Toppers matkveld med andre ord! God
    Søndag! 🙂

   2. Ahhaa, då skjøna eg! Det har eg aldri prøvd før – men det skal eg absolutt teste ut 😀 Crispy duck høyres nydelig ut – deilig å få servert middagen av mannen 🙂 Ha en nydelig start på den nye veka <3