Vegetarlasagne med linser

Hei alle sammen!

Håper dere har hatt ei fin helg, og er klare for ei ny veke. Det er kun seks små dager igjen til første advent, og da tenker eg det er innafor å begynne å dele juleoppskrifter 🙂 Eg har mange oppskrifter klare, og skal lage enda fleire – så det vil bli oppskrifter for einkvar smak!

Men idag er det kjøttfri mandag og eg tenkte å dele en oppskrift på vegetarlasagne eg har laga SÅ mange ganger den siste måneden. Eg er hekta! Etter prøving av fleire ulike varianter har eg funne fram til min favoritt som eg vil dele med dere. Enkel å lage, skikkelig god, mektig og proppfull av gode råvarer.

PS! Hugs å lese tips og alternativer under oppskrifta 🙂

IMG_3300_1

Vegetarlasagne med linser, 4 personer
1 stk løk
1 stk paprika
1 stk pastinakk
3 stk gulerøtter
100 g sopp
(totalt ca. 700-800 g grønnsaker)
2-3 fedd kvitløk
1/2 stk chili
1 boks, 400 g hermetisk tomat
2-3 ss tomatpurê
krydder: salt, pepper, oregano, paprikakrydder.
1 kartong, 170 g linser (skylt)
250 g cottage cheese
6 stk lomper
150 g revet/skiva ost (eg brukte en blanding mellom mozzarella og cheddar)


Slik gjer du:

Sett ovnen på 180 grader.

Finhakk kvitløk og chili, hakk resten av grønnsakene i små biter. Ha over i ei steikepanne med litt vatn , surr eit par minutter. Tilsett hakkede tomater, tomatpurê og linser, la det småkoke til en fyldig tomatsaus. Smak til med krydder.

Legg tomatsausen, lomper og cottage cheese lagvis i ei ildfast form. Avlutt med tomatsaus og revet ost til slutt.

Steik lasagnen midt i ovnen til osten er smelta og gyllen, ca.15-20 minutter. La den stå noken minutter før servering.

collagess

Server gjerne med litt ekstra grønt og dressing. Eg lager kvitløkskesam av kesam, pressa kvitløk, salt og pepper, som smaker veldig godt som tilbehør til lasagnen (kom ikkje med på bildet!).

IMG_3312

Tips og alternativer!
– linser kan fint byttes med bønner eller kikerter. Lasagnen er også god uten linser, så tomatsausen kan kun bestå av grønnsaker.

– bruk gjerne andre grønnsaker enn dei eg har brukt. Eg varierer fra gang til gang etter kva eg har tilgjengelig. Så lenge det tilsvarer ca. 700-800 g grønnsaker, kan du fint justere og variere etter lyst og tilgjengelighet!

– cottage cheese kan byttes med kesam eller creme fraiche. Er du ikkje så glad i klumpene i cottage cheesen, kan du fint mose den klumpfri med en stavmikser.

– bytt gjerne lomper med pastaplater, aubergineskiver eller squashskiver. Bruker du pastaplater burde lasagnen stå 45 minutter i ovnen, så vent med osten til dei siste minuttane.

IMG_3289

Passer like godt kvardag som helg! Og den smaker nesten enda bedre dagen etterpå, så har du rester igjen er det heilt topp med en luksus lunsj eller restemiddag dagen etterpå.

IMG_3302

Velbekomme – nyt lasagne som gjer eksta godt for kroppen og miljøet <3

*

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

18 kommentarer

  1. Ser ikke linser i oppskriften

    1. DĂ„ har du ikkje sett godt nok 🙂 Det stĂ„r i lista.

  2. sÄ det nÄ :/

    1. Ingen problem, fort gjort Ă„ oversjĂ„ i ei lang liste 🙂

  3. Ellen Sofie

    Denne skal jeg definitivt prĂžve denne uken. Ser utrolig god ut
    Tusen takk for mange kreative oppskrifter

    1. SĂ„ hyggelig at du vil prĂžve, Ellen Sofie 🙂 HĂ„per du liker den!

  4. Bruker du bare hermetiske linser da?

    1. Eg bruker ferdigkokte linser pÄ kartong ja.

  5. Elisabeth

    Denne ser helt nydelig ut, tror den skal prþves allerede i dag! 🙂 Tommel opp for gode vegetaroppskrifter <3

    1. SĂ„ kjekt du vil prĂžve oppskrifta allerede idag 🙂 Skal bli flinkare pĂ„ vegetaroppskrifter – det er jo sĂ„ godt!

  6. Bruker du rĂžde eller grĂžnne linser?

    1. Varierer fra gang til gang. Har ingenting Ă„ bety, bruk det du foretrekker 🙂

  7. Inger Marie

    Hvilken type linser bruker du?

    1. Grþnne/rþde, alt ettersom 😉 Brukt litt forskjellig.

  8. Kristine BĂže

    Denne var skikkelig god! Jeg blandet ogsÄ inn bittelitt ost med cottage cheesen og kuttet ut pastinakken. Trenger egentlig ikke lasagne med kjÞtt lenger nÄ. Denne kan jo helt sikkert varieres i det uendelige ogsÄ.Neste gang tenkte jeg Ä lage den med sÞtpoteter og bechamelsaus eller blande inn litt rÞmme/flÞte med cottage cheesen (sÄnn til fest).

    1. Nei, kjĂžttfri lasagne er heilt fantastisk godt! Lenge sida eg har laga dette no (lasagne generelt!), men no fikk eg skikkelig lyst pĂ„ det 🙂 Kjekt du likte oppskrifta, Kristine 😀

  9. Hvis man er typ 7 personer, hvordan ville du Ăžkt mengdene? Lagd to former? Eller hatt mer tilbehĂžr bare?

    1. Hei! Tja, det kjem litt an pĂ„. Denne formen passer jo til ca. 4 personer, alt ettersom 🙂 Eg ville nok kanskje laga dobbel oppskrift i tillegg til godt tilbehĂžr. Eventuelle rester er jo fine Ă„ ha til dagen etterpĂ„ eller fryse 😀