Linda Stuhaug

Annonse

21. november 2016

Vegetarlasagne med linser

Vegetarlasagne med linser
Hei alle sammen!
Håper dere har hatt ei fin helg, og er klare for ei ny veke. Det er kun seks små dager igjen til første advent, og da tenker eg det er innafor å begynne å dele juleoppskrifter 🙂 Eg har mange oppskrifter klare, og skal lage enda fleire – så det vil bli oppskrifter for einkvar smak!
Men idag er det kjøttfri mandag og eg tenkte å dele en oppskrift på vegetarlasagne eg har laga SÅ mange ganger den siste måneden. Eg er hekta! Etter prøving av fleire ulike varianter har eg funne fram til min favoritt som eg vil dele med dere. Enkel å lage, skikkelig god, mektig og proppfull av gode råvarer.
PS! Hugs å lese tips og alternativer under oppskrifta 🙂
Vegetarlasagne med linser, 4 personer 1 stk løk 1 stk paprika 1 stk pastinakk 3 stk gulerøtter 100 g sopp (totalt ca. 700-800 g grønnsaker) 2-3 fedd kvitløk 1/2 stk chili 1 boks, 400 g hermetisk tomat 2-3 ss tomatpurê krydder: salt, pepper, oregano, paprikakrydder. 1 kartong, 170 g linser (skylt) 250 g cottage cheese 6 stk lomper 150 g revet/skiva ost (eg brukte en blanding mellom mozzarella og cheddar)
Slik gjer du: Sett ovnen på 180 grader.
Finhakk kvitløk og chili, hakk resten av grønnsakene i små biter. Ha over i ei steikepanne med litt vatn , surr eit par minutter. Tilsett hakkede tomater, tomatpurê og linser, la det småkoke til en fyldig tomatsaus. Smak til med krydder.
Legg tomatsausen, lomper og cottage cheese lagvis i ei ildfast form. Avlutt med tomatsaus og revet ost til slutt.
Steik lasagnen midt i ovnen til osten er smelta og gyllen, ca.15-20 minutter. La den stå noken minutter før servering.
Server gjerne med litt ekstra grønt og dressing. Eg lager kvitløkskesam av kesam, pressa kvitløk, salt og pepper, som smaker veldig godt som tilbehør til lasagnen (kom ikkje med på bildet!).
Tips og alternativer! – linser kan fint byttes med bønner eller kikerter. Lasagnen er også god uten linser, så tomatsausen kan kun bestå av grønnsaker.
– bruk gjerne andre grønnsaker enn dei eg har brukt. Eg varierer fra gang til gang etter kva eg har tilgjengelig. Så lenge det tilsvarer ca. 700-800 g grønnsaker, kan du fint justere og variere etter lyst og tilgjengelighet!
– cottage cheese kan byttes med kesam eller creme fraiche. Er du ikkje så glad i klumpene i cottage cheesen, kan du fint mose den klumpfri med en stavmikser.
– bytt gjerne lomper med pastaplater, aubergineskiver eller squashskiver. Bruker du pastaplater burde lasagnen stå 45 minutter i ovnen, så vent med osten til dei siste minuttane.
Passer like godt kvardag som helg! Og den smaker nesten enda bedre dagen etterpå, så har du rester igjen er det heilt topp med en luksus lunsj eller restemiddag dagen etterpå.
Velbekomme – nyt lasagne som gjer eksta godt for kroppen og miljøet <3
*

Hei alle sammen!

Håper dere har hatt ei fin helg, og er klare for ei ny veke. Det er kun seks små dager igjen til første advent, og da tenker eg det er innafor å begynne å dele juleoppskrifter 🙂 Eg har mange oppskrifter klare, og skal lage enda fleire – så det vil bli oppskrifter for einkvar smak!

Men idag er det kjøttfri mandag og eg tenkte å dele en oppskrift på vegetarlasagne eg har laga SÅ mange ganger den siste måneden. Eg er hekta! Etter prøving av fleire ulike varianter har eg funne fram til min favoritt som eg vil dele med dere. Enkel å lage, skikkelig god, mektig og proppfull av gode råvarer.

