10 middager du kan klargjere kvelden i forveien!

Hei!

Eg fikk en forespørsel om eg kunne lage eit innlegg der er samla ulike middager som kunne klargjerast kvelden i forveien, slik at det berre er å tilberede/steike middagen i full fart dagen etterpå. Det er klart eg kan!

Eg forstår tidsklemma er en utfordring for mange, men noko av det dummaste eg hører er at man ikkje har tid til å spise sunn mat. Det går fint an å spise sunne, raske og enkle måltider dagen gjennom, uten at det verken krever meir tid eller energi å tilberede! Sjølve middagen krever kanskje litt planlegging, men å lage middag fra bunnen av er noko alle kan få til. Det trenger nemlig ikkje være så avansert…

Desse middagene kan altså lages både raskt og enkelt kvelden i forveien, oppbevares kjølig, for og så tilberedes dagen etterpå. Eit triks som gjer middagen fersk og nylaga, men likevell sparer man masse tid. Dei fleste middagene lager seg sjølv i ovnen, men nokon treng ei runde på steikepanna eller kokes:

Kylling- og brokkoligrateng:
Lag klar formen med brokkoli og kremost, ha oppskjært kylling på en egen tallerken over natta. Når du skal lage middagen: legg kyllingen over brokkoliformen, topp med ost og sett inn i ovnen til formen er ferdig.

collagess

*

Enkel tacograteng:
Lag klar heile formen kvelden før. Når middagen skal lages: da trenger den kun å steike seg ferdig!

IMG_1161

*

Laksepakke med baconostsaus:
Lag laksepakkene klare og oppbevar kjølig natta over. Når du skal lage middagen: steik i ovnen til dei er ferdige. Server gjerne med kokt ris.

IMG_1030

*

Gratinert squashgetti bolognese:
Strimle opp squashen, steik karbonadedeig og oppbevar kjølig kvar for seg. Når du skal lage middagen: Ha karbonadedeiga over sguashgettien, topp med ost. Inn i ovnen til osten er smelta.

IMG_2469

*

Kyllingwok med enkel, krema woksaus:
Skjær opp grønnsaker og kyllingfilêt kvelden i forveien. Når du skal lage middagen: alle ingrediensene er klare for steiking med en gang!

IMG_1885


*

Laks i form med grønnsaker og fløte:
Skjær opp grønnsakene, legg i formen. Når du skal lage middagen: hell over fløte og topp med laksen. Inn i ovnen til formen er ferdig.

IMG_1958

*

Middagspai med søtpotetbunn:
Skjær opp skiver av søtpotet og visp sammen eggeblandinga, oppbevar kjølig. Når du skal lage middagen: legg søtpotetene i formen, hell over eggeblandinga, inn i ovnen til paien er ferdig!

1713031-11-1402585982851

*

Laks- og brokkoligrateng:
Samme som kylling- og brokkoliformen, berre med laks.

IMG_4426

*

Tacosuppe:
Steik opp karbonadedeig og løk, ha over i en kasserolle med resten av ingrediensene, oppbevar kjølig. Når du skal lage middagen: sett kasserollen på plata, varm opp og la det småkoke 15 minutter. Middagen ferdig!

IMG_9920

*

Alt-i-ovnen laksemiddag:
Lag klare brett med poteter og grønnsaker kvelden før. Når du skal lage middagen: sleng alt i ovnen og la det lage seg ferdig!

1713031-12-1425849023982

*

Eg har absolutt mange fleire oppskrifter i arkivet. Liker dere innlegget så kan eg gjerne lage fleire 🙂 Gi meg en tilbakemelding!

Ha en fin dag, godtfolk!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

26 kommentarer

 1. Ja takk til flere slike innlegg! 🙂

  1. Tommel opp for det, mange som synes det var topp 🙂

 2. Lag gjerne flere slike oversikter 😀

  1. Det skal eg absolutt gjere! Det var mange som likte dette 🙂

 3. En utrolig fin samling av oppskrifter som passer perfekt for meg som småbarnsmor! Når man i tillegg til å ha en sønn på 10 måneder, er dagmamma for ei på 6 måneder, så er det veldig fint å ha oppskrifter man kan slenge sammen kvelden i forveien, så jeg setter veldig pris på alt som er kjapt og sunt (og det gjør mannen også, slik at han kan komme hjem til ferdig middag) 😀 Takk!!

  1. Så kjekt du likte innlegget, Iselin! Da skal eg prøve å få til fleire framover 🙂 Tidsklemma er ofte en utfordring hos meg også, og da er det perfekt å lage middagen klar dagen før!

 4. Kjempe bra innlegg Skal lage klart til wok no i kveld Skriv gjerne fleire slike innlegg

  1. Fantastisk, Tone! Veldig kjekt du likte innlegget 🙂

 5. ❤️

 6. Hei Linda!
  Jeg husker du delte for en stund siden at du hadde fått melkeallergi, og så lurer jeg på om det har endret seg noe siden du bruker cottage cheese/kesam/fløte osv? Hvordan gjør du det nå? Jeg bare lurer siden jeg har tenkt til å teste meg for om jeg er allergisk mot melk selv. Du lager så utrolig mye god og inspirerende mat 🙂

  1. Hei!
   Eg hadde kun en melkeintoleranse, ikkje melkeallergi. Det er veldig stor forskjell 🙂 Eg spiser meieriprodukter idag uten problem, eg stoler rett og slett ikkje på resultetene på den testen. Det er en del andre matvarer eg må være forsiktig med, men melk/meieriprodukter har eg ingen problem med!

 7. Fantastisk flott samling og takk for mange gode oppskrifter og tips gjennom hele bloggen din – bruker deg som et oppslagsarkiv!

  1. Tusen takk, Randi! Så hyggelig å lese 🙂

 8. Camilla

  Kjempe bra innlegg 🙂

  1. Supert, Camilla 🙂 Eg skal dele fleire!

 9. Sigrid Marie

  Lag gjerne flere slike! Som student som ofte jobber ettermiddager rett etter skolen passer dette perfekt 🙂 Kanskje har du noen tips til middager man kan lage helt ferdig, dele opp i porsjoner og varme opp i ettertid?

  1. Så bra du likte innlegget 🙂 Til spørsmålet ditt: dei aller fleste middager kan lages ferdig og varmes opp seinare. Alle oppskriftene i dette innlegget kan det 🙂

 10. Kristin

  Dette var gull!! Genialt å kunne forberede kvelden før!! 😀
  Ja takk til flere slike tips!!

  1. Så bra, Kristin 😀

 11. Tusen takk! Du er jammen grei! 🙂

  1. Berre hyggelig 🙂

 12. Hei, jeg bare lurte på om den tacogratengen kan lages klar to dager i forveien, eller blir det for lenge?

  1. Neida, det går nok heilt fint 🙂

 13. Dette innlegget er gull verdt! Håper det kjem fleire slike snart 🙂

  1. Så kjekt det falt i smak, Monica 😀