Sjokado – sjokoladekrem med avokado!

Hei!

Har du prøvd deg på sjokado før? Denne varianten av sjokoladekrem har eg delt tidligere, men det er over to år sida forrige gang – så eg tenkte eg kunne dele oppskrifta igjen 🙂 Dette er altså en næringsrik sjokoladekrem med avokado som hovedingrediens. Det er mange måter å lage sjokado på, min favorittoppskrift er definitivt denne under.

Sukkerfri, glutenfri og melkefri (så lenge du ikkje bruker gresk yoghurt så klart). Virkelig en sunnhetsdessert som kan nytes med den beste samvittighet for både store og små – avokado er full av sunne feittsyrer, samtidig som den er rik på folat, jern, vitamin C og kalsium!

1713031-9-1407443322039

Sjokado, 1 stor eller 2 mindre porsjoner
1 stk moden avokado (ca. 150 g)
2-3 ss g kokoskrem eller gresk yoghurt (kan sløyfes)*
1-2 ss kakao
2-3 ss søtning*
en klype salt

Slik gjer du: 
Mos ingrediensene med en stavmikser og smak til med kakao og søtning.

Tips og alternativer*
– bruk gjerne 1 stk moden banan istedenfor søtning. Volumet blir større, så bruk gjerne litt meir kakao. Dadler er også eit alternativ til søtning.
– av søtning kan du bruke det du liker og foretrekker, men helst flytande eller pulverisert variant. Sukrinmelis, sukrin+, honning, agavesirup, fibersirup eller lignande.
– kokoskrem får du når en boks kokosmelk står kaldt. Bruk den stive delen som skiller seg på toppen.

1713031-9-1407443422514


Nyt sjokadoen som den er – gjerne med frisk frukt eller bær som dessert eller kveldskos 🙂
Ellers er sjokado supergodt som pålegg på havrepannekaker:

1713031-9-1394991978214

Proteinrike havrepannekaker finner du fleire oppskrifter på HER.

Eit triks for å få barna til å spise meir avokado på kanskje? Eg har fått mange gode tilbakemeldinger tidligere på småbarnsforeldre som har lykkes med denne oppskrifta – prøv du også!

*

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

4 kommentarer

  1. Nam den ble kjempe god! Tilsatt litt banan i og da ble den sinnsykt god. Takk for et utrolig godt tips, herlig når det er enkelt å lage med få ingredienser. Dersom man har litt til overs, hvor lenge kan det stå i kjøleskapet? På forhånd takk for svar 🙂

    1. Så deilig! 🙂 Den holder seg nok fint i 2-3 dager kanskje. Må nesten berre følge litt med underveis 🙂

  2. Hei. Kan denne oppskrifta brukes til å lage sjokado-muffins? Evt. hvor mange grader i ovn osv..?

    1. Hei! Nei, det trur eg ikkje vil fungere 😉