PS! Hugs å lese tips og alternativer under oppskrifta 🙂

Vegetarlasagne med linser, 4 personer
1 stk løk
1 stk paprika
1 stk pastinakk
3 stk gulerøtter
100 g sopp
(totalt ca. 700-800 g grønnsaker)
2-3 fedd kvitløk
1/2 stk chili
1 boks, 400 g hermetisk tomat
2-3 ss tomatpurê
krydder: salt, pepper, oregano, paprikakrydder.
1 kartong, 170 g linser (skylt)
250 g cottage cheese
6 stk lomper
150 g revet/skiva ost (eg brukte en blanding mellom mozzarella og cheddar)


Slik gjer du:
Sett ovnen på 180 grader.

Finhakk kvitløk og chili, hakk resten av grønnsakene i små biter. Ha over i ei steikepanne med litt vatn , surr eit par minutter. Tilsett hakkede tomater, tomatpurê og linser, la det småkoke til en fyldig tomatsaus. Smak til med krydder.

Legg tomatsausen, lomper og cottage cheese lagvis i ei ildfast form. Avlutt med tomatsaus og revet ost til slutt.

Steik lasagnen midt i ovnen til osten er smelta og gyllen, ca.15-20 minutter. La den stå noken minutter før servering.

Server gjerne med litt ekstra grønt og dressing. Eg lager kvitløkskesam av kesam, pressa kvitløk, salt og pepper, som smaker veldig godt som tilbehør til lasagnen (kom ikkje med på bildet!).

Tips og alternativer!
– linser kan fint byttes med bønner eller kikerter. Lasagnen er også god uten linser, så tomatsausen kan kun bestå av grønnsaker.

– bruk gjerne andre grønnsaker enn dei eg har brukt. Eg varierer fra gang til gang etter kva eg har tilgjengelig. Så lenge det tilsvarer ca. 700-800 g grønnsaker, kan du fint justere og variere etter lyst og tilgjengelighet!

– cottage cheese kan byttes med kesam eller creme fraiche. Er du ikkje så glad i klumpene i cottage cheesen, kan du fint mose den klumpfri med en stavmikser.

– bytt gjerne lomper med pastaplater, aubergineskiver eller squashskiver. Bruker du pastaplater burde lasagnen stå 45 minutter i ovnen, så vent med osten til dei siste minuttane.

Passer like godt kvardag som helg! Og den smaker nesten enda bedre dagen etterpå, så har du rester igjen er det heilt topp med en luksus lunsj eller restemiddag dagen etterpå.

Velbekomme – nyt lasagne som gjer eksta godt for kroppen og miljøet <3

*

Annonse

6 Kommentarer

K

Kristine Bøe

22. juli 2019

Denne var skikkelig god! Jeg blandet også inn bittelitt ost med cottage cheesen og kuttet ut pastinakken. Trenger egentlig ikke lasagne med kjøtt lenger nå. Denne kan jo helt sikkert varieres i det uendelige også.Neste gang tenkte jeg å lage den med søtpoteter og bechamelsaus eller blande inn litt rømme/fløte med cottage cheesen (sånn til fest).

Linda Stuhaug

29. juli 2019

Nei, kjøttfri lasagne er heilt fantastisk godt! Lenge sida eg har laga dette no (lasagne generelt!), men no fikk eg skikkelig lyst på det 🙂 Kjekt du likte oppskrifta, Kristine 😀

M

Marte Selnes

2. mars 2022

Nyyyydelig😋😋😋

Linda Stuhaug

3. mars 2022

Så bra🤩

O

Oda

1. mars 2020

Hvis man er typ 7 personer, hvordan ville du økt mengdene? Lagd to former? Eller hatt mer tilbehør bare?

Linda Stuhaug

2. mars 2020

Hei! Tja, det kjem litt an på. Denne formen passer jo til ca. 4 personer, alt ettersom 🙂 Eg ville nok kanskje laga dobbel oppskrift i tillegg til godt tilbehør. Eventuelle rester er jo fine å ha til dagen etterpå eller fryse 😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg